Friday, April 9, 2010

Penat Sudah ..Makan Pulak Lah...

Salam Jumaat yang panas terik di sini ....



Semalam citer kononnya macam superwoman ...
Hari ni nak citer pasal masak-memasaklar pulak.. asyik citer pasal penat jer,
orang yang baca pun ikut penat.. hehe.



Menu simple jer malam tadi bak kata mak aku ..main campak-campak jer..
.. alhamdulillah aku ngan anak-anak kenyang ..






ni aku punya : ikan bilis goreng cili padi... sempoi...


untuk anak-anak : sawi tumis air + daging



telur dadar ! sempoi lagi..



dessert : buah mangga dari pasar malam.. 2kg RM5 !



pagi ni, bergegas bangun utk kurma daging ni..

..balik nanti panaskan jer..

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~



... si Adiq nangis panggil abah sebab jatuh dari kuda tu... huhu..
abahnya mesti baca sambil senyum ni..


Note : esok ada makan-makan di rumah emak sempena harijadi emak tersayang.
Till Now.



7 comments:

sI tEDI said...

rajinnya pagi2 masak kurma kak..

saya selalu goeng ikan bilis denganbawang dgn halia...

fuhhh.. tuangkan kisap patahkan cili!

nyum!

ekekekeke

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

(^_^) Ted:

3-3 tu suka nau ngan lauk kurma Ted..

Biar dorang tambah selera malam nanti… Bahan sumer dah ada..sambil tumis sambil basuh pinggan..

Senang keje..


wahh..lama tak patah2 cili..

tunbegia said...

sungguh sedap ikan bilis goreng cili padi,

salamm,

Watierman, rmanbkr said...

Meh akak teman kan Reen makan....Akak sian Reen tak lalu makan pulak...tak berteman...hehehe alasan nak mengicak menu sedap!!

zaradgreat said...

wah
banyak nye masak kak
nampak sedappppppp

kesian nye adiq..
sabar ye..
sakit ke?
fuh fuh !!
meh auntie tiupkan.
huhuhu

Wanita Mutalib said...

wah nak telur dadar ajer leh..
:)

LiNda said...

sebenarnya kann...

lauk yang campak-campak itulah yang sedap !

Next time, campak kat rumah saya okeh . hahaha

Linky's Magical


ShoutMix chat widget