Tuesday, August 24, 2010

Budak Pun Muat Bila Dah Kosong..


Ahad lepas ke Tanjung Karang. Stok lauk dah habis. Sorang budak pun boleh muat kalau masukkan dalam freezer sebab kosong. hehe..


Bila Abi dah ada; ada geng nak ke sana-sini. Bukan tak nak beli di kawasan rumah. Kebanyakan yang dijual mata dah serupa biji saga warnanya pastu lembik + perut pun dah pecah. Maklumlah tinggal di tempat jin bertendang jauh.


Kali ni tak nak tunjuk lauk-pauk yang dibeli. Nak tunjuk direction camna nak pergi sana. Mana tau ada yang teringin nak rasa lauk segar dari laut. Terjumpa satu famili ni.. dari Batang Kali ! Aku ingat aku yang jauh rupanya dorang lagi jauh.






Dari BTP keluar di Kota Puteri~> Ijok


1)Lampu isyarat di Assam Jawa. Ke Kanan
2) Nampak simpang ni terus masuk kiri ; kalau terus ke Pekan Tanjung Karang
3) Nampak Signboard ~> terus



4) Masuk simpang ni bila nampak signboard Restoran ni

5) Sempit sebab rumah nelayan dekat2.

6) Ada 3-4 tempat. Masuk jengok-jengok dan bandingkan rega pastu baru pilih.



Semua segar-bugarr !

Harga : so-so, tapi yang bezznya lauk fresh !





Balik tu nampak satu eksiden di Pekan Tg Karang.

Baru sangat masa tu.
Rasanya dilanggar masa mangsa sedang melintas jalan.
Retak windscreen keta yang melanggar tu.
Orang ramai bawa mangsa ke hospital jarak dalam 500meter dari situ.


..tegak bulu roma aku..



Till Now.





46 comments:

elly said...

Jauh jugak peginya kau beli lauk pauk ye...tapi kalau ada orang tolong bawakkan aku pon rajin nak gi...

Insan Marhaen said...

IM beli kat rumah ajelah. takat beli 2-3 ekor, silap haribulan, duit minyak dan tol lagi banyak keluar dari duit beli ikan.

kakcik said...

Salam Reen..

beli stok untuk seminggu ke untuk sampai raya tu?? ;-)

huhuhu.. kakcik cukup 'takut' kalau terserempak dengan kemalangan.... :(

Yunus Badawi said...

Rajin cari ikan sampai Tg Karang. Kampung emak Adam tu.

Kami kalau nak beli ikan fresh pergi kat bagan di Sg Yu. Nelayan Melayu (dan Jawa). Siapa lagi nak tolong bangsa kalau bukan kita.

cemomoi said...

rasa pnah dengo dorang g bli lauk jauh-jauh kat sini la kot... bayangkan dari kajang + tol n minyak dah dapat kerapu tuuuu

cheqna said...

salam kak
memang besh dapat beli yang fresh kan....

kak long said...

kaklong lak rajin beli kat pasar borong selangor ni...
boleh tahan gak segar bugar nyer...tapi masa duk n9 dulu...
selalu pegi melaka...tunggu nelayan2 kecil balik dari laut..lagi segar bugar..harga dia bolah tahan murah dari pasar....
lagi pun fresh kan...makan pun suka sangat....
tak per la reen kan,biar jauh sikit beli ikan tu,janji puas hati...yer dak?

azieazah said...

Biar jauh tapi hati puas, sambil meluaskan pemandangan dan tambah pengalaman.

Kak Azie pun tingin nak pegi Tanjong Karang.

Hamizah said...

teringat masa kat tganu,beli ikan tepi pantai penarik..fresh lg..xsabar nak blk..

al-lavendari said...

kalau dari seremban, kira jauh tu !
saya pergi kat Lukut jer lah.

DrSinga said...

selamat tak yg eksiden tu ???

relevan said...

Rasa macam pernah lalu je jalan ni..baru lagi..

Ms.Lilies said...

