Wednesday, November 10, 2010

Sudah Jatuh Ditimpa Tangga... Apa Nak Dikatakan ...Redha Ajelah..


Kesian sungguh Abi. Pada entri ni bulan lepas  aku ada citer yang mungkin Abi nak tukar kereta yang dia pandu ke kerja. Nampaknya macam tak menjadi...


Petang tadi mekanik yang selalu repair keta Abi hantar kereta yang dah ok. Bila pakai keta lama... macam-macam problemlah yang datang. Kali ni aircond tak jalan pulak. Dekat berbulan-bulan jugak ke tempat kerja tanpa aircond. Sejak dua menjak ni hujan... terus Abi minta foreman tu datang untuk fix apa-apa yang patut.


Nak menangis pun ada aku dengar jumlah yang kena bayar tadi.... duaribulimaratus hengget ! Adoiyai.. Kena pulak cash takmo sain-sain. Antara yang kena tukar ...compressor, condenser, cooling coil, cut-off switch dan ntah apa benda lagi yang related dengan aircond. Padanlah Abi senyap ajer balik kerja tadi. Foreman tu dah bagitau dulu agaknya.  



Jadi kesimpulannya...tak perlu tukar keta dulu sebab dah spent banyak nau $$ untuk keta ni.....



Note :
1)Semalam TV hari ni keta....Alahai.. 


Till Now.



23 comments:

kak long said...

byk gak kos dia yer....!

adesss...!


cam no nk buek eh....kalau tak patah kaki....

Yunus Badawi said...

alamak kak long dah sampai dulu lah huhuhu

Yunus Badawi said...

Kesian Abi.

Memang kalau kena tukar compressor harga mesti ribu riban.

Camry saya pun selalu banyak makan duit. Nasib baik kuda hitam tu belum pernah rosak. Cuma buat scheduled maintenance aje. Itu pun beratus sekali pergi huhuhu

Shaofie said...

salam singgah.
http://shaofie.blogspot.com/

Yunus Badawi said...

Tunggu tahun depan kan Abi boleh beli Proton dgn harga staf?

kak Erna said...

reen..tak pe reen..memang banyak..insyaallah..ada rezeki nanti..boleh dapat semula..

akuanakpahang said...

Aduh kalau kena ribu-ribang nei ..tak selera nak makan dibuatkan :(

kak wan said...

Woiii...ina ,akak dah kena dulu..masa 1st car keta mat salih 2nd. Memang teruk..
tapi kalau yg brand new rasanya takda problem.

ainnoraini said...

ain baru jer tukar kete reen...kete yg lame buat hal meragam...tiap2 bln nk repair byk pulak tu...byr kat bank tak byk cam tu...ade jer masaalahnye...

apa lagi, suruh la abi beli keta yg baru keluar tu..warna hitam cantik....hihihi...

ana said...

mak aih, pengsan dgr...

Ms.Lilies said...

sebijik mcm kete lama kitorg...dek tak tahan ngabiskan duit ke dia je terus tuko baru...kurang2 bernafas gak bulan2 xyah bayo nak repair2

ibuintan said...

memang rlat rasanya kalau kluar beribu2 untuk reper keta ni... sesekali takpe reen, kalau selalu kena fikir juga semula yg baru tu..

suri solehah said...

salam..emmm sabar je lah nak buat camanakan..nanti ada rezeki lebih boleh pk lain..

elly said...

kita sama je reen....aku pon ada masalah kete....

en_me said...

inspira baru kuar.. murah lagik.. ihiks

Hamizah said...

baik pki keta nasional yg baru kan?so tukarlah..

kakcik said...

Salam Reen...

macam tu lah.. tak nak pakai tak boleh.. benda tu keperluan, tapi.. bila dipakai kena sentiasa pastikan ada duit untuk keperluannya di saat kecemasan...

Wanita Mutalib said...

mahalnya kakkkkk :|

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

kak long ;


kono gak buek kan?

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Yunus Badawi ;

hehe..

lambat bbrapa saat aje..


sila cuba lagi ..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Yunus Badawi lagi..

yalah kann...namanya keta lama..

kuda hitam YB tu baru lagi kan. Ada setahun lebih ?

kakngah said...

tu psl sy let go jek wira saya tu kak sementara ada yg nak. sbb, kalau nk bikin balik kurang2 kene ada 5k. baru mantap semula.

aNiS tHe BumbleBee said...

mak aiii!! gile weh! aku punya keta dulu pon cenggitu.40kali tukar segala condensor la hapa la..abis berjuta2(tipu sgt!)

pestu kan,aku pegi anta kt bengkel tepi jalan,kt kg melayu subang ke apa tah.superb weehhh!! dia rendam2 sume benda tu,bersihkan.smpai skang okey weh.

*kekadang aku rasa kan kedai kg plak lagi okey dari kedai cha ya.

Linky's Magical


ShoutMix chat widget