Friday, August 27, 2010

Baju Raya Tahun Ni Datang Dari Jauh.... Ole-Ole Juga..

Memang surprise kali ni. Abi balik dari China ari tu dengan 3 luggage bag. Pergi satu luggage bag kecik dengan backpack aje. Bila ditanya..."adalah" kata dia.. Anak-anak macam biasalah..berebut cokelat. Alahai..macam-macam dibelinya.


Rupanya satu luggage bag besar tu ole-ole + baju raya +kasut raya anak2. Alhamdulillah, rezeki anak-anak. Murah sangat kata Abi. Mana tak murahnya...setahun sekali beli... hehe..



atas : MP5 & HP pesanan office mate aku dan abi..
memang ap2det betul dorang ni..
3 minggu lepas beli memori 4GB..la ni dah 8GB !

bawah : baju & suar anak -anak +tudung-tudung aku + kasut-kasut(takde dlm gambar) + gadget



Alas meja untuk MIL, Mak dan rumah.

Cantik betul jahitan sulam tu.. siap ada place-mat lagi..
Beli di Jianhua .. Textile/Wholesale Industrial Area
Kawan-kawan Abi yang duk sana kata kat sini dalam seratus lebih hengget !..
Beli sana dapat dalam 50 aje..




atas kiri : Jubah untuk Along & Angah pun ada .... Jianhua tu dekat dengan kawasan muslim di Yiwu (ejaan?)

atas kanan : tak nak lepas dari tudung baru dia. Serupa amoi dah dia ...

bawah : Sabtu lepas; berbuka di luar; pastu ke Jalan TAR. Cari baju Melayu ... Kalau pergi masa hujung-hujung puasa ...sesak !



Tadaaa.... Ini yang aku tunggu-tunggu !Fridge Magnet... Tak dapat lain, dapat ni pun dah suka hati !*kebanyakan souvenir dari xbos, kawan2 dan Abi..

Target nak penuhkan satu fridge !

Ada sapa-sapa nak tambahkan lagi ? dipersilakan... hehe..

Note : Misi akan bermula...

Till Now.

54 comments:

Hamizah said...

huih beraya sakan la reen..

julietchun said...

pandai pulak suami pilih baju utk anak2 dan isterinya :P

kak long said...

memang dah rupa amoi dah si aqid tu..hehehe...

dari apa yang kaklong tahu,umat islam kt negeri cina lbh ramai dr malaysia...

kaklong pun belom lg bersoping raya ni,ingat nk g gak jln tar tu...tapi entah la...huhuhu

DrSinga said...

wahh....
pandai dia shopping-shopping!!!
:)

mier@merr said...

uik..rumah br lg? mntang la ada pc baru... erm... byk giler borong mp5..nak jugak!

kak wan said...

Wah abi pi keja ke pi shooping ni...tapi seronok kan? Hai...terliur lak tgk mp5 tu .misi...seterusnya ..ina pulak ke china..?

elly said...

Reen;

Jalan-jalan sambil menapak
Dah tukar umah baru nampak

Itu pantun dua kerat tuk umah baru nih...hehehehe...mak aih banyaknya hbby kau membeli membelah....

Comei2 la anak ko....

Tie said...

Wah... pakaian dari China memang murah. Barangan lain pun. Tie suka alas meja tu. Pandai lak dia pilihkan, ya..

eelobor said...

wah...beraya sakan la nampaknya

Ms.Lilies said...

woh...legakan :)
ai dah setel sblm meletup tu ari...awai bebeno lak rasanya hehehe

ibu WaWa said...

shopping kat China memang best. Kawan wawa yang cakap.

dah makin penuh pintu peti ais tu. hobi Azrina ni samalah macam hobi adik kedua saya.

kakcik said...

Bagus betul Abi..

pandai dia membeli belah untuk semua ahli keluarga. Oooo.. kalau kakcvik tahu Reen pun suka FM, boleh kakcik belikan. Nantilah.. kalau kakcik ke mana2 (dalam Malaysia sahajala tapi.....) :)

Zareda Norman said...

terer dia cari alas meja tu... suker...

en_me said...

penuhkan satu fridge? wahhh.. muatker satu fridge.. ekeke

zaradgreat said...

wah3
best sungguh
hehehe
tape kak
betul tuh.setaun sekali

fridge kat rumah akak saya suka letak binatang yg scary, geli2
hahahahhaha

sahromnasrudin said...

salam..ingat nak tambah fridge lg huhuhuh

relevan said...

Wow import punya..tentu seronot raya ini tahun..

a kl citizen said...

comelnya husna....
beraya sakan tahun ni ya, gadget dapat, placemat dapat... fridge magnet pun dapat

akuanakpahang said...

