Thursday, December 3, 2009

:: Pembohong ::

---- sumbangan: Arman @ Ceritalucu tapi tak lucu ~ Google



Samad adalah seorang profesor terulung, dia berhasil mencipta robot yang boleh mengesan pembohongan, dia membuat robot itu sehinggakan ketika mendengar pembohongan, robot tersebut akan terus menampar si pembohong itu...

Samad dengan bangganya membawa robot itu ke ruang tamu dan menunggu anak lelakinya pulang. Tapi anaknya tidak kunjung pulang. Sehingga pagi barulah anaknya pulang.

"Kamu dari mana?" tanya Samad."Ada pelajaran tambahan ayah", jawab anaknya.
*PLANG* Robot tersebut menampar anaknya.

"Nak, ini adalah robot ciptaan ayah, dia akan menampar sesiapa yang berbohong! Sekarang katakan dengan jujur, kenapa kamu pulang lewat??!"Maaf ayah... saya baru habis memonton movie di rumah kawan..."."Cerita apa?"Cerita Papadom ayah".*PLANG*"Katakan dengan jujur cerita apa?!""Maaf ayah... saya tengok cerita lucah".

Mendengarkan itu marahlah Samad."Kamu nie... kecil-kecil dah nakal... kamu nak jadi apa bila besar nanti?! Malukan ayah saja perbuatan kamu nie. Masa ayah kecil dulu , ayah tak pernah pun buat macam nie.

*PLANG* Samad ditampar oleh robotnya. Suasana hening untuk beberapa ketika...

Isteri Samad kemudian masuk ke ruang tamu dan langsung berkata... "Huh, sama saja kelakuannya, ke mana akan tumpahnya kuah kalau tak ke nasi? Bagaimana pun sememangnya dia anak awak..."

*PLANG* Robot menampar isteri Samad sebelum isterinya sempat menyelesaikan kata-katanya... dan semua terdiam...

Note : rasanya ramai anak luar nikah sekarang ni disebabkan kes-kes macam nilah.. mintak selisih..


Till Now.

13 comments:

Watierman said...

Uish bahaya gila robot tu..mesti Samad nyesal gila cipta robot tu!!!Terbongkar segalanya....!!!

ashie023 said...

oh...ketiga-tiganye penipu besar..hehe
kalo dicipta robot begitu, xde dah tipu sunat..ahah..
a'ah kan watierman, mesti samad nyesal mereka cipta, pahtu dier pong sekali kene, padanlah dengan muke dier....hahaha

AmiYs said...

haha.. lawak oke.. guling2 gelak ni..

Noorma Ismail said...

wakakakahh...tp bahaya gak ada robot mcm ni kan...

sueanne said...

hahaha..dah sume anak branak menipu, abis sume ditamparnye..heheh..terkedu dorangg..miahahaha..

LORD ZARA 札拉 said...

huhuhuhu~

cuak~

Queen said...

Pengajaran yang agak lawak...ahahhaha....sengih sorang2 depan pc..ahaha

E-na Zarina said...

bagus gak yer...pengajaran tersirat..sambil berjenaka...gud idea!

mier@merr said...

muahaha....hamek2...sume kene,..
kan best klu kite pn ade robot ni..
tp xpe.. kdg2 gne mata hati ni pn leh detect pnipuan... :)

sI tEDI said...

ekekekekek.. pengajaran dapat ada kelucuan pulak di siru,

ekekekkee..

en_me said...

lucu jadi lucahh ghitewww.. uhuhu

Fatt Chin Choy said...

haha
boleh trauma si suami

cheqna said...

amik ko...hahahahahahaha

sekali kena...mau pengsan tak berbangun...ekekekeke

psst..kak..baru dapat ngomen hari ni..sibuk main banjir=)

Linky's Magical


ShoutMix chat widget