Sunday, November 1, 2009

:: Caca-Marba Petang Ini ::

Hari ini seperti semalam tidak ke mana-mana. Takde mud nak bergerak. Sibuk bercucuk tanam jer sekarang ni. Mula-mula memanglah excited semacam kot. tak lama lagi mesti boring. Dulu bila semua member dok ajak aku taknak haaa...sekarang dah terjeratlah pulak..


Semalam hanya hubby ke KL ~ Low Yat Plaza . Aku kirim belikan USB flash drive. Gambar yang disnap teramatlah banyak hinggakan tak dan nak develop. Simpan jer sampai dah penuh dalam external hard disk dan flash drive tu.. Bila senang-senang nanti barulah pilih dan pakai CD burner jer ..


Dulu memang rajin nak simpan dalam album tapi bila ada digital kamera sejak Angah lahir dulu, langsung tak develop pun.. Rasa-rasa ada beribu-ribu keping gambar..hulamak..punyalah banyak.. Hanya gambar Along yang beralbum-album. Almaklumlah anak pertama .. excited sangat....Rasanya kebanyakan orang pun camgitu.. Gambar Angah adalah sedikit masa awal-awal kelahiran. Adiq paling kesian... takde langsung gambar dia dalam album. Pernah bila mengemas dan belek-belek semua album.. Adiq mesti tanya kenapa gambar dia takde.. dan dia boleh kata gambar Along & Angah masa baby semuanya gambar dia.. kesian anak ibu ni... Akan letak juga gambar Adiq nanti tapi kena ambil masa ...


Caca-marba pulak aku ni.. berbalik pada citer sebenar.. hubby akan terbang ke Korea malam ni. Seperti besa...atas urusan kerja selama seminggu.. selang seminggu pergi lagi.. huhuhu.. Sedeynya aku...ini bukan sebab rindukan dia yer.. bohong lah aku kalau tak rindu..ahaks.. tapi fikirkan akan bermulalah misi aku menguruskan persediaan anak-anak sendirian. Pagi-pagi kenalah bangun sendiri tanpa kejutan dari hubby.. Melampau ker ? Sampai bangun pagi pun dikejutkan..tapi bukan setiap hari lah..kadang-kadang awal lah jugak. Hubby aku tak kisah pun sebab setiap malam aku orang yang terakhir tidur.

Biasalah kan kerja makan gaji; pulak tu di syarikat swasta... Pergi kengkadang dengan bulan dan balik pun dengan bulan. Bila balik sharp 5 kang..ada jer mata-mata yang menjeling..tapi kengkadang aku tak pedulik pun.. Kalau ada hal, balik cepat jugak.. Waktu malam lah nak masak, lipat baju, susun baju, basuh pinggan... haaa sekarang ada tugas baru..jaga kebun.. hehehe..


Tadi aku masak simple jer.. hubby dah tanya dari semalam lauk kegemaran dia yang aku tak berapa suka. Bukan tak nak masak tapi stok cili kering dah habis jadi kenalah projek kan dulu... Risau pulak bila hubby cakap macam tu.. segera aku masak tadi. Jangan ketawa yer tengok lauk apa kegemaran hubby aku..



Note : patah kaki lah aku nanti ...hubby bawak lappy ni sekali.. desktop pulak tak gi repair lagi..huhuhu..



*ni dia faveret hubby selain lauk gulai tempoyak;
..sambal sardin tin.. hehehe..


*sup tulang pun ada*




flash drive baru aku ! ..kalau tak cukup2 lagi tak tau lah....



Till Now.



11 comments:

sI tEDI said...

x pe kak.. pergi untuk bertugas.. ekekkekeke..

ikan sardin.. aduhai.. simple nye lauk kegemaran si suami.. kena banyak stok tin sardin lah ni.

semoga perjalanan dan kerja suami kakrin lancar.. InsyaAllah...

Watierman said...

Azrina...Sardin mahal oo sekarang...
sedap nya ada sup tulang..hujan2 ni uish memanaskan badan ...
Wah Flash Drive kamu..akak 4 G pun tak penuh2...hahaha

cHeRyNa PiReS said...

Krina...nanti tak blogging dah la ye masa hubby takde? ke pakai com opis?

sardin...eh sama lak kita nye menu! tp sha suka menu tuh:)

nywayz, pedulikan apa org kata...tp jangan tiap2 ari balik awal keje tak siap dahlah ye..ada org kat opis sha dulu macam tuh...sha yang jd mangsa (mengadu nieh)

semoga hubby krina selamat pergi dan pulang:)

nanti mesti ada buah tangan kan?

Alimaz-Kembara Terasing said...

salam....sardin pon sardin ler...janji kenyang,...awat laaa hubby saya tak suka sardin...huhhuhu

sueanne said...

hahah..semalam pun sue makan sardin gak..hehehe...

klu ada hal, balik je la kak..nak buat camner..bukannye slalu pun akk kuar awal kn?..

xabis2x ngn kebun akk tue..hahaha..pekebun tegar tul la akk ni..heheheh

8gb??..macam2x boleh masuk dlm tue..hehehe

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

^_^ Ted :

2 minggu lalu gi Giant..tu yang dipilihnya.. sampai 3 tin besar 3 tin kecik..KRina geleng pala jer..hehe..


insyallah ....

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

^_^ Kak Watie:

tulah tu..satu tin besar dah dekat RM4 lebih.


hehe.. byk nau gambar nye... lgpon xsedap pulak nak pinjam abg nye xternal hdisk..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

^_^ cHeRyNa PiReS @ SHA :

pakai ofisnye..tp fhm2 lar kan..

menu yg simple dan senang

yelah..SHA @ HR kan ? tempat luahan masalah tu.. teringatlak kat ofis lama...Ada sorang kakak tu..lepas dia resign dpt mgr level ramai yg folo resign..

*konon2 mcam x expect lar buah tangan tu tp dlm hati..mau-mau..hehe..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

^_^ Alimaz :


aik...terbalik pulak..

saya yang tak suka sardin...tu yang berat sikit nak buat..hehe..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

^_^ Sueanne :
awat niy..dah tiga orang makan lauk yang sama niy ..

mmg lar.. sharp 5 boley kira brp kali... malam pulak berkali-kali..

hehehe kebun kat dpn & blkang umah tak sempat2 jd..kat situlah melepaskan geram..

betul2.. mcm2 boleh masuk kat flsh drive tu kecuali anak gajah jer tak leh masuk... hahaha...jgn layan KRina yer...

yginsaf4 said...

besornyerr flash drive tewww..

Linky's Magical


ShoutMix chat widget