Thursday, December 31, 2009

Kelengkapan Setengah Tahun..Kiasu ke ? Tak.. Lebih jimat..

Baru jer sampai umah jam 2.15pagi ni. Ngantuk giler mata ni .. selalu bila jadi co-pilot tak pernah pon ngantuk jadi aku mintak tukar dari Damansara ke umah.. Lagi pon Hubby dah tak tahan ngantuk .. sebelum terhoyong-hayang elok aku drive..bahaya tu !.. pastu otomatik jer ngantuk terus hilang. Selalu drive pun aku tak kisah, sebab hubby memang penat dengan keje dia; pulak tu hari-hari travel 140km pergi-balik. Dah sayang kann..


Kami ke Puchong Prima. Amik Along dan Angah di rumah Mak Teh dorang. Kelmarin beria-ia nak tinggal lama..malam semalam tefon kata nak balik.. .Dah namanya budak-budak ..seronok mana pon rumah orang ; mesti rumah sendiri jugak yang dorang akan cari...


Sebelum amik dorang, singgah di Mydin USJ. Sumer parent mesti dah siapkan kelengkapan anak-anak ke sekolah.. Last minute baru nak beli.



beli stationeries bagai ... berdozen-dozen untuk stok setengah tahun


Baju, seluar dan kasut dah beli minggu lalu . Tahun ni belikan Along tiga pasang baju sekolah & sepasang kasut. Baju tahun lepas masih boleh dipakai lagi. Baju tahun lepas campur yang baru beli ni dah jadi lapan pasang... terlebih sehari lah pulak. Seluar sekolah tu aku rasa macam nak tampal dulu kat lututlah.. Kerja yang tak pernah dibuat orang pulak.. tapi rasanya okey kott.. Yelah.. Budak lelaki kann... masa recess suka main kejar-kejar guna lutut agaknya.. berlubang-lubang.. abess sumer kena tampal..



Kasut sekolah pulak; tinggal 4 pasang jer yang okey termasuk 2 yang diberi oleh colleague aku (anak dia tak muat..elok lagi..dah rezeki Along) tambah dgn yang baru beli ni..cukuplah pakai untuk seminggu. Faham-faham sajalah.. sapa yang sempat nak membasuh sumer kasut + baju tu hari-hari... Itupon tak masuk lagi baju Sekolah Agama/Kafa.. Adehh sampai panjang tangan basuh...huhu.. tapi bukan tangan aku lar..sebab basuh baju & kasut sekolah hubby willing to do jadi ..alhamdulillah..kudrat dia lagi kuat maka tersangatlah bersihnya.

Angah pulak tukar tadika tahun ni. Dah nak masuk 6 tahun umur dia. Kenapa tukar ? 2 tahun tempat tadika yang sama dulu tak nampak achievement dia. Kali ni tukar di tempat yang sama dengan Along dulu. Kesian juga pada Angah.. basic english pon dia tak berapa faham sangat.. yes-no-yes-no... bila aku tanya. Kalau dalam bahasa melayu pulak sampai cikgu dia pon risau...pandai sangat menjawab.. Bila nak tukar ke tadika ni..sakitlah poket sikit. Bayar setahun jer dah boley beli DSLR..huhuhu..


Note : tu jer yg sempat diupatekan...baru rasa ngantuk..



Till Now.

5 comments:

sI tEDI said...

morning kak,

aduhai.. bila dah ada anak2 ni kena urus smeua dengan cekap kan?

x leh tidur pulekkk pagi ni.

ekekeke

ashie023 said...

wahhh..manyak dah beli keperluan skolah tuh,...nak bukak skolah dah..

kak rina..
hepi new year gak kat akak..
nice knowing u..

Alimaz-Kembara Terasing said...

sama la kita kak....itu ini semua kena bli.....sehari sepasang la....

Watierman said...

Wah mewahnya kasut sekolah anak2 Reen...anak2 Akak kasut 2 pasang jer...Baju sekolah 3 pasang...Apa2 pun kelengkapan...sekolah...yang merapu...sengkadak tu...masa sekolah rendah jer...dah masuk sekolah menengah...dah tak perlu tu semua...alat tulis pun dah beli sendiri...lega...tu yang layan Reena jer...

selamat tahun Baru Reen...Moga Allah berkati kehidupan kita semua Amin!

sueanne said...

a'ah ekk...slalu budak2x kecik ni baik beli stock stationeries byk2x..sbb slalu nye dorang ni pemurah byk ngn kwn2x die..siap leh bagi2x kat kawan2x hehe..

anak buah sue termasuk sekali la tue..die leh exchange stationery die ngn aiskrim kwn die ari2x..padanla kak ipar sue pelik sbb batuk die tak hilang2x..hehehe..

Linky's Magical


ShoutMix chat widget