Tuesday, February 1, 2011

Bila Kawan Dah Mula BerSMS Pasal Kita.....

SMS Pertama - pagi semalam

Saya ada somethin nak cakap ngan akak sebenarnya tp x tau samada saya patut cakap atau tidak la.. tapi benda ni kira superb personal + sensitive sikit la



SMS Kedua
Kak, bukan pasal keja tapi hal lain, saya bukan busuk hati nak buruk2kan orang tapi akak kena tau at least akak berhati-hati ngan keje akak. Itu saje.. saya tak sangka pulak ader jugak insan kat ofis ni yang selfish.



SMS Ketiga
Nanti kalau saya cakap…saya takut akak assume yang saya ni busuk hati pulak..tapi terus terang saya cakap , saya nak bagitau sebab saya cuma nak ingatkan akak hati-hati ngan keje yang akak buat aje. Selebihnya akak boleh pk sendiri la… sekarang ni masa x sesuai, nantilah yer..



SMS Keempat
Nantila …ader masa saya bgtau tapi sebenarnya hati saya berat jugak nak bgtau…nantilah ye..




SMS Kelima  @ 2pagi tadi
Sorilah kak pasal aper yang saya nak cakap pagi tadi. Saya pk2 balik, saya rasa better kalau saya tak payah cakap dulu. Saya xnak nanti orang salah anggap.




1) Semua tu sms dari ofismate yang aku sangka kawan pada kawan lain .

2) SMS kedua & ketiga paling aku hangin.... sepanjang aku monitor kedua-dua orang baru dua bulan ni..  tak pernah aku 'membosskan diri'..
3) Yang forward message kat aku ni salah-sorang dari orang baru tu. Dia risau sebab text "berhati-hati dengan kerja "
4) layan kartun lagi best dari layan benda semua ni..





Note : kawan-kawan jugak tapi  pasal kerja kenalah professional ...





Multi-styled Text Generator at TextSpace.net

53 comments:

Kak Tie said...

Err....

Kita lak yang rasa debornya, ekekeke.....

Hamizah said...

macamana tak nak layan tu, reen..
mesti sikit sbyk mgganggu kita..

- GC - said...

serius, kalo sy yg dapat ni, mmg terganggu hidup sbb asyik fikir apa yg dia tu nak cakap. cisss

My Life My World said...

Salam Reen ... makna yang paling jelas kat sini, kita kenalah berhati hati dengan semua orang kat keliling kita. Nampak depan jer baik kengkadang tu, belakang Nauzubillah Min Zalik. Pengajaran ni ...

cikceriacorner said...

akak..selamat pagi..

emm.manusia mcm2 raga,..kdg2 kita xtau ati org n org xtau ati kita..

ape2 pon kite kene profesional kan kak..jadik diri sendirik..hehheh

akak..jom layan katun..therapy tu..jommm kite ketawa..hehehhehe

azieazah said...

Pengalaman mengajar kita.

Percaya tak?
Kak Azie dah 10 tahun lebih, tak pernah keluar dgn kawan2 sekerja samada shopping, lunch atau jalan2.

Kami berurusan hanya kerja dan kerja.

Sebab tak suka orang ambil kesempatan dan ruang utk mencari kelemahan kita dan menceritakkan pada pihak lain.

Setakat hari ini, selamat dan selesa begitu wpun orang lain tak leh terima.

Alimaz-Kembara Terasing said...

ada jugak org macam tu..... jangan layan biar kan saja..... buat sakit kepala buat apa...

Queen said...

erk..kejap nak cakap..kejap tak nak cakap..tak suke betul nik kalau gitu..hahhahahhha


meh kita layan wonderpets lagi bagus

cik dah ganu kiter said...

ape jenis orgla..kalu nak ckp,ckp jela..main tarik tali la plk..lg bt kiter x sng duduk..

adat manusia x semua baik hati..

bo layan jela gosip2 gitu..

tasekM said...

reen,
jom kita keluar beronggeng.
letih layan kerenah orang.




.

LiNda said...

Reen ,
xyah layan bende camni ,
jom ke T'gannu
kita makan kopok lekor kat Pantai Paka .

syiok wehhh ..

suri solehah said...

emm..munkin orang tu sengaja nak timbulkan perasaan tak senang pada seseorang kot..abai je reen..

Kakzakie said...

Salam Reen,

Sebagai ketua kita tidak boleh terlalu rapat dgn org bawahan kita. Bukan sombong. Tapi gap between ketua dan org bawahan tetap kena ada. Terlalu akrab boleh menjerat kerja-kerja yg di berikan kepada mereka.

Berhati-hati....

sahromnasrudin said...

assalamualaikum..semoga dijauhi sifat sebegitu huhuhhh

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Kak Tie ;

hehehe...
debor-debor eh kak...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Hamizah ;

yelah kan..

saya cuba ajelah sebab kerja tak bersangkut-paut dengan dia.

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

- GC -;


semalam memang terganggu jugak.. bila dah consult ngan abg malam taid.. Pagi ni dah hokey !

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

My Life My World ;
Wassalam kak.

InsyaAllah kak dan terima kasih.
Pengajaran buat saya.


"Kita bagi bunga, dia lempar najis pada kita."

