Wednesday, December 15, 2010

Jiran-Jiran Macam Ni.. Ko Ado ?

Jiran depan selang dua buah rumah
Bising dan kecoh
Macam nak gaduh pun ada



 Abi ada bagi tau kemarin
tak teringat lah pulak




Kenmain lagi 
ala-ala kedai mamak
Jengok luar jap
wahh..penuh jalan !...





..pix : timaseh pada Along..

Malaysia Vs Vietnam


Melayan bola sesama jiran




Note :   bini tuan rumah mesti muncung kena sediakan air milo .. ;0)




Till Now.

31 comments:

kasihredha said...

ingatkan bergaduh ..hihi
ghupe2nya tengok bola..suspen je.

Tie said...

Ooo.... dulu kak tie siap sedia termos air lagi, siap bubuh wayar extension dari dalam,pastu sediakan kopi 3 in 1 senang mereka nak air buat le sendiri, toaster pun ada hihihi...

Kak tie suka sebenarnya, semangat kejiranan ni, lebih baik lepak di rumah dari di kedai, pastu bila ngantuk merangkak masuk tidur, kah kah..(suami kak tie yang surrender dulu)

The Nurul said...

pasang skrin besar depan rumah? gigih betul.

Ms.Lilies said...

jiran lain tak marah ke kak?

cemomoi said...

sempat lagi kot bagi adres, koi nok g tumpang ngeteh free kat situ

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Kak Kasih;


hehehe..
nasib baik teringat..
kalau tak; memang ingat orang bergaduh tadi..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Kak Tie ;


waaaah..sportingnya kak..
self-svc senang citer.


macam sama aje ngan suami saya tu kak... dahlah join lepak paling lambat..(sbb selalu balik lambat) pastu dia yang masuk rumah cepat...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

The Nurul ;

jiran2 yang gigih beb !

Yunus Badawi said...

Malaysia menang 2 - 0! Berbaloi dia pasang skrin besar.

Milo tu dia bagi free ke?

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Mimi @ Ms.Lilies ;


rasanya tak, sebab semua suami2 dan anak2 join sekali.. ;o)



kReen ngan Along jer ada kat rumah ni.. sorang bertenet kat atas, sorang bertenet kat bawah..."ibu borek anak rintik" ..kekeke..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

cemomoi;


macam mana aok nak datang..
dah abis dah ni...


ekekekeke...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Yunus Badawi ;


yes !


a'ah..selalu situ tempat melepak si suami2..pastu isteri dia mesti sediakan air milo..

xyah gi kedai..

akuanakpahang said...

Bagus tu ada semangat kejiranan. Pada masa yang sama jiran lain perlu jugak dihormati.

sahromnasrudin said...

nasib baik menang

ashie023 said...

huhuhu....memang sporting best gler jiran..

white rose said...

wah, hebat betul laaa jiran akak tu...
berkongsi sesama jiran...

bole bukak kedai kopi tu kak...

ibuintan said...

reen, setiap malam ke camtu, mesti gamat tu..

Cik SHiNJU said...

Salam...

Wah...semangat tol dorang nih..
Best ah boleh memekak sesama jiran..
Bukan selalu dpt tgk bola sesama :)

anymz said...

jiran sepakat membawa berkat .hehe..
cait!..terkono gak akak..ingat ado org bergaduh..hehe

kak long said...

jangan kan kat rumah jiran bagai nak gaduh..kat umah ni pun macam nak runtuh tgk bola....nak g stadium..tiket x ada...heheheh!

zulkbo said...

salam..
okey la tu..
kena dia nak
ke karaoke ke?
buat hobi baru..
lagi anda susah hati,
setidaknya awak
tahu dia kemana..
he he..

Cik Ina minat Do do Cheng said...

Tak de kerja melayan bola. Nak milo buat sendiri. Kalau suami minta, buatlah.

::..Dia daYa..:: said...

best tengok bola ramai-ramai

julietchun said...

tgk bola ramai2 sambil minum milo sangat best. pastu jerit ramai2,bergegar satu taman :D

Zaitun said...

Seronok kalau dapat jiran yang macam tu.Kat tempat kak Zai ada segelintir yang tak berapa nak mesra.

Queen said...

Nik teringin buat gini..tapi tak dan..Kalau tak entah2 nik tgh pegang raga jual kacang putih..boleh?..ahahaha

My Life My World said...

Wah! bagus ler semangat kejiranan kat tempat Reen. Sehati sejiwa bawak skrin ala-ala kedai mamak datang ker umah. Tak yah ler kaum-kaum bapa nak melepak kat kedai mamak tengok bola lepas ni ek :)

Kakzakie said...

salam azrina,

berbaloi buat air milo. dah menang...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

wah gila best....kat mana lokasi umah nie..habaq mai..nak pindah jugak..ahhahaha...

Zareda Norman said...

nasib baik tak dapat jiran macam ni, kalau tidak harus suamiku bertunggu bertangga rumah jiran hehhehe

kakyon said...

sportingnya jiran azrina..

Linky's Magical


ShoutMix chat widget