Friday, June 25, 2010

Bila Dah Kalah ...

Salam semua.


Aku tak berapa gemar bolasepak. Kalau masa kecik-kecik dulu minat jugaklah pasal arwah ayah dengan Kak Long memang hantu bola. Tak boleh lepas. Kali terakhir tengok beria-ia masa zaman Fandi Ahmad & Subadron Aziz main untuk Kolompo. Masa tu memang best betul sebelum Fandi Ahmad balik Singapore.


Tadi tengok tipu2 teman hubby. Mata dia depan tv; mata aku depan tv jugak tapi tv kecik ni... hehehe... Bila gol atau striker nak sumbat gol baru sibuk pandang dengan ayat skema aku.. "team mana bang? player tu main club mana ?"..konon amik tahu.


Baru berapa minit dah kena Satu.. .. mengeluh ..
Dua.. diam..
Tiga... terus monyok + masam ..



Aku menambah api lah pulak kan..
"Kenapa last minute baru nak beria-ia nak main...kalau dari mula dah tentu lebih dari Portugal"!
Lagilah masam.. kekeke... saja jer usik.



Kesian Italy. Kalau tak off-side dah tentu seri tapi takpe, Argentina ada lagi.


Note : hubby jarang bersuara masa tengok bola. Selalu jugak perhati.. cool jer manjang. Kali ni baru dia bersuara sikit. Apa nak buat 2nd team favret dia kalah dan disqualified.



Till Now.



28 comments:

sI tEDI said...

saya pun x minat bola kak.

naib basik abang tgk kat luar.

abah saya pula jenis cool juga

abang je selalu lost control
ekekeke

nite kak :)

mier@merr said...

semalam housemate tgk dengan penuh emosi... sy pulak yg tertekan walopon penah sgt meminati bola satu ketika dahulu.....

ashie023 said...

ambe nengok je bola, dan amat minat bola...tapi kalu bangun kul 2 pagi..wee...malas weh..buang karan..kekkeke...

biaso lah tu, nak wat camno, xde rezeki..ambe bengang betullah member2 ambe kalu team dier kalah, mula ah kutuk2...kalu menang pergh kemain kembang lubang idung...

ahaha..aigooo...wae goraeso..

cik pingu said...

dulu saya xminta bola. tp world cup kali ni saya bercita2 nak menanamkan minat. tp hangat2 tahik ayam jer.


hahaha.


sihat2 selalu kak rina!!

kakcikseroja said...

Macam macam gelagat peminat bola ni, kan? :)

Lovely Kitchen said...

kalau e-na pun teman hubby tgk bola, kita mengadap lappy!

Watierman, rmanbkr said...

Salam Reen...dah lama Akak tak menjengok...sihat ke...Akak layankan juga...sebab semua berkampung kat living room....Akak kan tukang jamu makan....& last night...Akak ambik jalan mudah..order Pizza...so Akak pun join them watching the game....bising anak beranak...It was Fun!

kak wan said...

Oo..pasal bola semalam ke..bukan sorangla ..ina, hubby akak pun sebelum ni cool je tgk bola ,semlm boleh bersungut pulak.
Akak tak tgk pun tv, tapi duk juga neman dia.

My Life My World said...

Salam Rina :), akak tengok bola bila Final jer ... hehehehe

Lepas tu seronok menjerit dan sama-sama buat bising mengutuk player. Nasib baik tak pergi stadium. Kalau tidak menambahkan kebisingan stadium.

sueanne said...

kak....
sue minat bola..dari dulu sampai sekarang..heeeeeeeeee..tgk2 gak..tapi ikut mood gak..kalau kul 10 mlm leh layan lagi..tapi time tido, tido gak..heeeeeeeeee...mesti akk tau sue tido kul brape kan?..hahaha...

Tuk world cup ni, takde team feveret..sume layan..Yang mane ada mamat hensem, lagi excited..hahaha..

LotsOfLove-Pearls said...

ALOHA..

minat2 tu cenggitu jek..
tak arif langsung.

lagi2 tv kat rumah tu mengecewakan jek.
hahaha.. nak kena sepak terajang baru nak on.. hahahaha..

Yong Kamariah said...

rina, aku pun sejak dah tua ni tak baper minat lagik kt bola, dulu masa zmn Abbas Saad akulah hantu, bajet minat yg hensem sajer!

Yunus Badawi said...

Layan jgn tak layan. Nanti bila musim bola dah habis, awak tengok sinetron dia pulak layan awak. Ingat tak derita ke lelaki layan tengok sinetron hahaha

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Ted;

abg tengok kat luar sbb dia nakkan feel tu..

tp bila kRina dah tengok gaya dah macam orang minat.. hehe..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

mier@merr :

laaa awat tak terminat pulak skarang ni?..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

ashie023 ;

samalah dengan abg kRina tu.. nak keje dia kata..kecuali weekend jelah.

abih tu..kutuk ar balik bila team dia kalah... biar kasi panas sikit.
usik2 sesama kawan..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

cik pingu ;

naper ek? ngantuk kot waktu tu.. hehe


timaseh. sihat sentiasa.alhamdulillah.

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Kak Cik Seroja;

yelah kak. seribu macam perangai.

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

e-na;

eee..samalah kita.. ;0)

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Kak Watie:

wah kak! happeninglah camtu.enjoy the match.

saya sediakan kopi 3 in 1 aje utk abg..


abg saya tengok bola macam tengok berita kak..senyap jer..mulut pun tutupjer..hehehe

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

kak wan;

ramai yang bersungut rupanya.

kalau tak kita yang teman siapa lagi kan kak...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

My Life My World @ Kak Jaf Fairos ;

final jer kak? tu keje saya jugak 4 & 8 tahun lepas..hehe.

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

sueanne;

minat kena tengok ler.... tak kira waktu ...yelah...waktu bola start Sue dah tiba di Afrika dah...hehe


a'ah kan..kena tengok yang ensem baru semangat datang..kekeke..
kali ni pilih sapa ? christiano ronaldo, lionel messi, fernando torres? ..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

LotsOfLove-Pearls :

hola..

ok ar dari tak minat langsung.

hahahaha... tak tergolek-dok ke tv tu kena terajang dengan kau..

apa lagi beb, boleh layan kat kedai....skrin layar lagi..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Yong ;
hahaha... abas saad mmg sangatlah comei masa tu..


dollah salleh & malek awab tak berkenan ke?hehe..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

YB;

saya xminat sinetron lah..sejak bibik2 lari dulu..langsung takde hati nak tengok..hehe..


saya suka layan science fiction, cartoon, CSIs & fantasy lah..

lagi pun ..tak suka citer bersiri..

Zaitun said...

Kak Zai pun tak minat bola tapi kadang2 temankan hubby,tengok separuh jalan dah padam hehehe...

relevan said...

Suka juga main dan tengok bola ni..nak pulak perlawanan bola lisut..

Linky's Magical


ShoutMix chat widget