Monday, October 4, 2010

Selamat Semuanya..

Tepat jam 4 lebih terima tetamu pertama pada hari Sabtu. Ex-Colleague yang kebetulan nak ke Bukit Sentosa semes direction ke sana. Aku mintak dia singgah..



Tak lama lepas tu Kak Lang & famili ; bawak mak sekali....Kak Ngah dan Famili... Azura dan Famili. Kak Ndak lambat sikit sebab kereta ada masalah semasa dia & famili di Kuang.. Adik2 blogger kembar Nyza, Nita dan famili,dan yang terakhir Kak Long. Sampai jam 8 lebih.


Masing-masing membebel kata jalan ke rumah jem ya amat ! Memang teruk giler sejak tahun lepas tapi hanya pada bulan Syawal aje.. Lain-lain bulan okey je. Semua keluar & masuk ke rumah terbuka agaknya.




Waduh..memang penat tapi berbaloi. Maaflah pada semua kalau-kalau tak terlayan. *yg rajin baca blog aku ni ialah azura, kak lang dan kak ndak..



Jam 11.30 malam Kak Lang & Kak Long tetamu terakhir balik.



Zass..Layan gambar...itu sudah semestinya.. (*_*)




Tetamu pertama.. thanxs Julia.

Sudi jugak ko datang..


Ini aje yang sempat..

Nasi Jagung, Kurma Ayam, Ayam Masak Merah, Baked Makaroni dan dadih




Azura & famili





Mak, Kak Long, & Abg Long ; Kak Ndak & Abg Fairuz.





Bila dah jumpa sepupu; turun-naik-turun-naik...main..makan..pastu main lagi...makan lagi..



Angah memang dah berisi sekarang ni..!




Bergambar dengan emak sebelum Kak Ngah balik. Jam 10 malam..

Semua ada kecuali 3 orang adik-adik lelaki.



huishh.. kaflam kabut sampai baju pun tak sempat tukar..



..kenyang sudah....

masa untuk melepak dan jugak berborak tanpa henti

sambil tengok cerekarama, Mak Mur..

Di luar hujan lebat..




naklah bergambar jugak ... hehehe.. (@_*)





Kak Lang & Azura.
lor..adalah pulak sikat kat situ ..





Menu yang diplan tak dapat dimasak semuanya. Along tak sihat dari Jumaat petang. Pembantu Nursery bawakan Along ke klinik. Dapat MC satu hari.



Aku tak jadi ke ofis pada hari Sabtu . Tukar dengan minggu depan. Keadaan Along yang memang lembik tak bermaya dek demam dan muntah-muntah.





Hari ni Abi bawa Along ke klinik lagi. Kesian Along. Lebih dari lima kali jugak dia muntah hari ni.



Note: .....



Till Now.





19 comments:

en_me said...

meriahnyerr uoolsss..

kak long said...

moga slong cepat sembuh....


maaf tak dapat datang....
balik dari UM pun dekat pukul 11. ngam2 ujan turun pulak tu...lebat sungguh....
kakngah ada sekali,dah plan nak pegi uamh reen,tub2 ujan plk...terus tak jadi....huhuhuhu

akuanakpahang said...

Salam...hebat juga menu yang disediakan yeek... kalau lebih boleh juge hello2 ker kami :)

Ibuhani said...

Selamat hr raya...n smoga along cpt sembuh..

LiNda said...

alhamdullilah...
lega rasanya bila tetamu datang kaans

baked macaroni
itu yang besh tuh..

relevan said...

Sedapnya makan makan ye Kak Teh..

cemomoi said...

musim demam... makan je kejanya kot... anok koi pon silih berganti macam acara lari berganti la pulok

M.U.M.M.Y M.I.Q.H.A.E.L said...

lepas redah jem,dah tentu lapar..

all foodies mmg mabeles..

sume makan bertambah..

mekaceh dengan lauk "sosej" tambahan..hoho :)

afzan said...

amboih...meriah hari raya eh!

elly said...

Jeles nye aku....

Terliur nye aku......

seronoknya kamu kamu kamu....

Hamizah said...

lambat lagi ke habis raya kat msia tuh?jeles nengoknya..hehehe

Tie said...

Wah...

Seronoknya, ada makan-makan lagi.. :)

julietchun said...

bulan syawal ni memang jln jem teruk, tapi tetaplah kena penuhi undangan kawan2, kang kecik hati tuan rumah.

aNiS tHe BumbleBee said...

ting tonggg!! aku da smpai dah...walaweiiiihhh!! rugi xdpt pegi umah ko.kenmain masaknye.aku rasa,next month@ujung tahun ni aku balik agi.boley kut menyinggah.kih3x.

Yunus Badawi said...

Selalu bila dah sibuk2 siapkan makanan, lupa atau tak sempat nak salin pakaian. Emak Adam pun selalu jadi macam tu huhuhu

Yunus Badawi said...

All in the family. Segan saya nak datang aritu.

Yunus Badawi said...

Saya doakan along cepat sembuh. Kesian dia muntah2 ek.

kak Erna said...

alhamdulillah..dah selesai semuanya..kesian pulak dengan anak yang demam tukan..tak dapat dia merasa kemeriahan sedara mara yang datang..
semoga along cepat sembuh..

zulkbo said...

salam...
sesekali tengok macam pernah
jumpa je kita ni...tapi di mana
yak?

Linky's Magical


ShoutMix chat widget