Saturday, June 26, 2010

Temujanji...


Salam semua.

Perbualan sebelum balik kerja petang tadi.


Salam. kat ne?

Wsalam. Hiway.. Elmina...

Lorr... kata pergi Serendah..

Lepas Jumaat terus pergi SA..

Dah dekat tu.. jumpa nak..?

Kat mana ..? Ayeem Burger?

Tak nak lah.. jauh nak pusing.. lagipun jammed kat sana.. orang balik kerja..

Habis tu?..

Cariklah pot lain..

hmmm..

nanti tepon kata katne tau!..

hmmm..nak makan apa?

fish & chips lah.. kalau takde; nak telur bungkus jer.

air?

macam biasa .. limau asam boi..

ok.






Maka, bergegaslah aku keluar. Di depan ada sebiji keta Wahh.. dah bikin cantik . Eterna Perdana kaler itam. Ekzos besar ala-ala kepala baby .. Bunyik pun dah power.. tapi.......... tersengguk-sengguk kat depan aku. Lorr...kena man-man lei......



Tengok odometer, 20>30km/j. Biar betul ? Berderet-deret keta kat belakang. Aduh ! Nak overtake, kat situ ada tiga-empat hump.. terjongket2 lak nanti, jadi.... ikut jer dia sampai satu simpang; keta tu ke kanan dan aku ke kiri. Nak jugak jengok, huisssh.. kan dah agak ! Kok ya pun, janganlah perlahan sangat. Tak ke menyusahkan orang lain..


Lepas tu terus zasss.... fikirkan temujanji aku tu..


Sampai. Semua ada atas meja..*macamlah banyak lauk!
Apa lagi... bismillah ler...
Pastu baru sambung cerita..


temujanji dengan siapa ?






.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



haaa. dengan siapa lagi..
sekali-sekala makan berdua macam ni..memang banyak topik boleh diborakkan.. anak2, kerja,semasa, politik ..eh..taklah.



Note: suka tengok Portugal vs Brazil tadi !


Till Now.



10 comments:

kakcikseroja said...

Seronoknya sesekali dapat deting lenting tanpa gangguan, kan? :)

relevan said...

Macam nyambut hari ulangtahun jer ni..

ibuintan said...

memang perlu buat camni selalu, takde sapa kacau... boleh borak apa saja..xde secret

cheqna said...

wah wah wah.....
lomantik tu...hehehehehe
berangan jap nih....dush.....hahahaha

Lovely Kitchen said...

memang besh dapat lunch date dgn hubby kan! E-na selalu buat gak masa kat mesia...g office hubby mkn kat cafe tak pun kuar lunch kat luar....now evry day lunch date kat umah...hihiii

Yunus Badawi said...

wah romantiknya. Lepas ni bolehlah buat setiap petang Jumaat.

Saya buat hampir setiap hari sebab kerja dari rumah hehehe

Hamizah said...

tahniah berjaya jg dating..

Insan Marhaen said...

Laa... ingatkan dengan sapa tadik!

kak Erna said...

azrina..patutu la..marah..bila kereta depan lambat..dengan jem lagi kan..temu janji penting ni..

kasihredha said...

lomentiknya

Linky's Magical


ShoutMix chat widget