Tuesday, December 29, 2009

Berdegup Kencang Jantung Dibuatnya..

Memang berdegup kencang jantung ni bila ingat semula apa yang terjadi semasa on the way nak gi ofis.

Bangun agak lambat tadi…jadi semua jadi kelam kabut. Bersiap dengan tune lagu airwolf lagi..… Aku memang dah lama tak pakai jam loceng, hanya harapkan alarm handphone jer.. Pelik jugak kenapa alarm tak bunyi..tengok jer kat handphone tadi rupa-rupanya laaa.. kerja Adiq semalam…macam-macam setting ditukarnya.. pulak tu habis adalah beberapa orang diteleponnya..hehe..termasuk Sueanne,Boz Aku, Kak Long, sowi yer.. Semalam tak keje jaga dia lagi dan aku pon tak berapa sihat semalam. ..adeh.. Low Blood Pressure lah pulak..

Berdesuplah pagi tadi… tiba kat satu kawasan, di depan aku adalah satu lori hantu.. bukan yang berhantu tau.. lori untuk construction yang besar bagak bawak pasir tanah tu… Lori tu kat belah kiri jalan ..Ehh..lupa lak..sebelum tu adalah tiga biji keta belakang lori tu termasuk aku tapi dua biji keta masuk simpang kanan nak ke arah Kundang.

Mungkin driver tu tak perasan aku kat belakang dia agaknya lagipon situ jalannya tak lurus .. aku terus amik kanan nak overtake dan dah overtake pon; dah sekerat lori dia lagi tetiba dia ke kanan… mak ooi… terperanjat aku jap terus aku honn tak hingat punya kuat… nasib baik aku tak panik.. dalam tak panik tu pon jantung aku dah dup-dap-dup-dap...

Driver tu terhoyong-hayang ke kiri balik…wuiisshh.. Ikut hati memang geram tapi lepas tu aku sempat angkat tangan lambai kat dia ..yelah timakasih lah jugak walaupun dia dah buat camtu..sebab kalau dia teruskan tadi …ntahlah… tak boleh bayangkan tambahan lagi dengan tanah yang penuh kat atas lori tu tadi…


Alhamdulillah tak de pape..



Note : minggu ni sibuk untuk quarterly review by top mgmt..jadik sibuk sangatlah konon dengan segala pezentesyennya..

Till Now.


10 comments:

sueanne said...

isyk..slmt kRina xde ape2x..situ mmg bahaya la kak..

sue klu area situ menghala kuang ke, kundang ke, mmg tak berani nak motong2x..sbb situ kan byk lori2x pasir + ngn penunggang mtor yg berkepala keras ( tak pakai helmet )..huhu..byk gak kes accident kat situ..

hati2x kak..biar lambat asal selamat..

sueanne said...

lupe lak nk ckp..

adiq ni mmg nak kena ngn auntie sueanne ni..babap kang..hehehe..wat suspen je..hehehe

en_me said...

hantuu kannns..

zaradgreat said...

sabar2..
baek2 yer..

ber dup dap dup dap jugak baca entri nih. hhehehehe

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

^_^ : Sueanne :

timaseh ye.. salah sendiri sebenarnya..
bawak tergesa2..

kena berhati2 kan..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

^_^ Sueanne :

bila tanya dia semalam dia kata.."Adiq tak tekan... Adiq dengar lagu jer.."

hehe..budak kan ..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

^_^ en_me :


kalau hantu betul..mau sawan dibuatnya...hehe

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

^_^ zaradgreat :

hehe.. kalau dup-dap-dup-dap nampak pakwe kachak bez gak kann..hehe..

sI tEDI said...

lori hantu ni kalau bawak macam jalan tu bapak dia yg punye ek kak?

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

^_^ Ted :

mmg lah Ted.. kalau bapak dia punya sudah tentu kRina bagi dia jalan dulu...hehe

Linky's Magical


ShoutMix chat widget