Wednesday, January 26, 2011

Seharian....

Lama tak cerita panjang lebar... 


Sabtu lepas.
Balik kerja terus ke Subang Jaya
Ambil abi dan anak-anak di sana
Abi hantar keta kat workshop di SS15...



Lama betul tak ke kawasan SJ/USJ
Sejak tak kerja kat sana lagi adalah 3 tahun lebih..
Jem tak hingat .... 
Pusing sana, cilok sana- sini...  lagi 10 minit pukul dua baru sampai.



Jalan menghala Summit pun jem lagi
Anak-anak dah mengadu lapar jadi cari tempat makan yang berdekatan aje 
Festaim bawak anak-anak makan A& W
Aku pulak adalah lima enam tahun tak makan situ.




Tengok di sebelah A&W ada warehouse sale
Pergi jengok-jengokkan muka kot-kot ada yang berkenan
Dapatlah Adiq 3 pasang baju tidur dan 2 pasang baju siang
Along & Angah tak ada yang berkenan
Kesian bila tengok stok baju harian Adiq dah singkat dan ketat
Adiq sekarang ni suka sangat dengan baju-baju Strawberry Shortcake tu !
Nasib baik dia tak minat sangat obersea brand untuk pakaian harian, kalau tak; tercekik dibuatnya..



Terus ke Subang Parade untuk ke Toys R Us
Tehehe... nampak sangat lama tak ke sana
Dah tak ada kat sana !
Ke Parkson dan terus ke Empire Tower


Lepas tu ke rumah adik abi di Tasik Prima Puchong
Kami bertolak jam 12 lebih malam dari sana.
Seharian tak ada di rumah...



..Di Parkson..

Tak puas hati....
ke Toys R Us Empire Tower pulak

..sampai termimpi-mimpi Along & Angah dibuatnya dek Nerf ni..

..Cepat ibu ! Along dah susun, amiklah gambar...

..Angah pun tak nak kalah...

..ke sana-sini di usungnya Nerf  tu..


..tak sempat nak basuh ..nak pakai jugak..


Asyraf (sepupu), Nazif (anak jiran) Adiq

Naufal (adik Asyraf)




Note : Baru aku tahu adik ipar ada buat bisnez online jual CLOTH DIAPERS / SET SAUNA/ DLL
Kalau ada yang berminat bolehlah tanya. Harga boleh dibincang.






Multi-styled Text Generator at TextSpace.net

66 comments:

somuffins said...

Salam..
Ehh awak balik 'kampong' eh?? Dah dekat bebenar ...

izz said...

syahmi pon dok bekenan dgn nerf ni.. tp mcm tk sesuwei plak sbb baru 4 tahun ++.. hhehe..kalo along n angah beli leh main sama2.. kalo syahmi sorg je beli mau dia tembak2 adik dia nan 2 org tu... huhu.. tggu beso sket...

~ yus ~ said...

Berapa ekk harga sekotak nerf tu? Anak saya ada sebut, tapi saya tak pernah tinjau lagi harga...huhu.

tasekM said...

aku pun ingat nk kena shopping baju budak MC nih.... banyak dah ketat.




.

kakcik said...

Seronok budak2 tu dapat apa yg dihajati. :)

Ati Masrif said...

wah..sakan berjalan rina

kita mmg mengelak jalan2 kat tempat2 jem
mudah naik angin di buatnye..

kalau syahmi nampak mainan tu
mahu dia order...huhu

Queen said...

wow...berjalan sakan ye...tapi ok...satu hari jalan puas2..esok satu hari dukrumah puas2.. =)

jarang2 anak2 dapat menan/..blh nampak hepinya bukan main

kak long said...

alahhhh!
comel nya adiq!

Ms.Lilies said...

kak...empire tu best ek...saya lalu2 gak situ...xjauh dr umah kalo ikut jalan subang epot....katanya ada slide dr level 4 ke ground floor....betul ke?

kakngah said...

ye la k.reen..
berapa eh harga nerf tu..
cam menarik jek utk dibuat reward kt anak2..

cikceriacorner said...

comelnye anak2 akak..:)

kayteeze said...