Skrg org yg jual ikan pun xamik pot sgt rupa ikan...rata2 ikannya dah lembik sangat

Queen said...

udang.udang..udaaaanggg..syioknyaaaaa

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

selalu lalu lalang kt situ..xtau lak ada kedai jual ikan fresh2...

ainnoraini said...

hubby dah balikkannn...boleh ler gi jauh sikit...ape yg penting puas hati...bile membeli tu kan reen...

YanDarwisy said...

Kalau balik Bagan Dato' lalu kat situ x nampak pun...

en_me said...

x phmla kak, lenkali tunjukla google mapps.. ahaks

Ku Tak Sempurna said...

mak budak tak muat klu msk dlm freezer tu??

ihihi..


ikan segar rasa manis.. tu yg best

julietchun said...

saya hanya mampu ke pasar borong selayang je :P

kak wan said...

Salam ina...
Kat Tanjung Karang tu ada orang cakap bukan ikan fresh je murah..kain baju pun murah gak.

kak Erna said...

reen..rajinnya pi tanjung karang..buat akak rindu je nak pi sana..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

elly ;

hehe...nak sedap kann , terjah aje..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Insan Marhaen ;

betul lah jugak kan.. tak berbaloi setakat makan 2-3 ekor ikan aje nak pergi jauh2.

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

W'salam kakcik ;

stok utk seminggu lebih rasanya tu..

2 minggu abg tak makan lauk sini..tu yg dia nak sangat pergi tu..




betul tu kak..Abg nak benti masa tu...saya dah ketaaq dah..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Yunus Badawi;

timaseh bgtau.. saya dah bgtau abg;

baru cakap jer terus dia kata laaaa...kat mana? ada ke? tanyalah ..

lenkali kita gi sana lah..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

cemomoi ;

lorrr...janganlah cari sampai ke tg karang..

carilah dkt kaw sana..

hehe..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Wsalam cheqna;


beli bezz, makan lagi bezzz kannn..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

kak long;


yalah kann..dari makan ikan takde rasa..tak pelah jauh sikit..

yang penting kos ditanggung oleh abg..hahaha..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Kak Azieazah ;

betul tu kak. Suka tengok kampung2 orang...

tenang aje rasa..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Hamizah ;


alahai..

raya ni balik tak ?

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

al-lavendari ;


lamanya tak singgah Lukut !

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

DrSinga ;

tak tau lah doc.
lama jugak dia terbaring sebelum orang tlg angkat dia ke hilux.

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

relevan ;

pegi menghantar pengantin ari tu ke?

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Ms.Lilies ;


yalah kann..
janji orang beli..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Queen ;


mari-mari; beli-beli..

hehe..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

♥♥azatiesayang ♥♥;


lepas ni boleh benti beli..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

ainnoraini ;


memang betul...
yg penting puas hati..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

YanDarwisy ;

haaaaa ..lepas ni mesti nampak..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

en_me ;

ok boz..google maps atau wikimapia lepas ni !

hehe..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Ku Tak Sempurna said...

haha..

kepala aje yg muat..


fresh is the best ! kahkah..stetment macam baguss..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

julietchun ;

aikkk..dah dekat gak tu..


dulu mmg ke sana setiap bulan.. pastu dah tau tempat baru tukar pot pulak..

distance lebih 8 km jer dari rumah ke tg karang @ dari rumah ke selayang..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

W'salam Kak Wan

kain baju kak ? kat bgn mana tu ?

*saya pantang betul...

pantang dengar tau..hehe..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

kak Erna ;


tak jauh sangat kak .. bwak anak2 tengok kampung2..

yalah kan..akak pernah kata kecik2 akak kat sana dulu..

mengimbau kembali eh kak..

ciK LyndaWawa igUana said...

ade sutun segar ah...hehehehe..paul..paull..=)

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

ciK LyndaWawa igUana ;

hahahaha..

ni anak sedara mak cik tiri dia..
lupa nak tanya khabar dia.

Linky's Magical


ShoutMix chat widget