Wednesday, August 4, 2010

Perbualan Suami & Isteri

Sabtu malam minggu.

Suami : yang, kalau tukar plan boleh tak ?

Isteri : plan apa ?

Suami : kan abang dah janji nak belikan PC baru ...kita tukar beli water treatment baru ok tak ? dari kita tukar ceramic filter + yang lain-lain, elok kita beli baru lagipun dah 8 tahun guna yang lama tu.

Isteri : muncung serupa itik..

Suami : lagi pun nanti 2 minggu abg takde lagi, leceh aje yang nak kena beli pastu angkut air R.O tu..

Isteri : tak kisahlah.. duit abang.. (kontrol...sebenarnya duit sendiri yang dikumpul dah cukup pun)


Petang Ahad, selepas di ekplain oleh mamat air-techno, si suami bersetuju untuk tukar ke water treatment yang baru dan trade-in yang lama. Kena tambah duit jugaklah..dan sebab itu lah PC tak jadi dibeli.....

..tempat yang tak sesuwai..

..tak kisahlah...janji tak perlu bersusah payah mengangkut @ beli air lagi..

tempat asal. tak muat lepas pecah tingkap ni.


Lewat petang itu juga si suami menyuruh semua bersiap2.

Bila ditanya...jalan-jalan katanya.


Dalam perjalanan.. tiba di Jln Sultan Ismail, si isteri apat agak... tambahan pulak lalu hadapan Pavillion.. lagilah confem..tapi senyap jer..buat-buat dono..


Si suami pandang si isteri sambil tersenyum2..


Masuk ke tempat parking di Low Yat, si isteri tersenyum sengeh.

.

.

.

.

.

.



Tadaaaa !.. Abi beli juga desktop baru ....


Bila ditanya... saje nak tengok reaction aku kata dia..


Timaseh bebanyak bang !



Note : Bil telefon bulan lepas mencecah RM450 hanya utk telefon ke rumah selang sehari selama 2 minggu. Kalau 4 kali pergi, jumlah dah boleh beli satu PC. Jadi, lepas ni nak jimatkan kos bolehlah berskype, webcam dan seangkatan dengannya.

YB, saya mmg prefer PC dari laptop. tak nak dikata lawan tokey pulak... xoxoxo.

**************************************************************************

Citer lain pulak. Sibuk mengalahkan menteri di ofis dua tiga hari ni. Mana yang sempat aje di jengok. Sori ye.

Hari ni berdating dengan abi. Pergi kerja sekali . Balik singgah makan malam jam 5.30 petang. Huissshh cepat sungguh. Jam 9 malam perut dah merungut lapar.. segala bunyik pun keluar..

Nasib baik Pisang Nipah lagi yang aku beli di pasar tani semalam dah cukup masak. Makan goreng pisang ajelah malam nii...


Goreng & Makan sampai dapat tengok Isabella 5 minit aje... *baru nak mula ni...

bila dah lapar...goreng dengan tepung gandum semata pun langsai..

Till Now.




23 comments:

LiNda said...

ececeh... ngajuk konon.. hahaha

Saya kan, kalau kat Law Yatt, niat nak beli mouse , tapi..tah apa2 benda gajet , semua hangkut .. ekeke

kakcik said...

Alangkah bahagianya.... :) (makan goreng pisang saat perut lapar pun bahagia juga, kan?) :)

relevan said...

Desktop baru yer..semangat pun baru..

DrSinga said...

semoga lagi rajin menghapdate....
dengan skrin yang lagi besar ituuu..
:)

en_me said...

saperlar tak sayang bini kanns.. ekeke

indahhouse said...

salam kak rina,
clap! clap! tahniah dpt pc baru dan penapis air baru. :D, sengih sepanjang hari tu. hihi..

saya dah lama ngidam pc, maklumlah lappy ni asyik kongsi ngan hubby. pastu pc lama, tak bole online.
Bagus kan pc, skrg pun dah ada skrin leper. takde pun mahal sgt. kelajuan pun setanding ngan laptop. Oh.. 2 minggu lg, dating skype dalam pc lah kan? *wink *wink.

kalu ada bonus taun ni, rasa nak pau my hubby jer. haha.

sahromnasrudin said...

cicah sambal ikan bilis..sodap tue huhuhuh

kak long said...

panjang mana muncung tuh...he3

reen goreng pisang ngn tpg gandum tu blh gak..tapi klu nk ranggup amik sesudu myk panas yg nk goreng pisang tu campur dlm tpung yg dh dibncuh td...kacau cpt2&rata...perghhh...rangup bkn main,xpyh guna tpng lain pun xpe...

akuanakpahang said...

Belilah barangan ikut diatas keperluan, jangan ikut diatas rayuan :)

al-lavendari said...

tahniah atas pc baru. memang baik abi mu !

"suami yang baik adalah untuk isteri yang baik"

cheqna said...

ala...lupa nak tengok isabella..
huhuhuhu

Sharinginfoz said...

so dua-dua happykan

Hamizah said...

rezeki dtg bergolek kan, Reen?

Yunus Badawi said...

Wah dua dua dapat. Sayang sungguh Abi kat awak ya. Kete jadi beli jugak ke?

Senanglah tak payah beli air RO lagi. Masa yg dijimatkan tu boleh berinternet hehehe.

Yunus Badawi said...

Desktop susah nak bawak balik kampung. Tapi komputer dah tak mahal sangat skrg. Kalau ada rezeki boleh beli lagi satu ngeeee

Duit jimat bil telefon pun dah boleh cover hehehe

Ms.Lilies said...

muahahahaha....kan dah dapat dedua sekali :D

piewahid said...

tahniah ya.
kalau dh dpt mcm2 tu, cik abinya mesti akan dpt 'hadiah' bestla tu..

julietchun said...

lepas ni buat merajuk sesikit buleh dapat banglo kan :P

Alimaz-Kembara Terasing said...

bestnya merajuk ... merajuk la selalu mesti dapat apa yang nak....

mier@merr said...

wah..makin rancak berblogging la pasnih..

kak...nah hamek award

haha

http://lightofdaprincess.blogspot.com/2010/08/hati-saya-sangat-baik-hari-ni.html

Wanita Mutalib said...

baiknya incik suami.. :p

Zaitun said...

Ingat dapat satu barang rupanya dapat dua,untung kalau buat2 merajuk mesti cik abang tak sampai hati.

kak Erna said...

reen..alhamdulillah..dua2 dapat tu..
pc dapat..penapis pun dapat..akak pun rasa lagi seronok pc kan..tapi dah 3 pc akak rosak tak leh guna lansong buat habis duit repair je..last2 beli juga laptop..

Linky's Magical


ShoutMix chat widget