Wednesday, February 23, 2011

Berdua-duaan Yang Tak Haram..

*auto publish.


Citer 1
Pergi dan balik kerja hari Selasa semalam memang best. Sebab x-boyfren hantar dan amik aku di ofis. Bukan senang dapat peluang berdua-duaan macam ni. Pagi bekfes sama-sama sebelum masuk ofis. Aku tenung dia ; dia tenung aku; kenyit-kenyit mata..macam dulu-dulu.. haha. Aku tipu. Tak dannya. Makan dan minum cepat-cepat terus bayar.  Tau tak  siapa x-boyfren aku ?  Dulu memanglah dia boyfren tapi dah tukar title jadi husband..so dialah x-boyfren aku..... huahuahua...


Abi ada meeting di HQ, jadi  setiap kali kalau macam tu memang akan lambatlah dia amik aku. Bila dah lambat ...semua jadi lambat.. Apa lagi?...... beli looh...nasi kukus tip-top untuk makan malam.  Kalau selalu pun best jugak. Rileks sikit dari berkuntau kat dapur tu..


Citer 2
Adiq pulak sekarang ni dah pandai potpetpotpet.  Dua-tiga hari ni cakap benda yang sama. Dia kata dah lama aku tak buat kek. Padahal baru aje bulan lepas buat untuk pot-luck kat ofis. Kalaulah  tak buat lagi  dan dia nampak aku depan PC mesti  ni ayat standard dia..  "Ibu ni asek-asek men kompeter"...haaaa...memang menusuk kalbu dibuatnya..  


Berdiri atas bangku dan perhati aje step yang aku buat sambil mulut tanya itu-ini malam tadi.  Layankan saja. Kek siap jam 11 lebih malam. Tak sabar-sabar dia nak makan. Siap amik bekal untuk bawak kek tu ke tadika. Tak reti-reti nak tido dia ni. Nasib baik senang bangun pagi.






Kek Oren







 tak sempat kek tu sejuk







Muka orang dah kenyang
Dua beranak ni  (abi&adiq) habiskan separuh kek !






Note :  di ofis memang bzgiler. Pada kengkawan yang nak renovate rumah; elok cepat. Harga simen dan raw-mat akan naik lagi  !



* n3 ni aku draft jam 3 pagi lebih. Tak sempat bw pada semua. Priority pada yang ada 'embedded comment box' saja. InsyaAllah aku singgah.


Emoticon Multi-styled Text Generator at TextSpace.net

53 comments:

kasihredha said...

ooo..keluar dengan pakwe ye..
pakwe selama2nya

kak long said...

kek oren memang sedap kalau makan panas2..tapi kaklong belom pernah bt lagi...oven tak der...microwave ada la...huwaaaaa...!

ainnoraini said...

sempat lagi tu..buat kek oren...

tak pernah buat lagi la..selau buat kek yg gune kukus jer...oven kat rumah tu dah rosakkk...belum beli2 lgi...

anak yg sulung tu dah byk kali suruh maknye beli sebab dia nak belajar buat cupcake...

kakngah said...

k.reen.. meh share resepi..

kngh buat banglo maya jek.. hihihi!!!

Cik Ina minat Do do Cheng said...

jangan buat suspen reen pagi-pagi ni, hampir tersedak akak baca tadi.hua hua.pandai ye ko buat kek, hari tu akak nak beli acuan cam tu mahal lah sekarang.

akuanakpahang said...

Salam, minta kek oren sekeping hehehe :)

Cik SHiNJU said...

Salam Kak Reen...

Nampak sedap kek tu...
Terliur.. :D

- GC - said...

hihi. rajinnya, tgh2 malam pun sempat buat kek.

zaradgreat said...

wah2. date tuh. hehehhe. kek oren!!!!!! dah lama tak makan. dia teringin nak makan kek ibu dia buat... :) nanti dia nak buatkan kek untuk ibu dia pulak kak reen. heheheh

cikceriacorner said...

bestnye kuau ngan pakwe akak...ehehhe

sayangsayangibu said...

best kek oren
minggu ni nak buat kek lobak pulak ;p

Kunang-Kunang said...

Salam Reen,

Citer 1 - Perkahwinan menghalalkan yang haram bagi dua orang lelaki dan perempuan.

Citer 2. Seronok kan anak makan sungguh bila kita memasak untuk mereka, puas rasanya. Dan mereka ini akan ingat masakan kita sehingga mereka berkeluarga (melalui pengalaman sendiri), mereka akan tetap kata "kalau mama masak lagi best, isteri kena fahamlah". Dah dari kecik dia makan hasil air tangan ibunya, jadi seleranya dah terbentuk macam tu.

Hamizah said...

dah lama xdating ngan xboyfriend..
ssh nak tinggal anak la bila xmaid..

cheqna said...

kak
adiq ikut perangai sape yang suka potpet2 tu
hahahahahaha

somuffins said...

