Saturday, October 2, 2010

Tak Ada Yang Datang Tapi Bila Nak Datang..... Aduhai...



Banyak sangat cerita terkumpul sampai tak tahu nak cerita yang mana dulu.


Cerita pasal aku beraya ke mana-mana tu; aku nak kumpulkan ...



Esok ada tetamu nak datang... Punyalah risau...


Siapa ?



Mulanya adik aku; Azura dan famili nak datang ... diajaknya KakNdak dan famili... pastu pulak Kak Lang yang tinggal di Pagoh nak turun rumah mak pun tahu. Dia bawak emak sekali... Kak Long yang tinggal sebaris dengan rumah emak mungkin datang jugak.... Sekali datang dekat 30 orang ... Aduh... sempat ke tak ni.. Esok aku kerja..






Baru jer siap blender cili dan bawang > Basuh ayam sampai sakit pinggang... huhu.. 3 ekor tau... Jenuh nak membuang lemak-lemak... kolesterol tu..






Aku siap pesan kat dorang kalau nak datang cepat kena tolong...kalau tak; datang petang ke malam... hehehe.. Harap sempatlah nanti..














Menu dalam perancangan :

1) Nasi Jagung

2) Ayam Masam Merah

3) Jelatah

4) Nasi Impit ~ dah rebus separuh... dapur kecik, periuk pun kecik.. huhuhu..

5) Kuah Kacang ~ siap !

6) Bihun Singapore

7) Baked Makaroni

8) Kek

Faham kan kenapa aku risau..... sekali -sekala adik-beradik nak datang.. kenalah bagi makan puas-puas...

Note :

Alahai... hanya ada 2 tetamu aje yang datang tahun ni.
Pertama ~ jiran sebelah rumah.
Kedua ~ Anak2 yatim (rumah hujung lorong) + Anak-Anak Jiran








Till Now.




28 comments:

cemomoi said...

la ada open house ke?

luahfikiran said...

SALAM,
NASIB BAIK KITA NI TAK DEKAT RUMAH. KALAU TIDAK, TAMBAH SATU LAGI KELUARGA. DAN KENA TAMBAH SATU EKOR LAGI AYAM KHAS UNTUK KAMI

al-lavendari said...

nasib baik dia orang telefon dulu .. kalau dia terjah jer, lagilah kelamkabut. buat pulak rumah tengah berselerak.

psst .. minum air apa ? saya suka air nira/tuak sejuk. hehe

kak long said...

tak der dalam senarai...huhuhu

tapi reen mesti dtg umah kaklong tau...
yang muda mesti dtg umah yg tua dulu kan?
ehhh..tua ke?hehhekkkk....!






*reen jd kan dtg umeh kaklong ari ahad ni....

relevan said...

Banyak menu tu..dan ke kome ke nanti..

kak Erna said...

salam reen..banyaknya menu..mudah2an yang datang tu menolong..
kalau tidah jenuh sensorang..
tapi reen..bila sekalai datang rmai2 macam tu..senang..

Insan Marhaen said...

IM pun sama. Raya ni kawan-kawan IM tiada siapa yang datang...

Hamizah said...

huih penatnya nak layan 30org sekaligus dalam kerja pulak..good luck reen..

kakngah said...

k.reen, kite stended terima tetamu kurang2 4 bijik kete tetiap thn. pakej 2hr 1 mlm punya. almaklom la.. diorg dtg pun sthn sekali...
dulu cuak gak. bila dh jd acara tahunan.. kacang jek hihihi!!! sume kite buat sorg. yg penting, dh plan menu awal2 apa nk msk utk setiap sessi bersantap. kalau tak.. mmg kelam kabut la..

ainnoraini said...

wah meriahnye...macam2 menu ade...

kite pun same kalau kaum kerabat datang mesti beramai2...tapi seronokkan w/pun penat sikit....

LiNda said...

Saya pun kalau adik beradik datang, mesti tak menang tangan .

masak beb !

..makan..bual2..gelak2..gossip2... makan lagik .. blaa..blaa..

barulah besh kanns

azieazah said...

RIN, seronok tu orang dah datang rumah.
Tak kira siapa pun tamu kita, itu lah rezeki yang berkat memberi makan.

Penat tu adat, tapi bila kita ikhlas, seronok mengatasi segalanya.

Makan vitamin banyak-banyak, ceriakan hati, jangan tertekan. Happy kan diri, mesti majlis meriah.

Selamat masakkkk. (Nak tolong pun jawooohhhh...)

Yunus Badawi said...

Patutlah Reen suruh saya datang sebelah malam sbb petang ni ramai betul yg datang. Tapi malam ni jiran saya buat majlis tahlil utk arwah emak mertuanya. Tak sedap pulak kalau tak pergi.

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

tak sms pun..kalau tak kita datang

elly said...

Reen;

Ruginya aku tak dapat datang...menu ko sangat sedap....

Dapat je sms ko aku excited, tapi bila teringat malam ni pun ada kenduri, aku frust....

cheqna said...

salam kak
wah...
beshkan bila ada tetamu nak datang ni
memang tak menang tangan tapi sangat seronok
harap akak bergembiralah =)

ashie023 said...

alahai ble lah nak sampai umah kak rina ni....arghhhh best nasi himpit kuah kacang...ermmm

ashie023 said...

alahai ble lah nak sampai umah kak rina ni....arghhhh best nasi himpit kuah kacang...ermmm

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam Azrina..klu family nk dtg umah mmg sonok tapi mcm Azrina tulis la...klu blh nk masak mcm2..biar depa kenyang & puas g umah kiterkan...

akuanakpahang said...

Pergh ! yang hebat anda sempat juga berblog :)selamat menyambut tetamu.

ibuintan said...

reen, walaupun penat memasak, bila diorang dah datang dan makanan habis dimakan, rasa seronok mengatasi segalanya kan..

zaradgreat said...

uiii
nih dah mcm open house dah nih kak rina. hehehe

afzan said...

lama tak dengar berita. sibuk raya agaknya!

ckLah@xiiinam said...

Selamat beramah mesra dan bertamu tandang Reen..

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

ada makan makan la..ko pandai masak la akak napa tak cakap kat aku ..aku lapo

Ms.Lilies said...

wahhhh meriah rumah...
best2

secangkir madu merah said...

azrina, dah mcam satu trend..tak buat open house org tak datang rumah hehehehhee...

Zezebel said...

Ingatkan saya sorang jer tak habis raya lagi ni. Hehehehe.....

Linky's Magical


ShoutMix chat widget