Saturday, July 24, 2010

Hitam-Hitam SiTampuk Manggis..Sungguh Hitam Ku Pandang Manis


Pisang oh Pisang.



..Aku suka pisang, sesangatlah sukanya...

Memang menjadi favret dulu kini dan selamanya.
.

Dolu-dolu...3 kali pregnant makan 5 sisir seminggu..

YB citer pasal pisang,Kak Watie
pulak buat kek pisang..


Pisang menghantui diri.. jangan percaya ..aku tambah jer ni..

Bab makan atau masak, memang tak boleh tahan..mesti nak cuba.



Malam tadi ... festaim cuba.
Agak tidak menjadi gitu..

Kalernya tidak menjadi pujaan hatiku..


Rasanya pulak... superb !....lain kali takyah beli di kedai..


Senang kacang rupanya.


Kek Pisang + Walnut


dekat sikit... haa, gelap kann ?



Update sebelum gerak ke kampung... jam 6 petang.



Menjadi !!
tembam & lembut . Baru puas hati ...




Note : Petang ni zassss ke kampung abi.



Till Now.






34 comments:

kakcik said...

Boleh buat hidangan di pagi raya ni Reen. :)

LiNda said...

Betul kata Kakcik . Buat minum petang pun sesuai ..

Zass ke Kampung en hubby .. hati2 memandu ok !

kakngah said...

i luv pisang..
anak2 pn suka pisang. diorg pggl monkey food kehkehkeh!!
hmm.. sy pun dh lama x buat kek pisang la..

en_me said...

ahaha.. 'hitam hitam sitampuk manggis' - betullah.. pantun me merapu jakk.. jangan mare.. ihiks

ibuintan said...

woww best,sungguh hitam tapi sodap takpo,

al-lavendari said...

boleh lah kita joint venture bukak kilang buat kek pisang .. kita buat macam2 perasa nanti !

* perisa ke perasa ek ?

relevan said...

Nanti tanaman pisang kome menjadi..boleh order buah pisang yer..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

kakcik ;


cadangan yang baik kak !

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

LiNda ;


minum pagi , tengahari, minum petang, dan minum malam pun sesuwai..


anak2 saya tak kira masa lah LiNda...manjang jer nak mengunyah..

huhu...

Terima kasih.

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

kakngah ;

monkey food ?
kiutnyea....

hahaha..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

en_me;

hehehe...

saya ingat saya yang salah tadi..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

ibuintan ;


(^_*) kenyang pun kak..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

THJ al-lavendari;


boleh aje.. saya joint buat aje, modal THJ pastu untung 20-80.. setuju kita sain otograph.. hikhik.

perasa kan? eh tu MSG
perisa ...
ataupun rasa dulu baru tau..

hehe..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

relevan ;

boleh.. tapi nak fereee boleh.

piewahid said...

kek pisang mmg pebret tapi tpaksa ditinggalkan sjk stahun dua yg lalu ats sbb kesihatan. maklumlah kalau dh makan, bukannya stakat sekeping tua...

p/s-kim salam org kampung...hati2 dijalanraya..

cikmin said...

wah..cantik la kek pisang ni dah..mesti sedap ni.. :)

Insan Marhaen said...

huh! hitam hitam ni jangan dok sebut selalu arrrr.....

Ms.Lilies said...

huih...
okla ni...nampak gayanya kena cuba bljr buat gakla...
:D

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

piewahid ;

berhantu orang kata..

sekeping tak cukup kena makan berkeping2 baru puas. hehe..


InsyaAllah saya sampaikan.

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

cikmin ;

tak secantik kak watie punya ..
tapi langsai dikejakan dek budak2 tu..


hehe..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Insan Marhaen :

opssss.. mau tarik balik ka ?


hehe..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Ms.Lilies ;


buat jangan tak buat..

kak long said...

walaupun hitam...
sedap dimakan...he3

tapi,betul la rin...
kalau cuba belajar buat...pas tu menjadi..!semangat nak buat lagi kan....!

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Kak long ;

betullah sangat kak long.

semangat nak buat lagi nih..

kalau sempat kang nak bawak balik kampung sekali.

Zaitun said...

Kak Zai pernah buat tapi tak campur kacang,tentunya lebih sedap.

Yunus Badawi said...

Lain kali bolehlah buatkan saya satu bekas tu hehehe

Yunus Badawi said...

Patut senyap aje - balik kampung abi rupanya.

Saya pun nak balik kg emak Adam petang esok. Tengahari nak hantar pengantin kat KL ni dulu.

sahromnasrudin said...

pisang salai sedap sungguh

cheqna said...

kak..
faveret daku nih...
sedap weh..

Hamizah said...

mana resepi?nak cuba jg..cam best sgt tu..

Watierman, rmanbkr said...

Salam Reen....Syukurlah rasanya tak mengecewakan...tak pe Dik...maybe setting oven kita tak sama...tahap kepanasan dan jenis loyang yang kita gunakan juga will affect masa kita bake sesuatu adunan tau!maybe Reen kurangkan suhu atau masa untuk bake tu...!TQ for trying!!!

penjejak maya said...

salam,

lg puas hati kalau buat sendiri..

ashie023 said...

ohmooo...marbeles kah kak rina..this is my peberet..yummy

ashie023 said...

opss..silap taip..nak taip 'lah' jadik 'kah'...kahkahkah..

Linky's Magical


ShoutMix chat widget