Monday, January 10, 2011

Ofis Baru.... Makan-Makan



Tak sabar-sabar tunggu  building baru ofis siap.
Telinga ni dah tak rasa apa dengan bunyi komuter & tren simen lalu-lalang hari-hari.

Tiga tahun lepas hanya aku sorang aje melayu kat sini
Company expanding jadi ramai juga staff baru


Gambar Atas : Dari tingkap ofis sekarang
Gambar Bawah :  Ofis baru nanti !
Tak jauh mana pun..di main entrance aje
 


Dua-tiga bulan lepas adalah 3 orang lagi yang masuk
Adalah geng nak berborak dan bershopping  masa lunch


Walaupun tak se-ngam ex-colleague dulu...
Hari-hari mesti ada aje topik yang diperkatakan..




Jumaat lepas makan-makan  di ofis.
Lebih kurang 'pot-luck' lah..
Aku bawa sardin dan kek kukus
Kenyang sampai ke malam !



Makaroni + Cream Sos
Sosej
Sandwich Sardin
Swiss Roll
Kek Kukus Coklat
 




..mak-mak orang..
 
Note : Lega bila si 'annoying' tu takde masa tu...




Till Now.




46 comments:

gadisBunga said...

saya rasa mesti best giler kalau seopis dgn akak kan? ngeeee.....huhuhu~

cikceriacorner said...

ehhehe..bestnye akak..agenda makan2 adalah agenda yg wajib..:)

kakngah said...

sebbaik jauh dr lembah.. kalau tak.. harus mintak k.reen rekemen.. hihihi!!!

Yunus Badawi said...

eh ada 4 org kawan ke? Ingat 3 org je staf baru

Yunus Badawi said...

Masa saya pergi dulu belum ikat bata lagi opis tu kan?

Yunus Badawi said...

Pekerja kat situ kena guna earplug kalau tak nak rosak pendengaran rasanya.

kasihredha said...

best kalau acara mkn2 dgn kawan2 kan...

Cik Pah said...

bestnye buat pot luck.. jimat dan sungguh mengeyangkan.

cemomoi said...

heee oang pompuan kalu dah dapat team... port baekkkk plak tu, apa la gosip ari ni?

relevan said...

Nanti boleh kome jalan2 kat pejabat baru tak?..

Cik SHiNJU said...

Tinga Kak Reen dah lali ngn bunyi tren,tinga yun lak dah lali bunyi kapalterbang..huhuhu..kdg2 ingtkan guruh,pandang atas nampak air asia..risiko dok Sepang..hikhik..:P

Ms.Lilies said...

kek itu sangat tempting huhuhu

::..Dia daYa..:: said...

salam.
akak ada jugak teman borak
Daya sorang2x jew
sian sungguh
huhu
Harap dapat staff perempuan lepas nie

Zaitun said...

Best juga ada makan2 kat ofis,pot luck boleh tukar2 makanan.

- GC - said...

bestnya kalau ofis sy macam tu. sini tak ramai local, byk orang putih je. huhu.

en_me said...

meriahhnyerrr makk.. ahaks

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

wah sedapnya makan2...

eelobor said...

hehehhe....mak2 orang tu ker geng2 pot-pet?

zulkbo said...

salam Reen..
nice view opis baru
tu ye..?ermmm..dalam
ramai2 yang bergambar
anda kelihatan macam
anak dara la pulak
he he..

kak Erna said...

salam reen.kenyang sampai kemalam..he he.
dulu masa akak keje diklia..memang selalu buat macam tu..tiap kali shif petang mesti masing2 bawak..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

gadisBunga :

Yelah kannn..

Kita boleh makan-makan pastu balik kerja hangout pulak...

bestnya..

hehe..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

cikceriacorner ;


Memang wajib... lepastu kasi makan sampai pengsan !


haha..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

kakngah ;

tulah tu..

jawuhlah pulak..
ada kosong lagi nih !

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Yunus Badawi ;

Utk dept yg sama dapat 2 orang aje.Tengah cari lagi sorang. 2 orang tu dept lain ..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Yunus Badawi lagi:

a'ah.. belum mula pun lagi rasanya.
Nasib baik CEO dulu approve. Kalau sekaranglah....tak merasa agaknya.


*mcm2 citerlah YB..hanki-panki kolar putih ni. Yg hi-level semua dah kena zassss.

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Yunus Badawi lagi dan lagi:

hehe..sapalah nak sponsor tu. kaf dal kaf wau ta ;


sejak HL Asia ada share kat co. ni, kebanyakan staff benefit di tarik. Yang tinggal hanya utk staff saja. Spouse ngan dependent yilek... huhu.

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Kak Kasih ;


memang best lah kak. Nak jadikan rutin setiap minggu.

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Cik Pah ;

Menjimatkan tu tak jugak rasanya. Modal lebih dari makan lunch rasanya tapi yang penting memang best !

hehe...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

cemomoi ;

orang kata asam garam hidup berkawan...



hehehe...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Abg Syed @ relevan ;


Boleh aje.
30 minit aje dari BTP tu tapi dari Temerloh berjam-jam lah kan...

hehe..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Cik SHiNJU ;


laaaaa, ada persamaanlah pulak kita. tinga dah lali... elok kita biarkan lombong kat dalam tinga tu penuh; kann? hehe..


ada sekali tu bila tren dari utara lalu...macam ribut lajunya. semua menoleh takut-takut tergelincir..

huhu..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Mimi;

kek campak-campak aje tu !



ada cerita disebalik itu ...

huhu..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Wa'alaikumussalam daYa;


alahhhh....siannya dia..

kReen tau rasanya. Tiga tahun 1/2 dulu camtu lah kReen. Ke sana-sini sorang aje.

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Kak Zaitun ;

Sementara rajin ni kan kak.

Bila tang malas datang tu, oda McD ajelah kita... hehe..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

- GC - ;

wahhhhh..

u kena speaking london all the timelah GC!

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

en_me ;


lamanya tak singgah !

errr... saya jugak lah..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

PuRpLeLiCiOUs LoVe ;


Memang sedap, lepas tu berat pun sedap...


hehehe..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

eelobor ;


hahaha...


SMI haaaa..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Wassalam Bro Zul;

Tu yang bersemangat tu..

Alamak..kena belanja lah kalau macam ni ! Bukan senang kena puji tau. Lagi pun kalau kat luar muka saya memang muka sombong.

hehehehe...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Wassalam kak Erna;

Best kan kak? Dapat rasa masing-masing punya masakan. Kenyang sangat dan yang pasti berat mesti naik kalau selalu macam tu!

suri solehah said...

salam reen..terlambat bersiaran..sedapnya kek coklat tu reen..terliur ni..

zaradgreat said...

kak rina.makan2 tuh ah yang best nye. heheheh

aNiS tHe BumbleBee said...

fuh,part port luck ni mmg peberet aku laa time kt opis dulu.save duit lunch,perut kenyang,hati pon senang.muehehehe!

white rose said...

waahhh...sempat lagi akak siapkan makanan nak bawak g keje...

kak wan said...

Cuba teka dalam 5 orang mak orang tu .........
sapa paling comel..

afzan said...

tertanya2 sapela si annoying tu. huhu

Linky's Magical


ShoutMix chat widget