Wednesday, February 2, 2011

Macam-Macam Ada.....

err...tajuk entri takde kena mengena dengan blog Daddy Ziyyad tau..
Jawapan utk doc, proxy ofis ni yg buat tak boleh komen di kotak komen embedded lorr..





Sebelum kaum tionghua  mula cuti semalam, sessi membuka segala hamper yang diterima dari supplier. Super banyak ! Lucky draw di buat petang Isnin. Semua dapatlah sorang sikit. Limau janganlah cakap. Bertambah-tambah batuk aku ni.  Bawak balik 2 kotak beri pada jiran . Anak bagi  sorang 3 biji. Tak boleh lebih.  Panjang muncung  masing-masing... "Tak cukup" kata Along.  Bila tunjuk lucky draw cinonet tu.. terus senyum.






..jadilah..



Setiap tahun management akan beri semua staff limau mandarin, kacang dan air kotak. Walaupun tak banyak, bawa balik untuk anak-anak.. Dah nama pun budak-budak, pantang nampak....sengeh sampai ke telinga.






..setahun sekali layan anak-anak makan kacang..


Promosi untuk orang cina , ... orang melayu ni pun sibuk nak jugak.  Suka tengok bekas-bekas ni. alasan. Dah setahun lebih  tunggu promotion bekas cenggini. Boleh isi biskut raya nanti. alasan lagi...bekas.yang lama ?... Masuk aje keta,  Abi geleng kepala...  (sebelum masuk kedai tupperware tu aku kata nak beli bekas minum anak-anak aje...)
Aku buat camni kat dia... Emoticon  tehehe....



EmoticonNote : Lunch jauh dan lama sikit hari ni..




Multi-styled Text Generator at TextSpace.net

30 comments:

Daddy Ziyyad said...

Hihihi..ingatkan management ofis you cop my blog as blog pengganas :P

OK lah tu..ada juga goodies utk budak2 kat rumah..

sayangsayangibu said...

comel comel bekas tu, oren lagi...

tasekM said...

yu kerja ke nari reen....?

:)




.

cikceriacorner said...

jual tupperware ke kak?

hehehhe..

best kacang tu

~ yus ~ said...

tupperware comel2 mcm tu memang menarik.

Masih keje ke rina?

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Daddy Ziyyad ;

haha... geng osama laden eh doc ?


yelah kan... buat kudap-kudap.

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

k'eja;


tu yang tak menahan tu kak..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

tasekM ;

ya lor..
tu yang menanguk aje hari ni...



*tau menanguk tu apa ?

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

cikceriacorner ;

jual suka-suka sebab nak cukup sales aje..
berkenan ke ?
guna kReen punya no.
dapat 20% less jer.


kacang tu memang layaaannn..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

~ yus ~ ;

Keja lagi hari ni Yus.

keja berblogging aje... hehe..

Ati Masrif said...

reen,

makan gaji buta ye hari ni..hihi

bestnyer dapat belas tupperware mcm
tu..pesen baru yek..

ainnoraini said...

byk dpt buah limau ye...

saye pun bagi kat jiran sebelah jugak...tak larat nk mkn byk2...

kat opis nipun dah mcm kebun buah limau..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Ati Masrif ;


diam-diam sudah haaaa...


mana ada dapat..beli ler..
haaa...tak baca eh..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

ainnoraini ;


kalau boleh nak jual kat pasar malam..

kan ?


hehehe...

cik emymilia said...

wahh bestnyer dapat hamper..:))

azieazah said...

Seronoknya jadi staf macam tu..
Barang tupperware memang best, borong sakan ler yaaa

kakyon said...

baiknya bos sayang kat staff..

Cik SHiNJU said...

Kak Reen...

Bekas oren tu mantop!
Simpan tuk raya ekh..
padahal time raya sok kompem ade
promosi lg..hehehe

Ms.Lilies said...

br hr tu bebudak ni makan kacang haha...sedap plak dah lama xmakan kan

suri solehah said...

salam reen..limau lebih anta sini skit..
bab Abi geleng kepala tu..saya pun penah kena ngan hubby..dia bising asyik duk beli je..saya ckp murah je..sekali pengasuh anak bagi koyak tudung..dia sindir balik..kata murah bising buat apa..

Zaitun said...

Kak Zai pun ada beli kacang kat Giant masa beli barang dapur tempohari tapi masih belum dimakan.

Limau...tahun lepas lagi banyak.

Miecyber said...

Selamat bercuti...

Rakyat Malaysia baca 2 buku setahun

kayteeze said...

Haha, kelakor lak pasal tupperware tu. Kak tie pun minatlah Reen, tapi bukan jenama tupperware, sebab kak tie ni ganas sikit, dah banyak penutupnya terkoyak.

Jadi kak tie tukar citarasa kepada jenama lock n lock, dari Korea.. banyak dijual di Giant dan Jusco... jadi sawan kejap bila nampak product atau color terbaru, ekekeke....

DrSinga said...

selamat cuti dan selamat batuk!!

CikSembang said...

seronokkan ada koleksi tupperware ni.. color orange tu very energetic

kak Erna said...

reen..jangan ditunjuk lagi gambar tupperware..jangan digoda lagi akak dengan nya..he he..

en_me said...

ammvoiii upah kiss2 ghiteww.. uhuhu

gadisBunga said...

akak dealer tapewer ke? mak saya mmg pencinta tapewer, sampai dia sanggup suruh saya minta ulang2 kali tapewernye yang member sri pentas saya pinjam. hahaha~

azian said...

salam kenal...
sy pun mcm suka jugak la kat tupperware tuh...heheheh....

secangkir madu merah said...

pantang tengok nak beli saja, gunanya belum tentu hehehehe, buah limau dgn kacang buat ubat batuk..

Linky's Magical


ShoutMix chat widget