Tuesday, July 13, 2010

Asyik Cinta Aje.... Tukarlah Pulak..

Salam semua.


N3 kali nak apdet pasal buku terbaru. Ke kedai buku terbesar di Rawang Ahad lepas *3 branch di Rawang saja...kira besarlah tu tapi jangan bandingkan kedai buku lain tu yea.. Aku suka sebab di sini apa-bagai majalah, novel,buku teks, aktiviti khas untuk sekolah confem ada.



Ke situ untuk membeli buku aktiviti jilid kedua BM Tahun 3. Cikgu suruh beli sendiri kata Along. Lorr.. kata sebahagian dari buku teks... memanglah boleh beli tapi dah buat latihan hingga 5-10 muka surat baru disuruh beli sendiri... hmmm..


Percaya tak sekolah ni tak disediakan dustbin di dalam kelas. Untuk memupuk sikap bersih @ tak galakkan murid2 membuang sampah.. Bagus cara tu tapi penuhlah sampahsarap dalam beg sekolah anak2... Kena beli mechanical pencil aje untuk Along. Apa yang pasti setiap hari kena ingatkan dia agar tak hilang....
Opsss ke seberang pulak...



Asyik-asyik kisah cinta moden aje, tukar lah pulak kannn... Zasss...


Uthman Affan -Pengumpul Al-Quran keluaran PTS


Munajat Cinta - Keluaran PTS Sambungan dari Munajat Cinta 1 dari Penulis Indonesia terjemahan dalam bahasa kita.


Note : Yakjuj & Makjuj Bencana Di sebalik Gunung masih belum qatam. Perlukan ketenangan ketika membacanya.

Till Now.



13 comments:

Yunus Badawi said...

Salam Reen.

Mesti banyak koleksi novel cinta awak ni. Emak Adam pun dulu rajin baca sebelum ada adam. Bolehlah pinjam awak punya lain kali hehehe

kakcikseroja said...

Dah lama kakcik tak beli novel, kalau beli pun macam malas nak baca.. kecuali karya Ramlee Awang Murshid. :)

Wan Amalyn said...

Na, dah lama oghang tak baca karya dari seberang... & yang paling parah... nak membacapun dah tak dak mood! :(

sI tEDI said...

boleh ke x de tong samph kat sekolah.

payah juga walau mahu mendidik.

:))

sahromnasrudin said...

salam ziarah...dpt info blog ini dr blog relevan..nice blog with a nice entry..alhamdulillah berjaya jd follower saudari ke 161..jemput ke blog saya..tenkiu dans elamat berblogging

Queen said...

tak suka dgn peraturan sekolah yang tu...perlu ada tongsampah...tapi jangan la banyak sangat...haih...penuh sampah tu setuju...kadnagtu penuh poket baju..kadang tu kotor sebab plastik cekelat..ade saki baki cekelat sikit2 melekat katplastik..bila taruk dalam poket...habis kotor..huhu

relevan said...

Memang ada jumpa sekolah yang tiada punya tong Sampah ni..

Murid murid tak tau mana nak buang sampah..

Nanti boleh juga pinjam meminjam novel ni yer Reen..

zaradgreat said...

wah
cover dia attract orang nak amik beli.
hehehe

tade dustbin dalam kelas?
ouh.
macam tuh pulak sekarang.
uish.

nonie said...

lor...dh elok2 tulis kena beli plak buku aktiviti...huhu.tak paham la cikgu2 nih...aiseh novel tu mcm nak kena beli je ni...hahaha...best ke Kak Reen?

Zaitun said...

Kak Zai pun peminat novel juga,tak kira kisah cinta ke,ilmiah,banyak dalam simpanan.

kak Erna said...

reen..akak pun baru beli buku anak jugak..dia mintak belikan..geografi katanya..beli jugak lah..dengan buku mari kita berbahasa jilid 1 dan 2...
novel dah lama tak beli asek beli buku ugama dan motivasi je sekarang ni..

ashie023 said...

yup yup sesekali kene baca genre yang lain pulak...

Yakjuj & Makjuj Bencana Di sebalik Gunung ambe dah abis baca..skrg nak ulang balik...sebab kat opis ada satu ari dalam seminggu ada 'bicara buku'...so kene baca dan cite plak rakan opis..ilmu kite share kan maybe bleh manfaat untuk org lain dan peluang membaiki diri sendiri..

kasihredha said...

anak akak collect semua bulu abd latip talib tu :)

Linky's Magical


ShoutMix chat widget