Sunday, June 27, 2010

Aku Dan SD II... Sihat dan Kurus..

Salam Semua.


Nak kongsi kegembiraan dengan kawan-kawan. N3 seminggu lepas kan aku kata nak turunkan berat badan... Lepas 10 hari minum SD II , MENJADI !!!. Tahniah untuk aku !.. Suka!Suka!Suka!


Yang penting... badan terasa sihat berbeza dulu.
Jiran aku merangkap office-mate perasan yang aku dah tak migrain dari pagi-tengahari, dah tak de burp-burp-burp.. *angin dan tak dengar aku menguap lagi..yess! I'm happy for me.. ekeke..



Walaupun baru turun 3kg, memang teruja !giler.
Tanpa perlu berlapar, makan macam biasa..
hanya perlu kontrol karbohidrat yang masuk dalam perut aje...
Aku nak cepat, jadi disiplinkan diri ... no karbo for 8 days.. Kenapa 8 days?.. Dua hari tu tak berani lagi.. masih masukkan karbo dal
am perut..




Tak sabar nak habiskan tin kedua.



Pada kawan-kawan yang nak mencuba tu.. boleh lah bagitau aku... kita kongsi kegembiraan ni sama-sama.





..kaki aku..
.lepas ni kena jaga kaki pulak.. baru perasan..keringnya kan? hehe

Note: tak sempat jalan2 semalam, takde di rumah. Pagi ni nak keluar ke Tg Karang...carik lauk segerrr..

Till now.



20 comments:

kakcikseroja said...

Adoiii.. ini yang rasa tak sabar nak mencuba ni... Tungguuuuuuuu.... (nanti kakcik telefon/sms Reen bila 'duit tabung'dah cukup!) :)

kak Erna said...

salam..teruja akak membacanya..susu apa tu..tak pedih perut ke..teringin juga ni..bila tau maikn sehat dan kurus tu..dah tak larat dah ni..makin berat badan..

cheqna said...

kak............
mana aci kak kughuh sorang2
nok etek.....hehehehehe

Hamizah said...

wah dah berjaya..tahniah..apa dia sdII?

Yunus Badawi said...

Cepatnya turun 3kg. Tahniah! Ini yg saya jelas ni huhuhu.

Kalau satu tin boleh turun 3kg, 5 tin dah 15kg. Menjelang bulan puasa ni awak dah tinggal 48kg lah. Mcm Ziana Zainlah hehehe

Yunus Badawi said...

Oh pagi ni awak nak ke Tg Karang ke? Saya pun nak ke sana balik kampung tengok mertua aksiden motor.

Sayang belum ada no hp awak. Kalau tak boleh roger2 hehehe

Sharinginfoz said...

semoga happy apa yang kita dapat / ada

Segmen Blogger: Velasrizal

LiNda said...

Go Rina Go !

tahniah...

tapi kena hati-hati tauu..

kurus mesti cantik dan sihat .

muuuuahh ..

mier@merr said...

CONGRATZ SIS..UWAAA...AI SORG JE LA YG GUMUK NEH...

kak wan said...

wah 3kg...dalam 8 hari ke. Pencapaian yang bagus tu. Nanti nak cubalah.

sueanne said...

60kg berat akak?
ermmm tak leh jadi ni?
nak kurus gak..ahahah

* sblm ni berat sue sama ngn akk sblm turun..huwaaaaaaaaaaaa

relevan said...

uiks..kome pun nak kurus juge..

LotsOfLove-Pearls said...

waaaaaaaaaaah..

tahniah..
tahniah..

*nak cari benda yang boleh menambah berat badan lak.
hehehe..

Kak Nora said...

Bila dah sampai kepada timbangan yang diingini, kena maintain, jadi macam ziana zain..yang penting jaga kesihatan.

Zaitun said...

Bila badan dah cantik mula pikirkan baju2 yang ada kat butik pula hehehe....Bagus tapi mesti maintain.

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

kakcikseroja :

tak pe kak..



slowly.. takde paksaan.

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

kak Erna :

susu soya kak.ada 9 jenis vitamin dalam soya ni kak.

tak rasa pedih perut langsung.. makan macam biasa..

sbnarnya boleh amik karbohidrat tapi kena kurangkanlah ..saya nak cepat jd saya tak amik(nasi,mee) makan lauk, sayur, tempe dll.

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

cheqna :

jom pakat sama-sama wehh.
raya gerenti selim..

beli pada kRina kalau nak murah dari harga pasaran.

Cik Som said...

wah! best nya.. nak cuba lah! Kalau still breastfeed boleh makan ker?
BTW . saya senyap ajer coz bercuti balik Melaka.. Berazam sepanjang di kampung tak ber fb mahupun blog.. pendek cerita, INTERNET off. hihihi

warisan bonda said...

Salam Rina...tgk2 pasal SD2,jumpa blog rina..rasa teringin gak nk try..tp rega braper??ada diskaun tak???

Linky's Magical


ShoutMix chat widget