Monday, January 17, 2011

Hadiah Cincin Berlian ..

Seorang isteri merajuk kepada suaminya kerana tidak membelikan kereta sebagai hadiah harijadinya. Tetapi suaminya membelikan cincin berlian yang luar biasa indahnya. Kawan-kawan suaminya merasa hairan dengan pilihan tersebut.



Salah seorang rakan lelaki tersebut bertanya, "Mengapa kamu membelikan isteri mu cincin berlian, bukannya kereta?"





Lelaki tersebut tersenyum dan berkata, "Susah mencari kereta palsu."




sumbangan: Kamal @ ceritalucu




Note :  dapat cincin silver pun jadilah...




36 comments:

Ati Masrif said...

hehe..

uhhh..kedekut nye dia!

cheqna said...

hahahahaha
sabo jela..

~ yus ~ said...

adohai..sabor jelah, palsu ke?

kakngah said...

oho!
kalau kakngah, abem xleh tipu sbb kngh blh pakai cincin emas sajok. kalau jenis yg lain.. jari jd gatal2 & berair. bkn ngengada.. mmg dr azali.. huhuhu!!!

::..Dia daYa..:: said...

hahahhaha
suami yang bijak

My Life My World said...

Biar lah murah, asalkan Ikhlas ;D

tasekM said...

aku dah lama tak dapat apa2 reen...

:)



.

ainnoraini said...

kalau ain tau kalau cincin tu palsu...sebab tak boleh pakai selain yg emas jer..nnt gatal2 jari ku ini....

azieazah said...

Kalu macam tu bleh lar mintak sampai penuh 10 jari...!

- GC - said...

hampeh punya laki! haha

Yan said...

tak patut tak patut. sebab tu akak tak penah mintak cincin dr hubby.hee

Hamizah said...

hahaha..xmau lah cincin nak keta jugak..

Zareda Norman said...

sungguh tak patut.. huhuhuhu

Jemari Seni said...

Ini laki yg harus direjam kerana kedekut melampau!

kak long said...

nak yg berlian ke belian?
hahahah!!!

Ms.Lilies said...

kah kah kah...
nak bagi yg pelsu2 je kan

mzhany said...

ahaha cisss, igtkn betol...cissss

aNiS tHe BumbleBee said...

tah2 dia dtg sri lanka ni beli cincin tu..huekekekee!!

kasihredha said...

wau hebatnya sang isteri..request keteta oooo...
akak nak minta beli baju pun segan.
Yang penting suami ikhlas...apa2pun tak kisah..

suri solehah said...

tandanya apa tu reen..istri terlalu demand ke? suami yang terlalu berkira??huhu

julietchun said...

palsu pon palsu lah :P

Daddy Ziyyad said...

Negara China dah banyak keluarkan kereta2 palsu nih..heheheh..maybe si husband boleh beli BMW palsu kat sana..

Cik Pah said...

nasib baik ada jugak.,palsu pun palsu lah.. lagipun diomand mmg tak leh jual balik pun..

eelobor said...

hehehe....dah la anniversary kitaorang dah nak dekat nie.... dia bagi modal lak cmne nak setel mslsh. hihihihii....

kak Erna said...

reen..jujur tu..he he..

zulkbo said...

Salam Reen..
haaaa..ambik ko?
betul dah tu..
hargai suami anda..
terima beliau seadanya
moga di berkati..

n.hasleena said...

emmmm....kreatif punya alasan hehehe

cikpepel said...

caitttt..

sayangsayangibu said...

cincin palsu akak pun tak tahu nak beza kot? ;p

white rose said...

hahaha...
sengal suaminya tuh...

si isterinya plak takkan tak tau...

Zaitun said...

Kalau kak Zai cincin palsu pun takpe asalkan ikhlas.kalau beli berlian pun dia berhutang atau duit dari yang tak sah lagi tak best.

Kunang-Kunang said...

Salam Azrin,

Kadang yang diperlukan oleh seorang isteri bukan hadiah tapi 'ingatan' bila tarikh hari jadinya.

Tapi kalau suami kayo apa salahnya.

Tie said...

Kah kah kah..!!

Tapi, kak tie tak kisah pun kalau dapat cincin berlian palsu asalkan rupanya macam berlian tulen, hehe..

BonekadalamChermin said...

hihi

cincin tak perlu insurans!

Mak Su said...

cheh........ ;D

DrSinga said...

ai laike laki dia tu!!!

Linky's Magical


ShoutMix chat widget