Friday, December 11, 2009

Dah Besar Dah Anak Ibu... Hariz Fa'izin

Entry autopublished.

8 tahun lepas tarikh hari ini, 11 December 2001 ; Along a.k.a Hariz Fa’izin Bin Husnulhafizin selamat aku lahirkan dengan berat 3.55kg di Hospital Pusrawi Jalan Ipoh, KL. Alhamdulillah.


Kini tarikh tu sama dengan public holiday di Selangor (Sultan Selangor's besday) ..maka seronoklah Along ;aku ada di rumah..

Sekejap sahaja masa berlalu…dari baby kini nak masuk tahun tiga Januari 2010 nanti.


Along seorang yang sensitif. Kerap menulis atau meluahkan perasaannya di kertas-kertas kosong..pabila dimarahi. ..Aku tegas dengan anak-anak ye.... Aku pernah terjumpa..coretan-coretan luahan hati dia.. Risau dibuatnya dan bila ditanya…dia terus ketawa… “Along saja jer…” kata dia. Alahai anak Ibu. Ibu sayang Along. Tak ada beza antara ketiga-tiganya..


Ibu tahu Along akan baca ni…(dia juga rajin baca blog aku ni)..Ibu sayang Along sesayang-sayangnya.. Ditegur bermakna ibu sayang. Siapalah tak sayang anak kan ..


SELAMAT ULANG TAHUN, ALONG ! Jadi anak yang mendengar dan hormat pada ibu bapa..


Note : nak tau dia mintak apa pada abahnya sebelum abahnya terbang ari tu ?

“kalau Along nak PSP harijadi nanti boley? “Result tak okey kan ..” Abahnya jawab.



“kalau macam tu Along nak laptop lah…” ketawa aku dibuatnya… .Abah beli 2nd hand boley?... "Tengoklah ", abahnya jawab… (Along asyik mengadap game @ FB jer sekarang ni.. guna akaun hubby)





..semasa seminggu dilahirkan..

..dua bulan..



..setahun setengah..


.. dua tahun setengah..


.. tiga setengah tahun.. (masa ni Angah dah dilahirkan)..





..tujuh tahun setengah..







Till Now.

12 comments:

Watierman said...

Happy Birthday Haris Fa'izin....Moga menjadi Anak yang Soleh...berjaya dalam hidup...cemerlang dunia & akhirat...Amin!!

E-na Zarina said...

Dah besar anak ibu ye...hepi birthday Haris Faizin, semoga menjadi anak yg soleh dan kebanggaan ibu bapa..

ashie023 said...

hepi behday dari auntie ashie to Hariz Faizin..cute nye masa baru lahir...
jah satu dah skrg?
aku kan ske tanya kalu jupe budak 7 tahun, BI dapat bape peksa?hehhe

CikMin said...

hepi besday abglong yg ke-8...semoga jadi anak yg soleh dan berjaya dlm hidup ye..dgr kata org tua..

sI tEDI said...

Selamat hari lahir AlonG!!

Minta hadiah dari ubu juga!

ekekekekeke

cHeRyNa PiReS said...

makin hari makin handsome la along nieh. happy birthday, dear! semoga jadi anak yang soleh.

you have a great mother so i hope you'll be a great man one day:)

Ayu Hussien said...

happy belated bsday utk Along..
smg pjg umur,...dpermudahkan rezeki...smg jd anak yg solekh utk ibu...dan ayah.

Wan Amalyn said...

Dirgahayu buat Along,

Moga diberikan limpahan rahmat oleh-Nya
Moga diberikan kesihatan yang baik olehNya
Moga diberikan kebahagiaan yang berpanjangan olehNya...

Moga membesar jadi anak yang membahagiakan ibu & ayah
Moga jadi anak yang soleh
Moga jadi anak yang membanggakan ibu & ayah
Moga jadi abang yang melindungi adik-adik

& Auntie Wan sentiasa akan mendoakan semua yang baik-baik untuk along & adik-adik...

Salam sayang daripada Auntie Wan & Aysha

en_me said...

vah vah vah.. dah bujang tewww.. ahaks

Miela77 said...

hepi besday along...wa sudah jadi org bujang...eh tolong mama...

sueanne said...

hepi besday to along..semoga menjadi anak yg bijak + solehhh..aminnnn

cute nye die time kecik.dah besar pun cute gak + hensemmm gitu..hehehe..

Che Adlia said...

along o along..happy birthday! adus akak, lewat lima hari..

Linky's Magical


ShoutMix chat widget