Wednesday, June 16, 2010

Apabila Suami Yang Pendiam Bersuara....

Bagi suami yang tak talkative biasanya akan diam bila badan si isteri mengembang.

Maka, isteri lah yang akan menanya samada ok atau tidak.


Awal tahun bila ditanya… jawapannya : ok jer…
Selepas tiga bulan…… jawapannya : hmmmm..
Bulan ni tanya….. kurangkanlah sikit..


Bagi isteri yang talkative ..aku ker tu ?… pasti ada soalan tambahan..
Naper dulu tak kata apa bila tanya.. bla-bla-bla…
Jawapannya : ….senyap…… lambat …baru bersuara.. “nak sedap mata memandang..”


See… kena berbuat sesuatu… sebelum matanya sedap memandang orang lain.. xoxoxo jangan itu berlaku!.


Keadaan badan berbanding 8 bulan lepas:

*Mengah masa naik tangga… yang jadi mangsa..
“Along, Angah..tolong ibu amik..bla-bla-bla…..” lagilah kembang!

Kebanyakan baju sudah sendat… takkan nak beli lagi !

Seluar jeans dah tak boleh lepas… takat peha saja.. ! Kes parah..



Semalam nekad.
Kalau tak mulakan bila lagi.
Memandangkan boleh makan seperti biasa.. jadi..pejam mata jelah kan..



Nak tahu bagaimana produk SD II ni membakar lemak, cadangan makanan harian dan peraturan mengenai produk ni boleh ke sini : http://www.myhealthportal.net/



Note :

* jeles bila tengok LiNda yang slim-melim walaupun anak pun tiga... semangat berkobar-kobar bila tengok dia....



*Nak cuba produk yg fofular dari doc rambut ensem tu..tapi feedback dari kengkawan membantutkan keinginan...chewah... yg benornya mah-hal sikit dari yg ni.


* aku jadi ahli..pada sapa nak beli dan dapat harga murah boleh roger-roger ek..




Nota lain..


*45kg - berat masa anak dara
53kg - bersalin anak ketiga VS sekarang .....63kg
jadi.... bagi sesiapa yang masih muda, belia, remaja anak dara tu... tak semestinya badan kita akan menten sebegitu pabila beranak-pinak... huwaaa...







Till Now.

35 comments:

kakcikseroja said...

samalah kita... berat badan kakcik dah naik sekali ganda dari zaman anak dara (24 tahun) yang lalu ... huhuhu... :(

Hamizah said...

kita pon sama..skrg ni cuma mkn nasi sekali sehari oat dua kali..

Wan Amalyn said...

Na, ko makan apa? ohgang dari dulu sampai sekarang tak naik2 la... rasanya makan banyak jugak :(

zaman anak dara 39/40, zaman pregnant Aysha (8 tahun lalu) naik sampai 49kg lepas bersalin terus turun jadi 39kg... lepas tu naik 1kg sampai sekarang dok takat 40kg jer tak turun tak naik... tak tahu mana perginya semua lemak2 tuh!

Lovely Kitchen said...

rasanya big prob bagi semua wanita yang dah beranak dan maki meningkat usia kan...

skang ni dok umah lagi lah bertambah lemak2 di badan...dok risau gak nih...

moga berjaya!

Queen said...

saya berusaha naikkan berat badan...
sekarang dah 50kg..alhamdulillah..kalau tak dulu..nak cecah 46kg pun susah..

lagipun kurus sangat tak cantik kak...

berisi tapi ade shape takpe....yang penting shape..kurus tapi buncit tak guna..ahahaha

Yunus Badawi said...

63 tu ok lagi. Tapi kalau dah masuk 70 takut hubby beralih arah hehehe.

LiNda rajin jogging tepi pantai kat Paka tu. Awak bolehlah jogging juga kat tasik puteri tu ngeh3x

mier@merr said...

yg blum kawen pn da macam di pam pam neh...

fikaryna said...

ryna yg belum beranak pinak pun dah kembang2..waaa...

My Life My World said...

Salam Rina ... cepat ler hambik gambo, nak akak tengok perubahannyer. Sebelum dan selepas, lepas ni akak boleh ler cuba lak. Berat akak tambah 10kg jer dari berat Rina.

