Monday, July 19, 2010

Durian Free ? Siapa Yang Tak Nak Rugi Nya...

Salam Semua.

Pagi semalam adik aku, Axura aku tefon. Bagitau yang dia ada di rumah mertua dia di Malim Nawar, Perak. Tanya aku ada rumah tak petang nanti sebab dia nak hantar durian. Huisssh… kalau nak kuar pun aku kensel..durian punya pasal. Pulak tu sekarang ni kena pantang makan buah-buahan @ manis2, tak kira..terus langgar pantang.. hehe..


Petang semalam tunggu di Garing, Rawang. Ada banyak pit-stop yang dia nak agihkan. Adik-beradik kan ramai...jadi tak perlu singgah rumah aku kata dia. Jumpa dalam 5-10 minit jer..


Dalam boot keta dia ada 3 guni gula penuh dengan durian. Mak Sedara adik ipar aku punya dusun. Dah tak boleh nak jual dah sebab banyak sangat agaknya.. Dapatlah bahagian aku dalam satu guni beras. 6 biji... semuanya sedap !



Sebenarnya yang buat lagi sedap tu sebab FEREEE... hehe.. Timaseh Tam. Lain Kali bagitau siang-siang, bolehlah aku hulur-hulur sikit..




Note : Along pesan suh buat sup durian pastu nak cicah dengan roti. Dia maksudkan pengat lah tu.. Sup pun sup lah...



Till Now.





13 comments:

kakcikseroja said...

Bestnya.. FREE tuuuu..

semalam kakcik beli 3 biji = RM24.

cheqna said...

memang besh...tidak dapat dinafikan lagi....=)

sI tEDI said...

puaslah makan kak , mcm2 boleh buat ni

Alimaz-Kembara Terasing said...

sedapnya..... terlioq ni....

relevan said...

Gerenti habis 1 rumah bau durian ni..

fikaryna said...

kak ryna..kenduri deroyan la nih..hehe..

Jemari Seni said...

Azrina...sedapnyer dorian..tak pening ke kepala 3 guni dlm kate.

Queen said...

sup doyan?..ahaha..pelik2...heeee

kak long said...

alahaiii...
teringin plak makan pengat derian...
cicah plk ngan roti paun...
eemmmm...mabelesss...

Yunus Badawi said...

Lain kali jgn lupa roger saya. Dari opis nak ke Garing tu bukannya jauh sangat hehehe

M.U.M.M.Y M.I.Q.H.A.E.L said...

makk aaaiii...

terliur la kak dengan doyan tu...

sabau aje laaa.....

kak...bile nak nengok qaseh ni???

kak wan said...

Bila nak buat pengat doyan tu..nak datang umahla..
pengat doyan lawan dgn pulut sedapppp...

en_me said...

sodapnyerr pengat dorian tewww.. uhuhu

Linky's Magical


ShoutMix chat widget