Monday, November 1, 2010

Lama-Lama Semuanya !...Suka betul

*auto publish

Memang lama semuanya! Pertama kali ke sini. Adiq minta mainan masak-masak, jadi malam minggu hari tu cadangnya hendak ke Tesco Mutiara Damansara dan sebelum ke sana singgah di Kota Damansara dulu.


Ada tempat makan best kat situ.. Gugel dulu di wikimapia sebelum nak pergi. Selalunya ke Paya Jaras untuk makan makanan western ni. Jauh ? Saje-saje hujung minggu bawa anak-anak makan tempat yang jauh sikit.


Tengok dari luar pagar tak tahu yang rumah ni tempat menjamu selera. Masuk aje dah suka dengan interior di depan dan tepi rumah @ tempat makan ni. No asap-asap tau ! Dimasak di bahagian dapur dalam rumah jadi taklah mengganggu jiran tetangga dengan segala bagai bau-bauan..


Teringat pulak zaman kanak-kanak bila tengok kesemua barang-barang lama yang dijadikan dekor. Emak ada semua tu dulu.. Lagi pun dengan gaya makan yang santai memang sesuai bagi mereka yang ada anak-anak kecik. Bersila aje, senang cerita..



Segan nak snap banyak2.. ramai betul hari tu..







pintu masuk; ownernya nama Ayob kot...


..anak-anak paling suka ni..
...disuruhnya cari dan letak di bumbung rumah...

order chicken chop dan fish & chip..
sosnya....hmmm (^__^) !

.. kat manalah nak cari lampu gasolin tu sekarang !..


..sabar ajelah tengok gaya dorang nih !...

..dah tak ramai baru snap !..hehehe..

Tahu tak kat mana ada jual barang-barang lama ?



Note : Timaseh pada Nita - bagi tau tempat ni. Lenkali boleh datang lagi..


Till Now.


29 comments:

kakngah said...

bagus camtu.. meniaga kt area perumahan & tak ganggu jiran tang asap bauan tu.
tak mcm kiran saya ni ha.. tak tahan hidung menahan tengit bau tumis belacan.. 2-3 bln tahan la.. kalau dh mkn tahun... mkn hati jek la kita ni...

Watierman, rmanbkr said...

Nostalgia....juga Akak layankan lampu gasoline tu!....nice environment to dine! TQ for sharing!

cheqna said...

salam kak
wah besh tu makan..
lapo la plak..
kat trg banyak lagi lampu gasolin tu kak
hehehehehe

akuanakpahang said...

Salam menyinggah kejap..bz hari senin nie :(

My Little Diary said...

salam,
bestnya... kasik alamat penuh, nanti saya pulak nak pegi.. huhu


entry terbaru "disana menanti disini menunggu"

Hisyam Muhibah said...

restoran bertema memang sangat menarik. kreatif tuan punya. menambahkan selrea makan.




entri terbaru "Wajarlah Kita Guna Air Ambulance"

kak long said...

nak cari kat mana?
cuba g kedai antik,byk kot...

al-lavendari said...

barang-barang lama ni setau saya kat Melakalah yang paling banyak jual !

relevan said...

Seronok deme..makan makan gitu..!

ashie023 said...

bestnye tempat makan, kreatif ...wahhh rasa lapar plak..ahhaha

zaradgreat said...

wah kak rina.
kreatip betul kedai nih. nampak lain dari kedai lain. fuhhhh!
mesti best

Ms.Lilies said...

wah...dh glamer tmpt ni...ramai dh gi ni...nnt nk try gakla

afzan said...

amboih.. gambor dah makin cantik nampaknya :)

elly said...

Kat mana ni Reen? nak jugak tau....

Zaitun said...

Kak Zai pernah makan bersila kat restoren di Gombak tapi lupa pula nama restoren tu tepi jalan aje rasanya kalau nak pergi UIA jumpa kot.
Lampu gasolin Reen boleh beli kat perabut kayu jati tapi taklah sama macam barang lama.Kak Zai gunakan lampu tu kat laman.
Kak Zai dah ada blog baru
mamasya2.blogspot.com

aNiS tHe BumbleBee said...

kak sini ada!byk gile.nak pesan?kekekkee!

lawa kan kalau buat cenggitu.aih..berkenan pulak aku.makan sedap kt situ?

Tie said...

Oh.. Kak tie ada lampu gasolin tu.. suami suka barang2 lama, jadi ada la sikit-sikit di kampung tu.

kak wan said...

Ina..wah seronok budak - budak makan western food.
Kat rumah akak ada satu lampu gasolin tu..kwn bagi ..kalau berminat boleh tanya.

aNiS tHe BumbleBee said...

nah award.kalo free2 je baru buat.wink!

http://anisthebumblebee.blogspot.com/2010/11/award.html

en_me said...

kat ampang jaya ada kedai jual barang klasik, tp x taulah ada barang2 macam akak rin tanye tewww

piewahid said...

kdg2, kat downtown pun ada jual brg2 lama. tapi kebanyakannya bukan ori pun . kena rajin cari kat kampung2...

julietchun said...

jauh sikit takpe janji semua hepi kan.
sesekali makan bersila memang best.

gadisBunga said...

akak, kat mana tempat ni? saya kat kg subang je. dekat sgt nak pegi ni. lagipun mmg sgt suka dgn bende2 antik ni.

ni email saya. zie_143@yahoo.com.

akak bagi alamat atau link ye. tq.. :D

ibuintan said...

reen pun suka barang lama... kat kg pun payah dah nak jumpa barang2 lama camni. permintaan tinggi... kat pedas, rembau ada satu kedai jual barang2 lama tp reganya tak masuk dek akal.. mahal benar

Ku Tak Sempurna said...

rasa mcm kat kampung plak

.
.


brg antik kat melaka...

azieazah said...

Macam tu punya klasik lagi mengasyikkan, order lambat sampai pun tak rasa jemu...

silap-silap kenyang mata dari kenyang perut... hehehehhe

Eine Frau aus Botnang said...

Best restoran ni nampak macam mewah kan? lampu gasolin tu teringat Fasha pada arwah atuk (mau 30 tahun dulu-tuanya akuuu) dulu dok kat sentul selalu nyalakan lampu ni bila nak dekat maghrib. NOlstagia tu!

white rose said...

kat pasar malam atau pasar pagi ade jual barang2 antik ni...

kat kampung sy ade...

cantik betul tempat makan tu ye...

*yup, kedai printing sebelah KFC pekan sg.buloh...
akak sy duk kat dessa moccis tu...

Insan Marhaen said...

kalau di penang... rope walk.

kalau di ipoh... belakang loke ean... ( old town )

Linky's Magical


ShoutMix chat widget