Thursday, July 1, 2010

RELIEF SUDAH......


Salam Semua.


Hari ni bermulalah episod mengambil alih kerja office-mate yang cuti bersalin tanpa ada ‘’officially hand-over job” dari management. 2 in 1. Nak tolak ? Nanti dikata berkira. Freeze headcount… itu ayat lazim.



Dari pagi hingga ke malam ni hanya sempat break sekejap untuk membungkus dan makan lunch. Aduh..memang letih.



Rasanya perlu ke memberitahu mereka yang aku ada masalah tersendiri ?. Jam 7malam anak mesti diambil dan jika tidak bayaran sebanyak RM15-20/jam dikenakan untuk ketiga-tiga anak. Jika tempoh dua bulan, setiap hari jam 8 malam? …



Kecewa pun ada bila boz tak nampak apa yang kita buat. Tahap kesabaran kadang-kadang tidak boleh dibendung. termenangis aku tadi, bila dikatakan aku tak buat perkara yang sepatutnya.



Kan ke kita ni kena ikut protokol. Aku siikan bilis ni disuruhnya menghantar report ke Boz besar. Bila diberitahu yang sudah hantar pada dia, dikatanya tak pernah nampak email tu. Bernasib baik email tu masih tersimpan lagi di sent item. Aku terus kata yang aku tak hantar sebab dia sepatutnya review sebelum proceed. Dia diam.



Cara pertanyaan tu ….Angkat telefon jer terus...Rina, Why u never bla..bla.. . ? When did u bla..bla...bla...? How come I..bla.bla..bla.. hmmm macam takde perasaan jer..



Sorilah. Emosional pulak kali ni.. Baru rasa relief sikit.


Salam Malam.




Note : TM line di rumah down dari petang semalam… tak taulah malam ni ok lagi ke tak.. Misi menjenguk kengkawan tertundalah nampaknya…




Till Now.




10 comments:

kak Erna said...

rina..macam tu la..bila kita bekerja..bak kata rina..ikan bilis..selalu jadi macam tu kan..sabar ye..

kak wan said...

Ala sian nya....kalau dok dekat - dekat boleh gak tlg tengok anak ina tu..

Zaitun said...

Banyakkan sabar,Allah selalu berada bersama orang2 yang sabar.

zaradgreat said...

kak rina.kite baru nak carik keja nih.aaaa.takot nye... sabar ye kak rina.....

cik pingu said...

sabar ye kak rina..

selamat hari jumaat!

senyum.. esok dah weekend! :)

kakcikseroja said...

Sabo je la.. :)

en_me said...

thanx sudi singgah2 jenguk2 komen2 blog me yg ittewww walopun tengah malam buta.. uhuhu

Hamizah said...

kesian kat ikan bilis sorg ni..sabar ya..

relevan said...

Meski pun dalam kebizian sempat juga apdate yerk..

Lovely Kitchen said...

sabar ye rina..macam tu lah bila bekerja dgn org kan...kena lalui macam2 kerenah dan ragam..susah nak cari yang menepati citarasa kita...jgn stress sgt tau..let it go, balik umah dah x yah pk hal ofice lagi...smileeeee!

Linky's Magical


ShoutMix chat widget