Rina tak lah berat pun.....hehehehe :)

akuanakpahang said...

Kadang bender cam nei dibimbangi bukan bertambah kurus tambah gemuk huhuhu..apapun bender macam ini tidak semua org sesuai sebab antibody kita tak sama.

aMiYs said...

nak diet jugak... wuwuwu...

Alimaz-Kembara Terasing said...

kena diet nih...

Cik Som said...

Wah... berat kita masa anak dara till now lebih kurang sama la.. Now ni berat aku kurang sekilo ajer dari ko reen. nanti cerita ek. Ok ke idak produk tu. Kalau ok, boleh cuba. :))

Ayu Hussien said...

kak.. sama ar, dulu ayu anak dara pun 45kg gak.
skang anak br 2 org berat 52kg.
hahahahah klau anak 3 ????

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

kakcikseroja :

huhuhu...
takutlah kak....

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Hamizah :

skang ni cuba nasi suku pinggan jer..
oat ? saya xboleh... senak perut ni Miza..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Wan Amalyn :

makan tenet siang malam da.. hehe

lg pun umur abv 30 metabolisme dah lambat sgt.

ko takleh nak naiklah wan.. mek pun kuruih gak.. genetik gak rasanya..

ko kena makan "gain weight" lar brand apa tak ingat lak.. ko halus sangat tu wan..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Ena-Zarina :

hehe tambahlah awak masak sumer kemain sedap...


jomlah join minum..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Queen :

kRina dah baca n3 tu... congrats..


mmg kalau halus xde shape pun xbez gak..

biar ada lekuk-lekuk gitu...
haaa terpesona mata..

hehehe..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

YB;

ok .amin. hehe..betul..

kalau beralih arah, saya cubatukar kan arah dia balik.. hehe


yalah..cam LiNda tu bez betul; ada masa nak berjogging . saya xsempat nak berjogging.

kena jd suri rumah lah camni...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

mier @ merr:


opss....no komen sayang..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

fikaryna;


alamak...camme neh...
jom sesama kita jayakan projek ni..

hehe..

nonie said...

jgn sampai 70kg udah le...susah nak turunkan berat bdn tau...moga bjaya..nnt jgn lupa update...
azreen, jom kita joging..sah2 aku tertinggal kt belkg...wakaka...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Kak Jairos @ My Life My World :

semalam tak sempat kak..
abg balik jer terus dia on tv..kemarin dia terlepas world cup..

bgtau dia pasal produk ni..mcm besa....bolayan jer... hehe..

suh amik gambar..utk b4 & after..dia hangguk...pastu dia lupa saya pun lupa..

hari ni mesti suruh... dia cuti kat umah melayan budak2 tu..

tak berat kak? saya ni bgn atas ok gi kak.. tang pinggul ke peha... gerrrramm jer ...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

en yassin:

terima kasih atas pandangan.

saya cuba dulu.
semoga saya berjaya.

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

aMiYs :

moh ler..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Alimaz-:

saya memang berselera jer bila tengok blog awak selalu gi makan sama-sama...

moh ler kita..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Cik Som :

ok. kita minum dulu !

nanti kita roger2 lepas sebulan..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Ayu Hussien :

haaa... fikir-fikirkan... hehehe...

jom geng ngan kRina ..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

nonie:

jom lah..kita jogging kat taman kat luar jalan 7 tu..


tp kena selepas subuh. aku ni pemalu sikit. xsuka orang tengok.


hehe.. betul ni Nonie.. tak tipu tau!

maiyah said...

sy lg le kembang.. tp xde hati nk diet nih blasah je mkn ngeee

relevan said...

Bagaimana pula kalu suami yang kembang mengembang ni..?

zaradgreat said...

huaaaa
kak rina
go go go!!
u can do it!
heeeeeeee

take care kak rina

Zaitun said...

Kak Zai memang dah mengembang sesangat kalau dibandingkan dari dulu. Baju masa nikah masih dalam simpanan, bila tengok gelak sendirik.... .
Kalau tanya hubby bab saiz badan dia akan jawab "itulah yang abang ada".

Sharinginfoz said...

apa yang penting boleh selesaikan apa-apa masalah dengan baik kan

Nasi Lemak Pancake?

Linky's Magical


ShoutMix chat widget