Azrina
Hepinya Adik. Kena buat kek selalu2 nampaknya tu ..

tasekM said...

aku lama tak buat kek. oven jahanam.




.

DrSinga said...

senyum Kolget !!

=sz= said...

sangat gumbiraaa adik ye dpt makan kek buatan ibunyaaa! ;)

Zaitun said...

Selalunya budak2 yang banyak tanya kategori budak pandai.

Nasib baik kak Zai tengah buat renovation.

secangkir madu merah said...

kalau abi dan anak suka makan, mesti reen pun bersemangat dan suka nak buat kek lagi kan? cuba buat kek lain pulak lepas nih....hehehehe...

julietchun said...

sempat lagi penuhi permintaan adiq ya :D

kak Erna said...

reen..sedapnya kek tu..nampak gebu..dah lama jugak tak buat kek ni..mau mula balik ni..

suri solehah said...

salam reen..bestkan kalau hari2 dpt berdua2 ngan x-b.pren ...bz2 dan buat kek oren bagai ....huhu..mintak resipi reen..

kayteeze said...

Kak tie dah lama tak buat kek. Rajin betul Reen, malam pun bukak kantin lagi. Kak tie ni bila dah lepas makan malam terus tutup kedai!!!

Ms.Lilies said...

arrgghhhh kek!!!!
tgh control makan kek ni...
kek oren adalah sangat sedap huhu

Yunus Badawi said...

nak kek sikit hehehe

Cik Ezy said...

dh knyg wat muke comel.. ekeke..
sedap nye kek.. nyum nyum..

gadisBunga said...

gebunye kek akak....

Ku Tak Sempurna said...

kek panas mmg sedap! betul! kita suka.

white rose said...

hahaha...
menusuk kalbu laa ayat si kcil tuh...

puas hati dia dapat makan kek...

♥ manje ♥ said...

assalamualaikum

owhhh keluar dgn ex-boifren eh...
mak tak marah ke? kekeke ~

Dr. Rodzila Rodi said...

suspens je akak ni..
ingat ex-BF lama siap kenyit2 mata lagik..
upenye encik husband..
moga berkekalan

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Kak kasihredha ;


Amiiin...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

kak long ;


kalau kak long nak beli bgtau saya haaa...


ofis kakak saya ada jual. saya dapat pun murah je .


memang murah giler !

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

ainnoraini ;


kena cuba dan bila menjadi mesti nak buat lagi... hehehe..


dah ada permintaan tu . apa lagi ain ?

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

kakngah ;


nanti kReen edit tau..

bukan villa ke? hikhik..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Cik Ina minat Do do Cheng ;

sekali-sekala bagi cuak kak..
Tak mahal lah kak. Saya ni kalo ada jugak bab2 suka carik yang termurah.


Mydin kak !

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

enyassin @ akuanakpahang ;


mai lah sini !

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Waalaikumussalam Yun @ Cik SHiNJU ;


biasa2 aje.
janji habis !

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

- GC - ;


anak punya pasal memang sanggup!

tunggu masa tu nanti tau...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

zaradgreat ;

kekeke...sekali-sekala date.apa salahnya kannnnn...

betul tu. mintak2 dapatlah rasa masakan adiq nanti..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

cikceriacorner ;

nasib baik masa tu tak jumpe ulau atas pagau !



haha..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

sayangsayangibu ;


k'eja !

macam ada instinct jer kak.


lobak memang ada tu, tinggal nak beli krim bagai aje..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Wa'alaikumussalam Kak Ani @ Kunang-Kunang ;


terima kasih kak. (^_^)

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Hamizah ;


tulah kann...
sekali-sekala seronok jugak Miza..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

cheqna ;


hahaha...

takmo jawab !

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Kak somuffins ;


Bila anak suka kita pun ikut suka..


saya tak sehebat akaklah ....

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

tasekM ;


sapa lah agaknya yang menjahanamkan tu eh ?



haha..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

DrSinga ;


kejap2 menyengih kata gigi dia cantik,.



abah dia selalu puji.
tulah pasal..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

=sz= ;


sementara diorang nak makan hasil tangan kita ni kann . buatlah..

Ati Masrif said...

alaaaa...
baru plan nak simpan duit nak reno
dapur cinonet tu...
kalau naik...naik juga le budget kita ni...huwaaa
masak dlm dapur kecik lagi ahhh...huhu

Ati Masrif said...

reen...weiii...

wat suspender jek
ingat betui2 gi bercanda...huhu

Ati Masrif said...

esok bdy anak kita ..
ala bakal menantu reen tu...ahak!

ingat nak buat kek oren coklat ah..
tapi butter yelek ..huhu

Linky's Magical


ShoutMix chat widget