Anak-anak kak tie dah besar, tu yg jakun tak tahu apa ke benda nerf tu, hihi....

Cik Ina minat Do do Cheng said...

Akak pun dah lama tak berjalan ke sana.Last pergi TGI subang, makan kat situ best gak.budak-budak dapat permainan suka memanjang ye.

DrSinga said...

Ngah!!!
gigi mana Ngah !!???

julietchun said...

takut nak bawak anak buah ke tempat gitu :D

suri solehah said...

tu dia,shoping sakan..tahan tak barang mainan diaorg tu???kalau anak saya..paling lama seminggu..teruk betul..

cemomoi said...

mimpi le nak ke area tu... takde keperluan lagi kot kalo g pon manjang sesatttt je bosan tul

azieazah said...

Amboii berjalan sakan. Tapi puas hati masing2 dapat habuan masing2.

Ehhhh so kecik tu dapat baju malam dan siang.

Ibunya dapat baju malam tak? ahaks! (atau tak perlukan baju malam?) hahahaha

Daddy Ziyyad said...

saya pun dah lama tak ke area Subang tu...Sunway Pirammid..Subang Parade tu semua...lama tak jejak kaki...

Wan Amalyn said...

Na,

awat tak calling2... :( oghang ada 'hutang' lagi dgn ko...

Ku Tak Sempurna said...

alololo.. bestnya gi toys r us


.
.

kita pun suka gi tmpt camtu. rasa kanak2 balik

heeeeeeeeeee :D

kak Erna said...

reen..seronok anak2..dapat mainan.
amboi..sukanya adiq..senyum lawa...dapat baju baru..

secangkir madu merah said...

happy tengok anak2 happy kan? wah masing2 dapat habuan...mana tak senyum sampai ke telinga..hehehehe

Kunang-Kunang said...

Salam Azarina,

Best yer dapat berjalan-jalan dengan anak-anak. Quality time tu.

She is f.A.z.A said...

hehe amboi anak2 sis berparty mainan nmpak :)

gadisBunga said...

fries a&w adalah antara yg tersedap saya penah mkn. mozza burger pon sodap. huhu~

eelobor said...

minggu lepas ke empire tuh, biasa2 jer. tengok dari luar mcm tempat shopping ganaz jer kan. dulu pun dok area usj6, memang seronok dok situh, tapi jem memang teruk sgt

cik emymilia said...

seronoknya dapat mainan baru.....;))

cikpuanhady said...

my daughter pon suka layan citer strawberry shortcake tu..

Tolong boleh :Jom Vote Zahra yang tengah syok tido

Jom skodeng :HeartBeat.my Memang Masyukk

Insan Marhaen said...

dah lama tak singgah A&W. IM suka makan onion ring dengan teh o ...

kasihredha said...

anak2 cepat membesar reen..
anak akak semua lelaki, so baju abang boleh turunkan ke adik2...baju adik yg lebih byk dari abg jadinya.

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Wassalam Kak somuffins ;

tulah....teringat kat akak tau tapi contact no takdelah pulak...

lenkali kak..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

izz ;

betul-betul-betul
tunggu besar sikit..

naya jer adik dia jadi mangsa nanti..

hehe..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

~ yus ~ ;


ada banyak jenis Yus.
tengok nak pistol ke, sniper ke dll ..
harga dari RM49 ke RM200++

bullet RM34.90 sekotak

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

tasekM ;

itulah...

Si Angah bernasib baik ada Along punya..

Kena carik si Along ni punya pulak lepas ni..



Er... MC tak nak adik ke ?

kekekeke...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

kakcik ;


lama tak beli mainan yang elok sikit kak. Sengeh dorang sampai ke telinga..


selalu beli biasa-biasa aje kak...tak sampai seminggu dah rosak.

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Ati Masrif ;

kalau ada di Putrajaya, gerenti kita tepon !

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Queen ;

takkk !

esoknya jalan lagi..
Shopping barang ibu pulak. Barang dapur di Tesco. Kena cukai lagi...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

kak long ;

macam ibu dia kan ?



hahaha...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Mimi;

ok lah tapi lagi ok pergi masa poket tengah kembung hehehe..

