Wednesday, June 23, 2010

Kenapa Tikus Kena Kurung ?

Salam Semua.

*entri sambungan.


Lepas puas bermain di playground, anak-anak mengajak ke Taman Rusa & Kancil pula. Jaraknya tak jauh dari tasik. Bila dah biasa ke sini, kita yang diajaknya bukan kita yang mengajak.





entrance.. sangat menarik..
percaya lagi..tiada bayaran dikenakan !




seberang jalan di luar entrance.
Kalaulah ada air di dalamnya..
*upgrading works sedang dijalankan di sekitar taman



Angah : Ibu!... kenapa dorang kurung tikus ni!..
Along : .. tu kancil lah Ngah.. bukan tikus..
Angah : tapi muka dia macam tikuslah..
Along : tu.. ada tulis kat tepi tu..
Aku: Itulah kancil yang bijak tu...nanti ibu citer..
Angah: citer tau..




.. lanskap yg simple tapi menarik..



..boleh amik buat nasi lemak & kuih ke ni? berumpun2 ..gewwam betul..




..naik ke atas...
..mengah sikit jer...




..rusa-rusa..
* rumah penjaga rusa agaknya kat belakang tu




Adiq panggil.. "rusa !"
rusa tu menoleh
"Dia pandang lah ibu !"



..view dari atas ..




Jinak.
..kalau weekend ada orang yg jual roti kat sini..
..kesian kat anak-anak tak boleh bagi makanan kat rusa2 tu..
..Dorang bagi rusa2 tu makan twisties! Alahai anak...



..tempat lepas lelah lepas penat menaiki tangga..
..kipas pun ada!.
..terus tekan suis..hehe..




..masing-masing penat !..
..Adiq dah tak larat ..




"Ibu ! scary hut"... kata Along
hahaha..bukanlah Long... tempat rileks tu..





..tiba sini..sambung main lagi..



Jam dekat 5.15ptg

Berangkat balik sebab nak escape dari jalan sesak.





Till Now.


18 comments:

kakcikseroja said...

Menarik juga tempat ni.. yang penting, anak2 gembira. :)

LotsOfLove-Pearls said...

best bercuti-cuti..
lebih2 lagi ngn insan2 kesayangan..

*tikus mirip kancil..
Mmm.. ye kut.

hehee..

Hamizah said...

comel2 belaka..

baby berry said...

iskk..cm best gak kan tmpt tu...

sueanne said...

kat mana ni Krina?..Nanti nak bawak anak2 buah sue g sini lah..menarik gak ni..

* Amboi cepatnya tekan suis kipas tue erh?..camne nak kurus ni?..hahaha

Yunus Badawi said...

nasib baik takde rusa yg sakit perut sbb makan twisties. Dulu saya bawa roti dari rumah utk bagi makan rusa tu. Tapi kalau nampak penjaga tu dia tak kasi huhuhu

Yunus Badawi said...

Tak bawa anak2 pergi Planetarium dan Memorial Tun Razak ke?

Lain kali kita pakat2 pergi sama nak?

kak wan said...

Kalau berjalan ,penat minta dukung ,bila sampai tempat main ilang penatnya ye.

sI tEDI said...

alamak. tadi komen kat boz sapa?

ha ha ha ha

seronok budak2 berjalan. allout ni bawa berjalan!
sampai berdukung!

mier@merr said...

waa...nk jadi budak2 blk... mak...nk g ctu jgak...

maiyah said...

menarik tmpat camni, bgus tu tgk haiwan2 ni..

My Life My World said...

Selalu gak pergi Taman Tasik Perdana, tapi tak jumpa lagi Taman Rusa dengan Kancil tu. Hehehehe ... dah tu budak budak ni kalau dah main, tak nak pergi tempat lain dah.

Zaitun said...

Best juga tempatnya free pula tu tapi kak Zai tak ada anak2 kecil meriah kalau pergi ramai2.

relevan said...

Seronot berjalan jalan gini..jika tak larat boleh rehat rehat..

Kak Nora said...

Lawatan sambil belajar kiranya outing family ni.

zaradgreat said...

wah
kancil macam tikus?
hehhe

scary hut?
hhaahhahaha
kelakar la kak..
hehehhe

LiNda said...

Suka pergi tempat free ... ekeke

Lovely Kitchen said...

mesti rusa tu best dpt mkn twisties!!! ada lg tak pos sini sikit...lamanya x mkn!

Linky's Magical


ShoutMix chat widget