Meriah le beraya tahun ini :)

ashie023 said...

uihhh bestnyelah ...sakan tahun ni...:)

azieazah said...

Ehh sama ler minat kita. Kak Azie pun minat gilos collect FM ni. Ada banyak gak, tapi dah tak lekat kat fridge sebab selalu kena main dek budak2. Simpan jer..

Nanti kita tukar tukar, kan? :)

secangkir madu merah said...

pandai abi nya shopping utk anak isteri....raya sakanlah budak2 ya...hehehhehhe...

kak Erna said...

salam reen..memang betul..pandai abinya shopping..
tau dia apa yang nk dibelikan untuk anak2 dan kena saiz dia kan..

ainnoraini said...

mmg sesuai la reen time hubby pegi china tu...boleh beli baju & kasut raye anakkan...

mase hubby pegi dulu pun same la jugak dari satu beg bile balik dah bertambah lagi begnye....

penjejak maya said...

salam,

meriah la raya tahun ini..

aNiS tHe BumbleBee said...

ko ske fridge magnet eh?sini ade yg gamba tuk2 timbul punye.cute.nak?heee.

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Hamizah ;

hehe...
yg penting anak2 happy kann...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

julietchun ;

utk anak2 ngan sendiri jer... baju utk si isteri takde.. huhuhu..
(dia tau isterinya cerewet kalau pasal baju)..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

kak long;

masa mengandungkan dia asyik berlawan mulut dgn ex-office mate cina kottt...hehehe..

Dari Kajang ke KL..ok tu kott..Biasa Kak Long pergi siang ke malam ?

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

DrSinga ;

tulah doc.
tpanjat jugak..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

mier@merr ;

kehkehkeh.. tulah pasal..PC dah depan mata kann..tangan asyik nak belek jer... tehehe

MP5 murah tu ! RM170 jer sebab beli banyak. 8GB tau !

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

kak wan ;

hahaha...
tu yg saya kata kat dia..

nak kirim ke kak ?

macam nak pergi jugak tapi tengoklah macam mana...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

elly;

Rumah baru oh rumah baru,
ko bilalak nak tukar baru ?

hehehe..jawab dengan soalan pulak..

anak jer ke? mak dia tak ?
hahahahaha...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Tie ;

tulah..murah sampai rasa nak pergi jer.. hehe..

saya pun tak sangka pandai pulak dia pilih...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

eelobor ;

hehehe...
budak2 jer...
ibunya kontrol tau..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Ms.Lilies ;

vah-vah-vah..
advance gitu..
memanglah lega sangat tu sebab pilihan sendiri...hehehe.

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

ibu WaWa ;

suka sebab comel2..
ada genglah dengan adik ibu Wawa ya..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

kakcik ;


kecik tapak tangan
nyiru saya tadahkan..

hehehehe..

*tak malunya...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Zareda Norman ;


heeeeeeeeee; kita pun suka ..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

en_me ;

fridge kecik jer en_me...
muatlah kottt..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

zaradgreat;

yang gerak2 tu kan?

Dulu ada gak tapi anak2 kRina gi goyang2kan sampai patah dan tercabut magnet dia..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

sahromnasrudin ;

oh tidak !
tak de tempat dahhh..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

relevan ;

sama jer..
lagi murah dari kat sini punya adalah...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

a kl citizen ;

suka sendiri jer..tapi takde pun orang nak datang ...huhuhu..

*maklumlah rumah jauh...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

enyassin @ akuanakpahang ;

meriah dengan baju baru ye...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

ashie023 ;

tak tau berapa tahun sekali meriahnya..ashie03..

dah ada peluang ni; grab ajelah..
hehe..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

azieazah ;

tehehe..
ada geng..

ok..kita BERTUKAR !

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

secangkir madu merah ;

alhamdulillah dia ingat..
budak2lah paling seronok..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

kak Erna ;

tulah kak.
tak sangka saya.
selama ni saya jer yg belikan baju budak2..

hanya kasut jer terbesar sikit..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

ainnoraini;

geng yg pergi pun tanya dia kenapa shopping sakan. Pastu bila dia bgtau utk raya..baru masing2 teringat ..hehehe..


Abg tak pergi lagi ke?

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

W'Salam Penjejak Maya;

insyaAllah..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

aNiS tHe BumbleBee ;

ko nak bagi ke?
kecik tapak tangan
nyiru aku tadahkan...

hahahaha

*tak malunya kann..

takpun kita tukar2 lah.. tapi aku tak bagi ko FM Malaysia lah..ko kan orang sini..hehehe..

ciK LyndaWawa igUana said...

wah..akak suke kumpul magnet rupenye..
nanti saya adiahkan akak magnet ye.....=)

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

ciK LyndaWawa igUana ;

(@_______@)

*malu.

Linky's Magical


ShoutMix chat widget