Monday, December 13, 2010

Lentik Yang Mengalahkan Ziana Zain...

Semalam ke PWTC. Last day Motor Show. Angkut semua  pergi. Mula-mula se-lo aje Along & Angah jalan ; tak lama lepas tu terus laju !





Sampai awal memang best sebab tak payah nak berhimpit-himpit. Kalaulah sampai tengahari ke petang, gerenti macam-macam bau pun ada...


Lets picas do the talking...





Lucky Draw ~ fuh ! fuh ! marang kerapu parang sekeper... ada rezeki dapat Prius !



..senyum-senyum sebelum masuk..



..Model tak berbayar bersama Lotus..




.."Buat pacak Long !" kata Angah..



..gerenti tak lambat ke ofis kalau pakai ni..




" takut dia jalan; taknak lah ..." kata Adiq



berkenan ke?

..Hyundai Sonata  ni dah ada di market Korea pada tahun 2008 lagi..
setiap kali balik dari sana, mesti  bercerita..



 


"Nissan Ju-ke" kata Angah. Sebutan dia Jiuk kott..
..macam kasut lah pulakk..




..sukanya ! tapi harga sejibik keta !..



"Angah, keta ni power.. ada ekzoz empat.. " kata Along





..Malu pulak dia ..ada amoi seksi ..



..pelik betul ..budak-budak memang kenal  keta ferrari kan ?..





...Model-model yang muram bersama keta Kia baru..






.. muram berpanjangan bila udah mula boring..



..Tak penat ke melentikkan diri dengan paksaan ? ..
..Mata naik juling tengok kelentikan dorang ..haha..




Kia Sorento facelift
Belum ada di pasaran Mesia
Sudah tukar ke 7 seater
SUV = MPV ~ 4WD

Rega RM150K ++
2200 & 2400 cc ~ petrol

Minyak mungkin akan naik lagi dan lagi
Sekarang  se-tong sudah USD90++

Ada berani mau beli ?  huh..




memang mantops!




..nak gak enterprem sebelum balik..hehe..


Singgah lunch di persimpangan Tmn Datuk Senu & BBSentul . Zass ke rumah Kak Ndak dekat-dekat situ. Lepak-lepak...petang baru gerak balik.






Note : Motor Show kali ni tak menarik sangat. Paling best tahun 2004.




Till Now.







36 comments:

sahromnasrudin said...

as salam ziarah..sakit mata tgk para modelnya kan huhuhuuh

ana said...

wah...menarik tgk auto show nie. blm pernah gi lama...cantek header.

kak long said...

lentik bebayar..walaupun terpaksa...hehehe

relevan said...

Fuhh ! motor show..

en_me said...

ehehe…

boleh amik gambar dgn the lady-lady tawww..

Kakzakie said...

Salam azrina,

Pameran kereta tapi yg melentik tu yg buat mata juling. Takut.... Baik lagi model comel yang tiga org tu. Sejuk mata memandang. Tak payah lentik badan pun mesti dah tersenyum dgn keletah mereka. kakak suka anak-anak....

eelobor said...

hehehe, nape tak zoom kat gambar amoi2 tuh. hehehe, merepek la pagi2 nie. sori....nak puji anak2 sebenarnya. pandai bergaya depan kamera. macam2 stail pun ader. hihihi

indahhouse said...

Salam kak azrina,
ekekeke.... apasal tak angkut prius wat balik? :D kami gi hari sabtu. Memang lentik tul models tu. Risau.. risau.. hikhik. Tapi tang lawanya, cuma sorang jer saya berkenan. :) Oh, ini yg ke berapa? saya baru pestime pegi.

kakcik said...

Along ngan Angah dah ok, ya? :)

Ati Masrif said...

seronok juga gi awal macam tu kan

banyak shopping belon nampak..huhu

fikaryna said...

kak..mata kita juling..yg kaum adam mesti jeling2 je manjang..huhu..

~ yus ~ said...

Tak menarik sangat ke? Saya yang tak pernah pergi ni, tengok gambar pun dah nampak menarik..hehe

::..Dia daYa..:: said...

Nak tunjuk kete tapi sian model2x yang kena berdiri jew kat tepi kete

cantik-cantik ketenya
leh tgk jew laa

- GC - said...

tak sakit pinggang ker dok melentik macam tu ek? haha. balik rumah, mesti sapu minyak angin tu.

kak wan said...

Salam ina...,
Comelnya Adiq..,akak pun suke tgk pameran motor ni ..tapi biasanya kat booth @ mall je.

gadisBunga said...

depa lentik pakai acuan tu.....hahahaa

akuanakpahang (AAP) said...

Salam, sesekali terjeling juga kat model yang duduk sebelah kereta tu hehehe :)Entri Terbaru "Jodoh VS Tembikai"

ainnoraini said...

kat opis ni ramai yg pegi kat motor show tu...bile balik dr motor show semua kate cun...bile tanye ape yg cun...rupe model melentik tu yg cun...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

tengok model2 tue semua naik juling mata kan..ehhehe..letih btoi jalan2 dalam tue...kawasan dia sangat luas....

zaradgreat said...

balik rumah mesti diaorang sakit ssakit badan.hehhehe

Hamizah said...

beli keta free model ke?

ibuintan said...

ayu lagi model 3 beradik tu..

wah, dah order lom?

tasekM said...

semak je amoi2 tu kan...? nyampah.


.

Ku Tak Sempurna said...

dtg tempat camni, telan air liur je.

1. sebab tak mampu
2. sebab amoi2 tu.. uihhhh.. pakaian.

;)

white rose said...

ape givt yg akak angkut dari sana?
mesti dpt kalendar ke ape2 la...

tapi 1 je yg pasti sy nampak...
BELON...
miahahaha...

kak Erna said...

salam reen..dah baik along dan angah ye.dabh boleh berjalan dah..
akak tengok gambar pun dah seronok..tapi tak berkesempaan nak pergi..cantik2 dan menarik kan..

My Life My World said...

Lentik berbayo tu Reen , mesti ler sanggup :)

Zie said...

waaa, bestnya tengok pameran keta!!..kita sgt minat tengok jentera automotif ni..

elly said...

Aku tak tau motor show dah start dan tamat....huh teruk tul aku la ni....

Cik SHiNJU said...

Salam K.Reen..

Nampak dh ok jer Along dan Angah 2.. :)

azieazah said...

Kecik kecik dah minat motor keta. Nanti besar belikan MAK keta yang paling canggih senang dia nak kuar gathering dgn kawan2 blogger dia.. hahahahaha

Melor said...

salam seronoknya jala2 sekeluarga

noor said...

xsempat lg nk g..dh nk hbis pon kan
tp tgk pic tuh cam best jer

zulkbo said...

salam Reen..
pacak jangan tak pacak
seperti kata Along sama
macam Ilham anak saya
..asal main basikal
alahai pengaruh betul...
risau -risau...he he

Yan said...

Lentik2 tu pun rasa2 nya malam sure sakit pinggang..hee

Zaitun said...

Kalaulah kak Zai ni jutawan pasti bawa balik satu.

Linky's Magical


ShoutMix chat widget