Tuesday, December 29, 2009

:: 3 dalam 1 ::

Sekarang ni semua n3 jadi kelam kabut. Nak diikutkan banyak benda nak citer .. citer itu, citer ini, citer begitu dan citer begini..... padahal ada ke orang nak baca ..hehe. Ada ke tak tak penting..yang penting aku sendiri akan baca ..hahaha... Kalau nak tunggu anak2 baca macam yang pernah blogger lain kata tu.....lambat lagi lah kann; belum tentu dorang akan baca.. .

Masa macam mencemburui aku jer akhir-akhir ni. Huissh ..tak baik betul.. Masa Allah dah jadikan memang cukup tapi kita ni yang tak pandai bahagikan masa ...Memang betul..lebih-lebih lagi ibu bekerja macam aku ni...ceh.ceh.ceh.

Ikutkan memang cukup tapi dah dibahagikan dengan banyak perkara atau kerja2 tambahan.. yelah jengok anak-anak, suami dan rumah sudahlah tentu. Kalau tak buat ..nak mamfuss ? Itukan tugas seorang isteri yang dah terkmaktub.. bukan senang yer kengkawan... pastu jengok blog, jengok FB ... haa..yang dua ni memang penyakit berjangkit betul.. kalau tak buat sehari macam ada kekurangan pulak duty seharian.. Bagi yang belum terjangkit ..elak-elakkan lah..atau kurang-kurangkanlah..

Bagi blog..rasa puas...atau aku syok sendiri ?..mana-mana pon boley.. Baca yang lawak memang terbahak-bahak lah aku ketawa dan kalau yang sedih akan meleleh lah air mata aku ni... aku ni bak syampoo ada 3 dalam 1..dalam Tegas, Lawak, Ceria dan Sensitif ...itu aku..memang tak tipu..

Jadi ,kali ni aku buatkan sumer citer yang aku pendam..hehe..macam drama lah pulak..dalam satu n3 macam yang pernah aku buat sebelum ni. Ini namanya n3 malazz + cepat.




Ini Adiq. korang pon tau yang minggu lalu ni dia kena sakit mata kan.. dah masuk seminggu pon tak baik..bertambah bengkak mata kanan dia. Jumaat lepas masa turn aku jaga.. tengah titik ubat..ubat+darah keluar dari mata dia..Seriau dibuatnya..

Bawak gi klinik panel, doktor advise utk ke specialist. Hari Sabtu hubby bawa Adiq ke Subang Jaya Medical Centre dan doktor beri ubat yang lain..Tak perlu risau kata doktor tu.. itu hanya viral infection... lega rasanya. Semalam agak berkurangan bengkaknya. Sabtu ni kena pergi lagi untuk follow-up... Shian anak ibu...




Masih ingat pisang ku hari tu ? Yang sempat dizassss sebelum dicuri .. Tunggu punya tunggu..masaknya tak sekata..maka separuh digoreng dan separuh dibikin kerepek.. tak sempat snap lepas di goreng kerepek tu..dah lenyap di telan sambil menggoreng.. hehehe...





operasi mencari rambut kelabu oleh adik-adik ipar... adik demam + sakit mata~melepek jer.

Ahad lepas ke rumah adik hubby di Puchong Prima. Baru Pindah 2 bulan lepas..baru sempat nak pergi. Angah bila turun jer dari keta terus kata..."huiyooo ibu..belilah umah kat sini...umah kita dah burokkk, tak cattt..." adeh..pedih telinga.. ingatkan macam beli ikan agaknya budak-budak ni...hehe..

La ni.. Along ngan Angah tinggal kat sana. Ada mak sedara yang baru lepas SPM datang dari kampung tolong jaga. Sepupu dorang pon ada.. Biar dorang seronok sikit dari tinggal di nursery tu..kesian pulak dok melangok.. Janji hari Rabu nak datang amik tapi semalam bila tefon (rindu betul ibu dorang ni..tapi tak nak tunjuk kat hubby..nanti kena ejek macam tahun lepas)..dorang mintak permission sampai hari Khamis, maka dengan rela hati siibu ni izinkan lah..

Adik asyik tanya jer abang-abang dia... kesian dia lagi..

Till Now.


4 comments:

E-na Zarina said...

Begitulah rutin seharian seorg ibu, mmg bz memanjang! siannya adiq, harap cepat sembuh...nama pun anak, sehari x jumpa mesti rindu kan tapi ok gak tu bole ibunya rest sket..kih kih kih...kepek pisang tu lenkali buat lebih sket bole anto jepun!

sI tEDI said...

adik lom baik lagi? cian kat adik.. abang2 bawa diri lak..

kakrina, rumah tu kira 3 tingkat ek? besauulah cenggitu

Ayu Hussien said...

keje kat umah mmg tak hbs2...
virus Fb pun dah bjangkit kat ayu gak.. hihiiii

sueanne said...

sape kate takde org nak baca..sue ari2x singgah sini, nak tgk kRina update ke idak..hehehe..

betul la kRina..blog ni klu tak update sharian mmg mcm ada yg tak kena je..klu tak update pun, ari2x mesti nak buka n baca n3 sblm ni..pastu tue gelak sorang2x..hahaha..dah kite nye blog, kite nye cerita la kan..hehehe..

gambar kRIna ke sblh adiq tue?..makin sepet adiq klu dah kena sakit mata..sian die..

pisang ri tue?..cam dah lama je citer tue..baru masak ek..heheh

a'ah la ted..besaunye umah tuee...

p/s : ari ni yg busy..huhu..bye

Linky's Magical


ShoutMix chat widget