Wednesday, December 29, 2010

Selamat Sudah... Tunggu Masa Aje...

Lega bila semua dah setel
Sabtu lepas pulun duit  habis-habisan


Lepas bekfes terus ke sekolah
Beli buku-buku tulis dulu.


Tunggu mula kelas; baru beli buku sampingan.
Tak nak jadi macam tahun lepas. Banyak buku latihan  yang tak berapa guna.


Lepas tu gerak mencari baju-baju sekolah dan lain-lain.
Tak jauh mana pun mencari
Di The Store Sg. Buloh aje.
Semua ada !
Lain kali jangan under estimate * akulah tu....
Tak jammed dan tak sesak !
Yang pasti poket Abi hujung tahun ni kering betul.


Along  nak masuk Tahun 4 jadi baju sekolah hanya beli dua pasang .
Tahun lepas ada lagi lima pasang.
Angah Tahun 1 jadi belanja memang lebih untuk dia.
Adik pulak dah mula tadika.
Sudah daftar bulan lepas; tinggal nak ambil uniform aje minggu ni.


SRA/KAFA  awal bulan October dah daftar.
Kalau terlambat, memang tak dapat tempat. Sentiasa penuh !


Aku cuti 3 hari  minggu depan untuk tengok-tengokkan Angah dan Adiq.



kita cuci dulu !

Note :  semua dah tak sabar nak masuk sekolah !




Till Now.



39 comments:

YanDarwisy said...

Wah...dah buat preparation yg bagus.Thn ni Yan pun so excited. Anak nak masuk sekolah (kindergarden jer pon). Tapi sgt teruja..maklumlah...baru sorang :P

kakcik said...

Buka sekolah ni bermulalah semula tugas kakcik menggosok pakaian sekolah bujang dua orang tu....

sahromnasrudin said...

harap enjin yg akabn dimulakan cepat panas kan hehehehe

cemomoi said...

dah setel awal. maleh nak bergaduh dengan tokey kedai time sesak-sesak nanti

My Life My World said...

Baru jer pergi The Store 2 hari lepas. Memang macam-macam ada kat Lobi the Store tu ... kasut cakap jer apa jenis semua ada :) tak yah nak sesakkan Kuala Lumpur lagi kan Reen ;D

somuffins said...

Azrina
Siapa menggalas tugasan menggosok?

Queen said...

waah..mak2 smeua dah start busy dah siapkan baju anak2.. =)

Yan said...

Sebok lah ye..Anak akak start year one next year..Tapi abang2 ada tak kesah sangat..

~ yus ~ said...

Wah! Dah bersiap sedia untuk anak ke sekolah nampaknya...:)

yuzie said...

Da x lama bukak skolah, ank yuzie pon da x sabarrr huhuhu..

Cikmin said...

cikmin bahagian baju skool dan peralatn semua dah bereh...yuran tu ingat pagi ni nak pi settle lah..boleh dapat lencana sesiap nak jahitkan kat baju..hari orientasi senang terus pakai.. :) KAFA sini belum kuar lagi untuk pendaftaran..

Tie said...

Err... kita kat sini pun tak sabor.. nak tunggu semua ke sekolah.

cikceriacorner said...

bestnye nak masuk sekolah..dapat baju baru lagi...heheh

gadisBunga said...

jagan2 jgn sampai berlobang. ekekek

akak shopping kat the store sg buluh? umah akak kt area situ ek? nampaknya kite ni duduk dekat2 aje lah... :D

akuanakpahang said...

Salam..mmg hujung tahun yang bz :(

kak long said...

pun bli buku tulis jer dulu...tak boleh nk ikut semua nya nak beli...ada gak yg tak guna,membazir jer...!

kakngah said...

sama la kita k.reen. adam just beli seluar je 2 helai sbb dia dpt baju dr YB mana tah sblm cuti sklh hrtu & baju melayu sepasang. yg lama ada 5 pasang.
adeeb jek yg kene beli komplet sbb masuk thn 1. kite dh siap cuci, sembat, tampal lencana & gosok sekali..
sume xcited nk stat sekolah...

Cik Pah said...

macam sya lah kecik kecik dulu.. tak sabar sabar nak pakai baju baru.. beg dok usung kulu kilir sampai kepam

Cik SHiNJU said...

Salam K.Reen - Yg x sabarnya mesti Angah n adik kan..pengalaman pertama di tempat baru... :)

kasihredha said...

akak cuma tinggal sorang yg sekolah...lega sikit thn ni...
kalau tiap2 tahun sibuk memilih baju anak2.

Ms.Lilies said...

hujung2 thn poket mmg nipis yo kak reen....huhuhu

eelobor said...

berjiran jer rupanya. hehehehe

::..Dia daYa..:: said...

Semua ibu bapa duk pakat siapkan semua keperluan anak-anak ke sekolah
rindu nak pi sekolah semula
huhuhu

- GC - said...

sesi persekolahan pun bermula....

zaradgreat said...

hehehe. kak rina. semua orang mood "kembali ke sekolah"

ibuintan said...

semua sudah ready... tunggu hari Isnin je kan..

kak Erna said...

salam reen..tu sebab akak beli awal he he..tak sanggup nak bersesak sesak..

suri solehah said...

salam..sibuk ngan kerja..sibuk urus anak2..owang ppuan ni mcm2 sibuknya...tp bila dah selesai lega,..

white rose said...

dorang sekolah mane ek kak?
baju2 dorang ni nampak mcm sekolah agama je...

bagusla kak...sekolah sra/kafa ni bagus...

waahh, tak sabarnya nak ke sekolah...

kakyon said...

mesti anak2 reen dah tak sabar nak kesekolah..

zaman akak dah berlalu..:)

kak wan said...

Bukan anak je yang tak sabar ..emaknya pun dah tak sabar kena jadi dreba ..lama dah dok relaks je.

Cik Ina minat Do do Cheng said...

Yeay yeay, akak dah lepas zaman beli baju sekolah. Sekarang time Reen pulak.Selamat membeli baju sekolah.khe khe

zulkbo said...

salam..
anak-anak kena utamakan
mak ayah belakang kira..
saya dah beli juga sorang
2 pasang..

cik emymilia said...

wah...mood back to school nampaknya...selamat menggosok baju sekolah ye kak reen..ekekee...:)

Ati Masrif said...

belum daftar sekolah agama lagi
asyik tutup jer..

lain dah settle ^_^

n.hasleena said...

salam...
semua dah bersiap sedia ye :)

Kakzakie said...

lepas sidai jangan pula angkat musim hujan nie. yang jenuh tu time menggosok la....

aNiS tHe BumbleBee said...

aku pun nk sibuk2 lah jugak.minggu dpn anak aku dh start balik skola.bekas air,stokin sume dah ilang ke mana tah.kena la beli baru pulak.keh3x!

tasekM said...

aku lencana sekolah KAFA MC tak jahit lagi.

tolong jahit reen.

he he.



.

Linky's Magical


ShoutMix chat widget