Monday, October 4, 2010

Tak Serius.... Tapi Along Ditahan Wad....

Balik dari kerja terus ke PMC, Sg Buloh. Abi di sana dengan Along. Tunggu specialist yang masuk kerja jam 6 petang. Abi amik halfday tadi bila Along tepon kata nak pitam... Doktor cek sana-sini....tak serius katanya tapi Abi minta Along ditahan. Masuk air...

Kesian anak ibu. Mana taknya...apa yang diminum atau dimakan tak sampai lima minit bersembur keluar semula.


Muntahnya agak teruk. Masa on-da-way ke PMC petang tadi aje tiga kali Along muntah. Penuh baju dek muntah. Abi ajak Along ke Pusat Pakaian Hari-Hari berdekatan cari t-shirt.


Ni...aku balik untuk mandi-manda dan amik baju spare.


Sebelum balik tadi sempat Along pesan nak McD atau Pizza.. Ya lah anak...boleh aje bila dah sakit ni... dekat 3-4 bulan jugaklah anak-anak tak makan junk food tu...



Doakan Along segera sembuh ya.


Note : esok cuti. lusa abi pulak.

Till Now.

20 comments:

kak wan said...

Kesian...along, nanti makan pelan - pelan takut muntah lagi..
kalau anak kena muntah - muntah cam nilah paling risau..dahlah anak tu badan sekeping je..

kak Erna said...

reen..semoga along cepat sembuh..baru nk tanya tadi..biasanya kalau muntah teruk memang masuk wad..insyaallah..bila dah masuk air nanti..along akan sihat kembali..reen jangan la risau sangat ye..insyaallah..along tak ape2 dan along akan sihat kembali..

kak long said...

harap along akan segera sembuh....

doa kaklong sentiasa mengiringi nya...



semua ni kaklong dah rasa reen....

kakcik said...

Semoga Along akan cepat sembuh dan akan segera keluar dari wad. Amin.

Ms.Lilies said...

Alahai...siannya..
moga dia cepat sembuh ...

aNiS tHe BumbleBee said...

ciannye along....harap2 cepat sembuh eh.. ktorg kt sini doakan key...

ashie023 said...

ohmo along, open house dah x larat duduk atas sofa, skrg dah kene tahan kat wad...alahai..along pls get well soon..

elly said...

Rasa memang musim budak-budak demam...anak sedara aku pun macam tu jugak tapi tak lah kena tahan ward....


Kesian Along...moga cepat sembut ye....

Insan Marhaen said...

sesekali Tuhan minta kita korban 100% masa dengan anak. tak ngapa...

Yunus Badawi said...

Memanglah hilang banyak air dlm badan kalau asyik muntah2. Elok juga dimasukkan wad utk rawatan yg sempurna.

Semoga along cepat sembuh.

Uncle tahu along budak kuat!

luahfikiran said...

SALAM,
DIDOAKAN KEMBALI PULIH DENGAN SEGERA

kakngah said...

semoga tiada apa2 yg serius kat along..
take care k..

LiNda said...

Along cepat sembuh yeaaa...

fa*atip said...

bila anak sakit, mak pun kena jaga kesihatan, sebab bila mak pun sakit, mmm alahai..

julietchun said...

semoga along cepat baik

relevan said...

Sakit apa along..moga cepat sembuh..

azieazah said...

Salah makan ker? Atau food poisonous?

Moga segera sembuhhhh.. Aminnnnnnn

afzan said...

camne? dah ok belum?
rizmi pun baru2 ni kena food poisoning. tapi bila masuk aur, alhamdulillah dah sihat

sayangsayangibu said...

M

sayangsayangibu said...

Semoga along cepat sembuh....

Linky's Magical


ShoutMix chat widget