Tulah...Along nak main slide tu... tapi seram aje tengok. Berpusing-pusing, mau pening dibuatnya.

Nasib baik dah dapat nerf tu dia senyap...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

kakngah ;


ada banyak jenis.
Rega dari RM49-RM200++


Macam yang budak2 tu punya, RM79.90& bullet RM34.90


kReen cadangkan amik yang RM49.00 sebab yang budak2 tu punya dorang loose kan aksesori tu jadi kecik macam yang RM49.00.

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

cikceriacorner ;


comel macam ibu dia kan ?



hahaha..


guwau jek..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

kayteeze ;

hehe..

tunggu cucu lah jawabnya kak !

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Cik Ina minat Do do Cheng ;

TGI pinggannya yang besor-besor !
appetizer aje dah kenyang kan kak?

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

DrSinga ;

tulah doc..

dah masuk 7 bulan tak tumbuh-tumbuh.


p/s malam tadi saya bgtau Angah ..dia kata doktor tu ingat lagi ke kat Angah ?

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

julietchun ;

kalau takut bawak anak buah , bawaklah anak sedara aje..


hehehe..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

suri solehah ;

insyaAllah tahan..

dah warning awal-awal.
hehe..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

cemomoi ;

hehe..

orang kata jauh perjalanan luas pemandangan..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Kak Azie;

memang sakan dibuatnya..poket ibu pun habis sakan !


si ibu takyah baju malam kak.. apa baju pun terbang masa malam..
hahaha..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Daddy Ziyyad ;


kalau tak ada keperluan tak perlu pergi pun tak pe kann..

Zaitun said...

Masa anak2 kak Zai kecik dulu wajib pergi ke toys R Us ni setiap minggu kalau tak dapat beli yang besar yang kecik pun jadilah.Sekarang bila semua dah besar rumah kak Zai penuh dengan barang2 toysrus,masih dalam simpanan.

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Wan Amalyn ;

hehe...tak teringat pun Wan.

adehhh..hutang ko tu takut 'terexpired' nanti !

kekeke...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Ku Tak Sempurna ;

laaaaa... sekarang ni bukan kanak-kanak ke ?




kekeke...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

kak Erna ;


macam tu lah dorang kak..
siapa lagi nak gembirakan dorang kan..

Sementara masih hidup dan senang sikit ni,tak perlu berkira dengan anak-anak kan kak..?

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Kak Yati @ secangkir madu merah ;


bila anak happy ,kita pun happy sama.. kan kak..?

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Wassalam Kak Ani @ Kunang-Kunang ;


anak-anak pantang diajak jalan..

Yang ibunya pun tumpang seghonok.. hehe..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

She is f.A.z.A ;

ibu & abah pun join sama tau!

kita take turn..

haha..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

gadisBunga ;


kReen suka betul root bear float !

betullah GB....
fries A&W memang best !

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

eelobor ;


betul.. macam happening tapi biasa jelah..

tapi bagi orang perempuan kan...memang luar biasa sebab rambang mata !


haha..


Owh..duk court6 ke ? dekat dengan foodcourt tu kan.. tempat makan lunch masa keja sana dulu.

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

cik emymilia ;

kita dulu tak dapat..
biar anak merasa semua tu.

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

cikpuanhady ;


lahhh.. ada citer ke ?
ingatkan brand baju aje ...


huhuhu...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Insan Marhaen ;


saya tak suka bawang IM !
huhuhu..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

kak kasihredha ;

betul tu kak. turun-menurun..

Angah memang dapat banyak baju Along.
Along memang dah tak banyak
Adiq memang sentiasa kena beli baru.

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Kak Zaitun ;


haaaaa.... ada yang nak di let go 2nd hand tak kak!


hehe..

suez said...

bestnyeh toy shopping!!

makdara TERdiva said...

dah lame tak bawak anak2 jln shopping mall..rinduuuuuu

Linky's Magical


ShoutMix chat widget