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Selamat pagi cikceriacorner;


betul-betul-betul !

layan kartun lagi best..
boleh gelak-gelak dengan anak-anak.

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Kak Azieazah;

ya kak ? lama tu.

yelah kan..kalau tak takkan keluar kata-kata "rambut sama hitam, hati lain-lain".

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Alimaz-Kembara Terasing;


InsyaAllah..
Saya rasa dia sendiri akan perasan sebab dia selalu ikut saya keluar lunch..

aNiS tHe BumbleBee said...

buat xtau jeee..org ni mcm2 perangai..kekadang,yg tukang mengadu tu lah yg mencucuk jarum.saja nak saiko2 kita plak.baik ko hepi2 je.lagi sakit hati org yg sakit hati dgn ko tu.

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Queen ;

mengada-ngada kan ?
dia nak kumpul parti pembangkang kott..


layan "shaun the sheep" pun best !hahaha..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

cik dah ganu kiter ;


kannn..
semalam memang tak senang duduk...hari ni dah ok !


dia pulak tak senang duduk. Paig ni mintak permission boz dia utk balik... heeee..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

tasekM ;


jom !



er... katne ?

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

LiNda ;


huuuuuu...



takpe..kita dah kirim kat kawan ofis. dia balik Cendering raya cina nanti. *nada jeles

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

suri solehah ;


terima kasih...

ainnoraini said...

mcm2 hal kan...ade jer yg tak kene kat mate dia org ni ye...

sabar jer la ye..

saye kat sini ramai staff kaum adam mmg tak de yg nak kecik2 hati mengata belakang2 ni...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Wassalam Kakzakie;

terima kasih banyak-banyak kak.
InsyaAllah lebih berhati-hati lepas ni.

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Wa'alaikumussalam Sahrom;


InsyaAllah..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

aNiS tHe BumbleBee ;


yess !aku ikut cakap ko..

senang citer kalau aku ni tak baik bagi dia..dah takyah ngedeng naik keta aku masa lunch ! keta dia harrrem tak pernah rasa..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

suspend2....betoi2 layan katon lagi best dari layan masalah dunia nie kan... :P

Ms.Lilies said...

Aiyo kak...
Saspen bacanya...
Jom kita deting kak berhoyeh2 dr layan org pangai yg mcm2 ni

kasihredha said...

org camgini...tak boleh dipercaya..boleh bergaduh sesama sendiri.

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

PuRpLeLiCiOUs LoVe ;

kannnnn ....

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

ainnoraini ;

betullah..
ex-ofis majoriti pun laki.

takde pun cenggini.

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Ms.Lilies ;


boley....

bila?

kat mana ?

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Kak kasihredha ;


tulah tu..
mintak dijauhkan lah..

Daddy Ziyyad said...

Kalau saya, saya tensionnnn..sebab beria ia konon nak bagitau(sampai hantar 3-4 sms), last last, kata 'tak jadik cakaplah'....saja bua saspen ke ape? :)

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Daddy Ziyyad ;

memang saspens.. campur geram pun ada..


errr..
Doc, saya susah nak komen kat sana lah...

indahhouse said...

salam kak rina,
mesti hati terusik juga, kan?
Hurm, bab macm ni, kalu saya, tak tau itu lebih baik.
Pedulikan saja, kak rina. kalau dia ikhlas sms macam tu dan tiada niat buruk, sepatutnya tegur kita terus...

ana said...

yg penting kita buat keje cara betul, ikhlas tak aniaya org. itu dah cukup!

cemomoi said...

ni bukan takat ati-ati, dah bole makan ati ni lepas tu jauh ati, lelama sakit ati tu yang datang busuk ati. tapi yang eloooooknya jangan amik ati laaa

She is f.A.z.A said...

cmtu laa kak if kat ofis..

kwn2 seofis pon nk ngutuk sesame sendri..

drama sgt kan..

jom kak kiter layn kartun :P

Ku Tak Sempurna said...

ishhhhh


beraninya mereka sms eh. diam2 dah la.

zulkbo said...

salam Reen..
ermm..mesti opis mate
melayu kan(maaf)..?
sebab saya kerja dengan
cina dah 18 tahun..tak de
tikam menikam,busuk membusuk
hati...kerja ikut prestasi

Yunus Badawi said...

tak usah layan benda2 mcm ni. Bersms bagai dia tu.

jumpalah bersemuka dan bincangkan dgn professional.

kakyon said...

biasanya org yg suka mengadu tu yg bermasaalah..

Zaitun said...

Tak payah layan Reen buang masa tapi fikiran terganggu juga kan.

Melor said...

salam reen
bolayan sama itu org n sabau je la

white rose said...

aje yg suke ngacau ye...
akak ade jugak yg sms,
sy ni dalam blog...

semua org tau...

macam nak UMUMkan pilihanraya...

hahahahaha...


SABAU je laaa...

DrSinga said...

kita tak kacau orang..orang janganlah kacau dan dengki kat kita kan!!
biaq pi lah dia Reen!

Cik SHiNJU said...

A'ah..jom layan cenel 611 - 615..
Terbaikkk :p

Linky's Magical


ShoutMix chat widget