Sunday, February 20, 2011

Tergugat

Tak kira masak dengan apa
Janji yang dinamakan
Asam Pedas
Cancel diet !







Asam Pedas @ Gerang Asam Daging







Asam Pedas Tenggiri




Note :  cicah dengan roti pun sodap..



Emoticon Multi-styled Text Generator at TextSpace.net

49 comments:

=sz= said...

nyummmmyyyy...
nmpk pekattt sedappppnyaaa kak reen!
saya suka asam pedas ikan parang mak mertua...tulennn dr melaka! :)

Hamizah said...

mmm..sedapnya..
saya xtahu masak asam pedas yg sedap..
biasanya pki rempah segera adabi je..
boleh tahan juga rasanya

Yunus Badawi said...

Org Melaka mmg terer masak asam pedas. Kira Reen org Melakalah ya w/p lahir di Datuk Keramat.

Yunus Badawi said...

Hari Jumaat hari tu emak Adam tanya saya nak masak asam pedas ikan tenggiri atau ikan kembung. Saya pilih ikan kembung. Kalau tak, sama mcm Reen hehehe

Yunus Badawi said...

Kalau hari2 Reen masak mcm ni, hancuslah diet hahaha

kasihredha said...

sedapnya...akak suka letak bendi.
makan sure bertambah2

Zie said...

tetibe rasa lapo tengok gambo neh..
haha

kayteeze said...

Kak tie dulu, mak selalu buat roti canai hari keesokkannya , cicah dengan gulai asam pedas semalam.

Aderk.. hingga menjilat jari!!!

relevan said...

ohh sedapnya lauk..asam pedas pulak tu..

Cik Ina minat Do do Cheng said...

Banyaknya masak Reen, daging ada ikan ada. Rajinnya ko masak. ramai ke rumah orang kat rumah ko?memang betul asam tumis boleh bukak selera.

eelobor said...

entah, mungkin sebab dari kecik pemakanan saya menjurus tak berapa minat asam pedas. nasib kira tak berapa terliur sgt ler tgk gmbr tuh. padahal, depan umah nie ada kedai makan di beri nama mak usu asam pedas.

wahida said...

eh, sama lak kita...saya pun suuuuuuka giler ngan asam pedas, baru pas lunch asam pedas ikan pari...suka suka...

salam kenal dan salam ziarah, saya dah follow, kalau sudi follow me back k!!

ibuintan said...

bestnye Reen, akak semalam masak asam pedas... cicah ngan lempeng pun sodap

kak Erna said...

reen..nampak pekat betul kuahnya..
tak boleh tahan air liur ni..

suri solehah said...

reen>>baru 1st time masak asam pedas yg agak menjadi masa msk ayam dulu..masih tak berapa berani nk mencuba..tp mmg gemar asam pedas hehe..

Eine Frau aus Botnang said...

As SAlam Azrina, asam pedas tu bikinku pengsannnn! Lagi pekat lagi terbaekk!! Take care dear!

Ms.Lilies said...

kak oii sedapppppnyaaaaaaaaaaaa......



saya kalo dpt asam pedas confirm2 saya hirup kuahnya hahaha

Ku Tak Sempurna said...

apa ni???


.
.


.
.


kita tgh diet la!!

*telan air liur*


hihihi

julietchun said...

baru tau buleh cicah ngan roti

Yunus Badawi said...

kts dan juliet pun ada kat sini rupanya hehehe

Zaitun said...

Masakkan kegemaran keluarga kak Zai nak nya daging tetel yummy...

Kak Long Mawar Merah said...

Favourite Kak Long gak tu...
Suka asam pedas orang Melaka.
Tiba-tiba je rasa cari kuah asam pedas.

Cik Ezy said...

huhu..
sedap3..

Cik SHiNJU said...

Adess...tersiksa tekak dan usus besorku...hikhik :P

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

=sz= ;



samalah kita !
banyak tulang pun sanggup ...
pulak tu kalau ikan parang tu ada telur... perrggghhh lagi best..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Hamizah ;

main campak2 aje Miza..
rasa biasa2 aje taklah sesedap masakan mak kita..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Yunus Badawi;


hehe...dah mak & arwah ayah dari sana kannn...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Yunus Badawi lagi;


iya ? suami saya pun suka ikan kembung jugak YB.. Saya yang tak makan ikan kembung pun ikut makan sekarang ni..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Yunus Badawi lagi dan lagi;

huwaaaaaaa...
sudah hancuss lah ni..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Kak kasihredha ;

ni kes apa ada jelah ni kak. Malas nak keluar ke kedai..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Zie ;


nasib baik lapo aje..
kalau kebulur; alamat memang tak buat n3 masakan lah lepas ni... hehehe..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Kak Tie @kayteeze ;


erkk...
roti canai ? takutttttt kak..


Bulan lepas dok makan tu je bekfes kat ofis..hambik ko.. badan macam tong dah ni kak..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

abg syed @ relevan;


abg syed makan ke? abg saya kureng sikitlah... mungkin dia tak biasa.

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Cik Ina minat Do do Cheng ;

bukan lauk hari Ahad/semalam kak...Lauk minggu ni ngan minggu lepas tu.

Semalam ayam masak kicap aje..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

eelobor ;

iya ? samalah macam suami. Orang dari Pantai Timur kurang minat sikit rasanya.

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

wahida ;

ada geng !
boleh makan sama2 nanti.
Kita carik kalau2 kat Rawang tu ada kedai asam pedas.



dah follow !

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

ibuintan ;

lempeng ? huwaaaa..lamanya tak buat kak..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

kak Erna ;


pekat jer kak..rasa belum tentu sedap .

hehe..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Aida @ suri solehah ;

lebih2 lagi letak daun kesum...bau pun tak boleh tahan tau..

bestlah..ada geng.

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Wa'alaikumussalam Fasha @ Eine Frau aus Botnang ;

Segera buat sebelum pengsan. tenkiu yang!

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Mimi @ Ms.Lilies ;


lagi terer Mi !
kalau kReen mau tersedak dibuatnya.




* Kakak kReen yg sulong memang suka hirup jugak. Seram jer tengok... Dia rilek aje..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

KTS;


Cuba telan airliur berperisa asam pedas .sedap...



hehe...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

julietchun ;


ce-cuba..ce-cuba...




hahaha...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Yunus Badawi lagi lagi lagi dan lagi;


dah lama KTS & Juliet ada.YB jer yg jarang ke sini sekarang...

maklumlah..bisnes tengah kencang.. ;0)

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Zaitun ;

wahhhh...
lamanya saya tak makan tu kak!

kena tunggu balik kampung emak lah ni. Mintak mak sedara buatkan.. lemak pun lemak lah janji makan..

hehe..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Kak Long Mawar Merah ;


cari jangan tak cari kak..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Cik Ezy ;


hehe..

meh singgah !

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Yun @ Cik SHiNJU ;



constipation ka ?



hahaha...

Ati Masrif said...

betuilah reen..

kita ni sama lah..

pantang terbau or tengok
asam podas...berkali2 makan gitu..huhu


Jom baca: INILAH PUNCANYA…

Linky's Magical


ShoutMix chat widget