Friday, July 2, 2010

Jangan Ikut Resmi Ketam Yang Mengajar Anak Berjalan Betul Tapi Ikutlah Rasanya Yang Menjadi Pilihan Ramai..

Salam Semua.

Kenapalah emosional semalam. Lupakan saja. Mulakan pagi jumaat dengan senyuman.... ngeeeeeeee...


Minggu ni n3 menjamu selera. Mahu menjamu abi sepuas-puasnya sebelum dia terbang lagi malam Ahad ni. Selama dua minggu tak merasa masakan isteri dia ni. Kali ni abi ke tempat asal panda pulak. Mesti dia risau sebab ini kali pertama dia ke sana. Bukan risau pasal kerja tapi risau tentang tempat makan...alahai...



Jomm kita makan ketam !!







gulai lemak cili kering + nenas


sup ketam

* 1st time cuba buat sup ketam, Cadangan adik pada emak aku.
YB pun cadangkan ni juga .. memang sedaplah YB, Along zasss sampai tiga ekor !

Till Now.


10 comments:

kakcikseroja said...

Segalanya ketam! :)

Hamizah said...

best tuh..

Alimaz-Kembara Terasing said...

sedapnya ketam...eh.. hadiah awak saya belum hantaq lagi kan....

cik pingu said...

ahhh!! sedapnye! teringin!

LiNda said...

Salam Reen,

Hamboii... saja puji2 YB .. mentang dia yang syorkan resepi . Lain kali mintak belanja dari YB . ekeke


Reen, kita serupa .. en asben saya pun o/station 3-4 hari ini .. kalau dekat, sure kita saling berkunjungan kann..kann

relevan said...

Ketam masak sup boley ke Riena?..

zaradgreat said...

dah lama tak makan ketammm..
hhehehe

selamat hari jumaat kak rina!

Wanita Mutalib said...

sedapnya ketam itu :)

My Life My World said...

Salam Rina ... hahahaha akak nak tergelak baca statement kau dik "Mulakan pagi Jumaat dengan Senyuman"

Abislah rindu rinduan dengan Cik Abang sayang dia selama 2 minggu. Sure tidur dengan kain pelikat Abi lepas ni kan ... hahahahaha

cheqna said...

salam kak

amboi ketam...
cheqna kurrengg masak lemak..lebih suka wat pedas ketam tu..goreng r...beshnya...

Linky's Magical


ShoutMix chat widget