Wednesday, September 8, 2010

Seharian lah..

..Waduhhhh...


..capekkk..


..masa-masa macam nilah..


..rasa macam nak amik maid semula..


..setengah hari dah habis ni..


..keja tak habis-habis..
langsir tak pasang
vakum halfway
mop !
baju !..2 bakul siap susun.. tinggal 2 bakul lagi
washing machine sudah bunyi ! mau jemur baju lagi..

..sehari suntuklah jawabnya..



TAPI... ada alasan untuk berbuka di luar ! ... yess!


maklumlah... kan dah penat ..


..sekarang ni waktu rehat...hehe..


Note : Sesiapa ada contact housekeeping service pada hujung minggu ?




Till Now.




22 comments:

kakcik said...

Sebut pasal kain baju.. kat rumah kakcik tu dah ada dua timbun pakaian belum bergosok! Nak hantar ke kedai dobi je rasanya.. huhuhu... singgit selai pulak tu... :(

Sharinginfoz said...

memang memenatkan ya

relevan said...

Memang sungguh memenatkan..itu pun tidak kena panjat pokok kelapa untuk ambil pucuk daun kelapa buat sarung ketupat..he he!

al-lavendari said...

itulah tugas seorang isteri dan ibu .. tak pernah selesai.

berat mata memandang, berat lagi bahu memikul.

saya juga ambil maid, tapi tak tinggal sama. dia pun dah balik seberang untuk lebaran. entah balik sini ke tidak nanti.

cemomoi said...

aiseh, sian lak dengonya tapi takpe la jap lagi koi tipon member yang slalu dok isytihar raya tu supaya tunda seminggu lagi, deme ni nak ngemas rumoh kuih raya sema tak siap lagik

julietchun said...

mak kita dulu2 kemas umah, basuh kain guna tulang 4 kerat je kan, kuat sungguh :P

akuanakpahang said...

Tak pe nanti makan kat luar makan secukupnya dan rehat secukupnya tentu berbaloi. :)

YanDarwisy said...

kak, Yan dah satel weekend lepas. Tinggal isi kuih jer. Poyo kan? Mak Yan bising2 tak nak buat last minute katanya..biaselah org tua. nak semuanya bersiap sedia..

kak wan said...

Akak buat sikit - sikit ni cuma tinggal nak kemas baju masu beg je..sib baik balik kg. last minit kalau tidak nak kemas umah MIL pulak...

sayangsayangibu said...

hrumm...tugas kita sampai nak tidur pun teringgat
alahai tak habis kemas lagi, tak susun lagi,tak basuh lagi...

segala galo
lama lama terlano

kak Erna said...

salam reen..memang penat..tapi..tetap kena teruskan...dah sape lagi nak buat kan..memang dah tugas kita...

elly said...

Reen;

Mengemas sakan ko ye...berkilat la umah...

Aku dah sampai Raub dah....tengok langsir tempah ari tu...bengang aku dibuatnya....tak senonoh tul...amik upah mahal...geram aku....


p/s :termembebel lak....hehehehe

penjejak maya said...

salam,

kat sini ade gak orang indonesia yang bayar ikut jam tapi dia pun nak balik beraya gak hehe..

Hamizah said...

raya sakan nampak..

Zezebel said...

bukan senang nak jadi ibu.
Sayahargai ibu saya ketika dia masih ada.

zaradgreat said...

sabar kak
hehhehe
sabar...

selamat hari raya!
maap zahir & batin
:)

Ibuhani said...

kemas jgn x kemas.....slmt hr raya....maaf zahir batin :)

secangkir madu merah said...

salam lebaran reen.., semoga lebaran ini adalah lebaran paling indah dlm hidupmu sekeluarga..

Tie said...

Salam Aidil Fitri, Reen...

Amboi... masih beraya lagi ke ??

afzan said...

hamboih.. pelita ni pakai minyak apa? tak padam2 lagi dari raya pertama

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

ha ha ...jom makan luar saya belanja

Eine Frau aus Botnang said...

SAlam AIdilfitri buat Azrina dan family!! dan maaf zahir & batin! Take care!

Linky's Magical


ShoutMix chat widget