Monday, February 21, 2011

GOODMAID !

*auto publish



Aku :Siapa nak tolong kemas ?
Along : Along !..
Aku : Tolong ibu bersihkan tingkap nak ?
Along : Nak guna apa Ibu ?
Aku : Amik spray warna biru ada tulis goodmaid dalam kabinet bawah sinki. Ibu baru beli tu..
Along : ok.. kain ?
Aku : dalam stor.



Tak lama tu aku turun tengok



Aku : haaah !...
Along : kenapa ibu ?
Aku : tak de pape.......bersihnya Along buat..









huiyai...kena guna 4 ke 5 botol agaknya kalau Along cuci semua tingkap  !


Note : satu rumah bau wangi !






Emoticon Multi-styled Text Generator at TextSpace.net

37 comments:

:: noremy bte rahmat :: said...

cik puan gorgeous & comey telah ditag di sini!

http://noremyrahmat.blogspot.com/2011/02/saya-nak-join-bloglist-nelly-strange.html

kayteeze said...

Waaakakaka....

Tu laa... lain kali kena ikut stail kak tie.

Tiap kali suruh anak buat kerja kena beri taklimat dulu. Guna sikit jer, hati-hati, bla.. bla.. bla....

Pastu, kalau silap, potong elaun,
Hihihi........

kayteeze said...

Waaakakaka....

Tu laa... lain kali kena ikut stail kak tie.

Tiap kali suruh anak buat kerja kena beri taklimat dulu. Guna sikit jer, hati-hati, bla.. bla.. bla....

Pastu, kalau silap, potong elaun,
Hihihi........

cikceriacorner said...

hehhehe..

xpela akak..asalkan anak2 rajin tolong buat keje..pon da ok...heheh..budak2 ni kalo nak buat..mesti nak buat yg terbaik..
tu yg along guna byk2..sebab nak bg bersih n berkilat..heheh

kasihredha said...

hihi...
kalau semua tingkap along cuci, reen kena siapkan 15 botol baru cukup:))

eelobor said...

hehehe, nape tak diajar siap2

NM02 said...

hei yu, ai ada tag yu tau, sila sudi join ye. yr GA tu nnt ai join ok. *_*

gadisBunga said...

gulp.

errr...rajinnye along. heheheh~

- GC - said...

bagusnya along. kalo kecik2 dah asuh macam ni, nnti dah tak susah kalo nak mintak tolong kan

Cik SHiNJU said...

Dak llaki mmg cekap wat keje..
Anak buah yun yg laki tu kalau suh cuci tgkap n mop lantai mmg puas hati..tapi byk sgt guna floor liquid tu..separuh botol..huhuh

ainnoraini said...

same la dgn ain reen..kalau yg kecik tu buat..memanjang jer tak cukup...main jer lebih...

kalau kakaknye buat ok la jugak jumat sikit...

rajin along tu ye....

Ms.Lilies said...

wakakakaka....
xpe kak....janji dia mau nolong tu dah bagus tu...

Amy Syaquena said...

amboi rajinnya along..keharuman sampai ke sini hehe...

=sz= said...

ehehe..
bagus along ni...
lenkali boleh tolong lagik tapi ibu dah sukat siap2 kat botol!

Cik Pah said...

guna slagi ada.. guna abis abisan... hahaha.. itu tagline anak akak kot

cheqna said...

hahahahaha
sabo jela...

Daddy Ziyyad said...

wakakaka...agakanya sekali lap, sekali spray!!

Cik Ina minat Do do Cheng said...

ni akak guna berseh sliding door ngan tingkap gak. Reen tingkap ko tak boleh berseh pakai ni ke.Ko cermin sisir ye.

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

As salam Rin...bkn selalu rajen..klu pasai anak2 mmg berdesup jer g buat!hihi...k.atie baking sbb nk bwk masa g ziarah anak kt asrama..klu idak...bersawang la oben tuh!hihi

CikSembang said...

lawak.. nak habis sebotol .. selalunya sy dilutekan dulu spray biru ni.. weall pun guna brand yg sama.. spray ni kalau spray semut pun mati..kuat giler

secangkir madu merah said...

rajin along tolong lap tingkap...tak kisahlah habis sebotol pun, besok boleh beli lagi...hehehehe...

wahida said...

wah, rajinnya along...mesti bersih licin dibuat dek along...hehehe...

suri solehah said...

salam..rajin sungguh anak teruna reen..menolong mak dia..nak buat menantu leh hehe

cemomoi said...

masa ada maid dulu, gitu juga - pencuci lantai dekat tiap minggu nak kena beli... memang good maiddd

Ku Tak Sempurna said...

sesuai namanya : GOOD MAID


hahaha..

kayala tokey good maid klu sume mcm along :D

Sue said...

hehehehehe..

white rose said...

hahahaha...
tere laaa tuh...

nanti akak belikan sekotak terus...


nak tnya. cane buat sticky post entry pasal GA tuh?

ibuintan said...

hehehe...cayalah along, goodmaid yang best

Yunus Badawi said...

Boleh jadi duta Goodmaid along ni.

Yunus Badawi said...

Nanti kalau dah pandai bajet guna benda tu bolehlah tolong bersihkan rumah uncle pulak ya hehehe

Yunus Badawi said...

Hari ni mesti Reen sibuk sebab main auto publish aje.


psst - tasik untung besar. Patutlah bagi bonus lebat nak raya cina hari tu. Untung2 ada lagi kot.

Zaitun said...

Kena buat list berapa botol cukup untuk satu bulan.

Apa pun along tetap anak yang rajin.

kakyon said...

dua2 pun best..

Dr. Rodzila Rodi said...

at least nak jugak dia buat keje..
mcm sy jugak la time budak2..
kalau tak bersih tingkap tu kene marah..baik abiskan botol goodmaid tu, dr tingkap tak licin..hehehe

Ati Masrif said...

bersih di kerjakan...huhu

bankrupt mama dia..ahak


Jom baca: BERTEMU MAN KIDAL

kak Erna said...

assalam reen..bukan salah along..dah namanya goodmaid..he he..

zaradgreat said...

uishhhh... licin berkilat lah kalau cenggini. hehehhee...

Linky's Magical


ShoutMix chat widget