Monday, June 21, 2010

Seronok Bertapa

Salam semua.

Baru balik dari bertapa. 4 hari rasa macam berhari-hari rasanya. Dunia ini ana yang punya! ... Memang bezz.. , No personal call.. office call dan what so ever called... Nak apdet tapi rasanya nak enjoy the holiday dululah kan....


Bertapa tak ke mana-mana selain di rumah dan kawasan yang sewaktu saja.. hehehe.. Menghabiskan sisa-sisa cuti sekolah dengan anak-anak. " bezznya ibu & abah ada kat rumah !", kata dorang... Alahai.


Kami sekeluarga ke Dinosaur Park & Taman Rusa & Kancil di Lake Garden pada Khamis lalu.




..rambang mata budak-budak di buatnya walaupun tak sebesar playground di KLCC..



..sebegitu rupa senyumnya..






naik syatel keliling lake garden..
..jangan tak caya.. harga hanya 20sen utk kanak-kanak; 50 sen utk dewasa..




..menung panjang Adiq... tegur tak dilayan...



turun dari syetel. Kita minum dulu !



k
..lamanya tak bergambar camni..hehe ..




..berjalan ke arah tasik..



..get ready nak naik..

Aku siap keluarkan 15hengget..
rupanya harga RM3 sahaja per boat /30mins !



*gambar ini khas untuk Kak Long, Kak Ngah, Kak Lang dan Kak Ndak



See...aku dapat naik jugak mendealah ni ..
Korang tinggalkan aku 29 tahun lepas nak ke sini kan? huhuhu....
Akhirnya aku dapat kayuh pedal boat ni walaupun bukan jenis yang dulu ..*roda besar tu..





Along merajuk nak kayuh..
..lepas 20 minit..*huissh.. mengahnya!, aku dan Adiq turun..











..SEGALA DINOSAUR-DINOSAUR YANG ADA DI SANA...








Stegosaurus




Tyrannosaurus rex (T-Rex)


Velociraptor



Triceratops


..dinosaur paling chomel..

Banyak betul dinosaur kat sana.




Note : next n3 di Taman Rusa & Kancil pula..




Till Now.


17 comments:

sI tEDI said...

ada lagi ye kak harga yang sen sen tu.

sape amek gambau berdu atu?
along ke?

Alimaz-Kembara Terasing said...

bestnya jalan2...

mier@merr said...

aiyok....murahnye... saving gle klu cmtu...

tgk budak2 sonok tu yg best..

~~romantic gtu parent kanak2 tersebut :)

LiNda said...

vah vah vah...

Bergambar romatika d'amour ! manisnya kalian berdua..


Memang besh menghabiskan masa bersama anak-anak . Rasa satu kepuasan yang tidak terkata ..

Tahniah !

Zaitun said...

Tak banyak keluar belanja dapat tengok macam2 dinosaur lepas tu naik boat pun murah.Romantikkk nyaaa....

indahhouse said...

salam kak reena,
seronok nampak kak n family bersantai.
ada lagi tambang semurah tu? nak gi jugak...! ;)

Yunus Badawi said...

kalau saya ada kat KL boleh join Puan Reen dan famili kat lake garden huhuhu

Yunus Badawi said...

Suka tengok gambar yg ke6 tu.

Romantika d'amour bak kata LiNda.

kakcikseroja said...

Salam Reen..

kesian lak tengok dinosaur yang dah nampak 'tulang' tu.. kurang makan kot! :)

en_me said...

amvoiii gambar peluk2 ghitewww.. ehehe

Kak Nora said...

Outing bersama famili memang seronok.Bayangkan ya, kalaulah dinosaur itu hidup...

cheqna said...

ehem ehem..
beshnya menghabiskan masa bersama family ye =)

Mak Su said...

dah lama sungguh mksu tak ke sana, dah ada dinosor dah?

nak kena melawat ni..... jurasik park :)

mama zharfan said...

me singgah skodeng pics...nice!!

maiyah said...

sronok le bebudak.. mmg tempat dorang le kan..

My Life My World said...

Salam Rina ... tak yah pergi jauh jauh kan. Dekat pun dah menyeronokkan untuk bercuti. Asalkan bersama orang orang yang tersayang :)

Hamizah said...

kat msia pon byk tempat cantik yg penah pegi..cantiknya..

Linky's Magical


ShoutMix chat widget