Thursday, April 8, 2010

SUPERWOMAN !

Salam Petang semua !

Minggu ni selalu aku lagukan muzik Airwolf berulangkali…Kenapa ? Hubby takde lagi. Patutnya bulan lepas last ler dia pergi tempat si JungPyo @ Lee Min Ho tu.. Alih-alih dapat tahu company tu; yang dipilih untuk supply parts bahagian enjin di tempat hubby keje tu..dah bankrap !...laaa… wat penat ke sana ulang-alik tahun lepas.. Kali ini Hubby ke tempat lain pulak; katanya di Busan dan company lain pulak.. Buat menda yang sama..dari mula…. verify-verify-verify… huaaaa….kesian memang kesian tapi aku kat sini pon kesian jugak.. huhuhu...



Rutin harian setiap hari aku hantar Along ke sekolah Agama & Adik ke Nursery dan Angah pulak hubby yang hantar ke nursery sebab Van Tadikanya datang awal.


Kalau hubby ada kann..memang bezz...; tau-tau beg sekolah, kasut sekolah dan baju sekolah Along memang dah ada jer dalam keta. Aku hanya siapkan baju pakai basahan di nursery aje.. Bila takde ni…huaaaaaa..memang penat dan kelam-kabut aku dibuatnya… Bangun jam lima pun ada jer yang tertinggal.. huaaaaaa lagi.. *macam mana lah suri-rumah tangga tu kann..lagi lah penat.. respek betul kat dorang..



Semalam hantar Along dulu pastu tiba depan nursery jer, Angah tanya kenapa pakaikan baju sukan…alaaa.. aku mati-mati ingatkan semalam hari Khamis..yelah Khamis dah dekat dengan Jumaat pastu dah dekat weekend…..weekend ? hubby balik .. hehe.. tak sesabau..


Nasib baik sempat patah balik gi amik uniform sekolah dia.. depan pintu jugak aku pakaikan baju tu.. seluar terbalik lah pulak.. Si Angah ni memang laser sikit ..Ibu ni… asyik lupa jer pastu salah jer…Alahai anak… *ibu dia yang tak fokus sebenarnya..



Malam tu pulak... jam lapan hantar Angah gi mengaji.. malaslah pulak nak patah balik ..tunggu depan pagar jek... Tak sampai berapa minit Angah bukak pintu keta... Ibu! ni Iqra’ 6 , Along punya lah...Angah punya mana ?..huhu..Anak-anak... mesti dia bawak keluar buku Iqra’ tu pastu lupa nak masukkan dalam beg dia lah tu...Aku memang check tapi tak tengok pulak no Iqra’ tu.. tu lah pasal ...selalu hubby yang hantar .. hhmmm.. jangan kutuk ye.. tapi nak kutuk pon takpe.. it's a fact bout me!



Pagi ni pulak ..hantar Angah & Adiq dulu.. Nak selitkan duit sekolah Along kat poket baju dia ..cari-cari handbag …laaaa…tertinggal pulak… Aduuuhh… ada-ada jer.. Pesan kat penjaga budak tu bagi Along belanja dulu. Balik nanti aku bayar balik.. macam-macam halllll.... memang berhal-hal...



Malam lain pulak citernya...
Tunggu Along balik dari tusyen dalam kul 10 malam pun mata dah tak boleh angkat..berat nau ! Walhal bila ngadap Laptop sampai dua tiga pagi pun no-hal... … hua-hua-hua.. PC confirm tak boleh repair; dah..memang hangus-rentung motherboardnya.. padahal baru jer tukar 3 bulan lepas.. Meja komputer yang baru beli tu penuh ngan habuk je…sedey tul.. Hubby bawak laptop dan itulah sebabnya aku mati kutu di malam hari tanpa FB& FV…huhu…





Note : jumlah bag yang nak diangkut ke nursery ialah 6 bag.... bag sekolah, bag sekolah agama, bag tadika, bag baju kotor, bag baju bersih dan bag adiq(toys).... bla..bla..bla..




Till Now nak balik dah..



7 comments:

ashie023 said...

APAAAAA???JUN POYOOOO..????
tsk tsk...tidak tidak..<-biasalah ni, nengok nama pun dah teruja..whahaha....abaikan..

wah..bz yang amatlah superwoman..huhu..next time kene panggil pembantu si pari-pari..

dah x hengat ari dah..pakaikan anak baju PJ lak...tp kalu saya sebagai cikgu...sy x marah budak itu..saya akan marah mak dia...hehehe

sI tEDI said...

aduhai kak,

pack bebenor jadual tu kak..

x pe.. bila suami tiada di sisi nanti kita akan jadi lebihh sayang sbb masa dia ada dia byk membantu.

wah!! macam sudha bersuami pulekk org yg bercakap ni!!


tapi akak mmg superwomanlah!

Watierman, rmanbkr said...

Sabar Dik Reen...practice makes perfect...dari Supermom..terus jadi wonder woman!!!

My Life My World said...

Salam Reen ... sekarang cinta dah beralih arah lak. Tak minat kat Lee Min Ho, dah suker kat SIWON lak. ala ahli paling hensem Super Junior tu. Hahahaha .....

Superwoman ek ... ala ala cian lah pulak. Masa anak anak kecik ni memang kelam kabut sikit, dah anak anak semua bergantung kat kita, dia orang tak pandai berdikari langsung kan. Cuba sat lagi besar sikit, mesti dah mudah.

Psssttt ... budak comel baju kotak kotak biru tu, senyum dia buat hati akak cair lah

Wanita Mutalib said...

mmg superwoman la kak :)

tunbegia said...

sayang isteri ditinggal2 kan, kannns

salamm,

tunbegia said...

salam rin, tertinggal pulak, cuma nk bgtau kalo komen kt blog haku tuh, leh tak bila taip url, letak tanda 'http://'

thanx (komen anda amatlah haku hargai),

Linky's Magical


ShoutMix chat widget