Tuesday, December 22, 2009

shiannye dia...

Balik dari PD ari tu terus ke rumah nebor yang buat kenduri khatankan anak sulong mereka;Izzat namanya.

Selepas makan jer hubby bawak anak-anak pergi jengok Izzat dan aku berborak sambil temankan ibu Izzat makan.Anak yang bongsu; Balkis mengedeng pada nebor aku tu.. "dia sakit mata ni" kata nebor aku. Dalam hati dah berkata-kata "janganlah aku atau budak-budak terkena sakit mata ni, cuti dah tinggal minus 0.5 day.

Malam tu jer...aku nampak mata adiq dah bertahi hijau dan berair. Memang sah dah kena ni..tapi dalam hati jer.. Hubby bawa adiq ke klinik tp malam tu panel doktor takde.

Kebetulan Isnin hubby memang cuti maka adiq tidak ke nursery. Hubby bawa adiq ke klinik pagi tu dan doktor sahkan memang sakit mata....shiannn anak ibu...lepas satu-satu dia kena sejak raya hari tu..

Hubby xtend cuti lagi sehari dan hari ni bengkaknya dah kurang ...Esok terpaksalah hantar ke nursery dan tengok apa pihak nursery kata. Dalam perjanjian ada tertera yg anak-anak yg kena penyakit berjangkit tidak dibenarkan datang bagi mengelakkan jangkitan pada kanak-kanak lain.

Kalau tak boleh hantar..hendak tak hendak aku kena apply advance leave lar jawabnya.. Cuti 22 hari setawun pun tak cukup bila dah beranak-pinak ni.... kan bes kalau unlimited leave..hehehe..melampau betul...


..Adiq dahlah shepet...bertambah shepetlah anak ibu...

.. Adiq ni kalau pasal ubat memang bagus; tak kira ubat makan @ sapu...

dia yang akan ingatkan kita ..

Note : Kalau kecik-kecik dulu bila ada orang kena sakit mata jer...kitorang adik-beradik otomatik jer akan cakap "Kau sakit mata; aku sakit vont*t" tapi setakat mana keberkesanannya tak amik tahu lah pulak ...

Till Now.




11 comments:

messyremo said...

huuu...

sakit mata mmg seksa...
nk bukak mata pun saket..
moga2 cepatla sembuh...
Kak rina pun kne jage diri gak..
kot nnt TERjangkit..hehe

sI tEDI said...

x pernah sakit mata kak.

tapi bila tgk org sakit mata.. azabnya Ya Allah.. sebab pedih dan gatal kan?

mier@merr said...

azab2...huhu....melekat je mata...~


kakak sayang...da dapt adiah itu.....suwittttt....ai suke...hehehe...leh bwk g ngaja nnti..hihi

Ayu Hussien said...

mudah2an cpt sembuh..huuiii tuhan je lah yg tau..
klau nak bukak mata tu...pedihnye, takleh tunduk kepala mesti bdenyut kan?..sian dia..

Fatt Chin Choy said...

masa kecik dulu biasa kami tarik telinga sampai bunyi supaya x berjangkit

hehe

Pocket said...

sakit mata memang sakit,
(Dah nama pun sakit mata kan, apo lah pocket!!)

terutamanya bila kita 'rukuk' terasa cam mata nak jatuh, maybe tarikan gravity membuatkan muscle yg lemah tu terasa force nyer kot...

bagush lah sikecil tu buleh terima ubat:D
ubat mesti mau makan!:D
(Ker sapu?)

cheqna said...

orang2 kata kalau tak mo kena jangkit sakit mata kena jelir kat org sakit mata tu..
setakat ni tula yang cheqna buat n alhamdulillah tak pernah sakit mata n tak mau sakit mata

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

^_^ Omar :

mintak-mintak tak kena..tp kalau kena pasrah jelah..hehe..boley emcee..dah hujung tawun ni..malazzz jer..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

^_^ Ted:

wahh bagusnya tak pernah sakit mata..

tengok Adiq tu rileks jer... kita ni kesian tengok dia..kejap2 kedip2kan mata..

bila tanya jer.."tak shakitlah ibu" dia kata..

en_me said...

unlimited leave ghitewww.. jadik surirumah jakkk.. ekeke

ashie023 said...

Kau sakit mata; aku sakit vont*t"
ape tuh??x paham..ahaa

sian adiq....hopefully akan cepat sembuh...sepet dah cam korea dah..ahaha

*pst..kak rina..tq pasal hadiah tu...cantik

Linky's Magical


ShoutMix chat widget