Thursday, February 24, 2011

MAYBANK .....Fraud !

Terima email pagi tadi.
Pelik
Aku tak pernah bagi email address ofis kat mana-mana bank.



aku saja cer cuba.. aku klik pada CLICK HERE


Keluar yang ini.
Serupa sih !



cuba tengok addressnya.

Confem TIPU !





..Maybank punya..
sebijik kan ?

ini address yang betul.




KTS, mau komen ?




Note :  ramai betul orang yang bijak pandai sekarang ni !




Emoticon Multi-styled Text Generator at TextSpace.net

30 comments:

wida said...

kena berhati-hati..jgn smpai tertipu

Eye_nee said...

Mcm2 cara org nak menipu sekarang ni....

akuanakpahang said...

Hati2 jika bender tu rasanya macam tak kena aje.

NM02 said...

tadi, ai bayar segala bil pakai maybank online. masa login tu, dah dapat warning mengatakan jangan klik ape2 kalu terima email dari maybank.

bagus dorang ingatkan kita mcm tu. tapi masih ada lagi yg tak sedar dengan perkara sebegini.

careful ye awak

kak long said...

lagi canggih it,lagi senang nak menipu!

eelobor said...

kalau saya nak tekan "click here" pun dah tak berani....

Daddy Ziyyad said...

-taip URL setiap kali LOGIN
-clear cache
-elak guna komputer asing/cybercafe utk internet banking
-jgn simpan duit byk2 dlm bank yg ada internet banking

De' Nurul said...

pernah jugak kena. bila rollover dekat link dah nampak dulu link dia. terus bo layan

- GC - said...

ahhh..demm lah kalo kena camni..

Ku Tak Sempurna said...

eh. kita tak bagi email address awak tau!

.
.
.

klu tak percaya, cuba awak bg account no maybank awak kat kita. boleh kita cuba kuarkan duit awk yg byk tu

hihihi. relevan. relevan.


hati2. dah lama dah benda ni. ramai gak yg dah terkena

=sz= said...

gerammmm sangat...
hari tu ada kawan ter klik ...
terus hilang sekelip mata duit dia..
mujur lah masa tu ada dalam 500hinggit...
kalau ada ribu2 gaji baru masuk ke lagi la naya...huhuhu

sama2 kita beringat kan...berani juga akak klik ye...saya takutttt! terus cepat2 delete email...huhuhu

kayteeze said...

Ish... ramai orang salah guna ilmu lak sekarang ni.

kasihredha said...

jenayah IT sekarang byk reen

Kunang-Kunang said...

Salam Reen,

Akak pun pernah terkena, bila dah isi borangnya dan dah send, tiba2 teringat pesanan dari Maybank supaya tidak respon pada panggilan telefon dan email.

Cepat akan tukar passwordnya dan telefon maybank.

She is f.A.z.A said...

scary nyer.. tkt byk2 duit ilang dlm bank :(

kak Erna said...

assalam reen..macam ini pun ada?.pandai betul orang yang buat tu kan..

Cik Ina minat Do do Cheng said...

Senang je Reen, polisi mana-mana Bank kat malaysia ni, dia tak hantar apa-apa kat email kita. Kalau dapat email cam tu, buang je. Biasalah, dorang nak ambil username ngan password kita. Lepas tu dia log in maybank2u yang sebenar, duit kita lesap dorang ambik..

cemomoi said...

idop tu asik nak nipu orang je kijanya...

aNiS tHe BumbleBee said...

member aku baru lepas kena minggu lepas.tp bukan dari on9 ni.dari ATM kot.baru je aku nk post pasal de alah ni.kih3x!

secangkir madu merah said...

zaman yg serba canggih, manusia pun semakin bijak dan pandai...terutamanya di dalam bidang mengenakan orang...

Ati Masrif said...

jahat lah dia orang ni
kalau tak tgk betui2 mahu
jadi tipah tertipu...
adehhhh...


Jom baca: Malu ahh..Di Hospital Tadi

Sue said...

haaisshh..lebih kurang je..kena lebih hati2 lepas ni..

white rose said...

banyak mesej ni dalam email sy...
spam je nih...

sy xlayan...

ignore je kak...

kakyon said...

skrang kena banyak berhati-hati.mcm2 penipuan ada.

Yan said...

sebab tu now k yan dah tak pakai cimb cliks.. takutt...

fikaryna said...

ramai nya org jaaht nak senang2 jer ambik duit org kan..

ana said...

saya pun guna maybank2u gak...kena hati2 nie.

kakngah said...

kite pun selalu terima pishing emel camni. bkn dr mybnk jek.. dr cimb & public bnk pun ada..

Kak long Mawar Merah said...

Ramai yang bijak pandai tapi salah gunakan kepandaian mereka.

zaradgreat said...

uish. mmg betul2 sebijik. tuh lah. kalau dah terlebih pandai, terlebih terer tapi otak dekat lutut susah jugak tuh kak reen. heheeh

Linky's Magical


ShoutMix chat widget