Thursday, February 10, 2011

Bila Berkumpul..Makan Besar... Perut pun membesar, 3 Idiots

Khamis lepas
Makan tengahari sekenyang-kenyangnya di kawasan rumah
Terus gerak ke rumah emak di TPSemenyih


Keluar tol  Rawang  menghala ke Sungai Buloh..
Jalan  dari Rawang terus ke Semenyih ...'clear'!
Lane menghala ke utara... panjangnya !


Sampai rumah emak
Kak Lang tolong emak di dapur
Kawasan-kawasan berdekatan rumah dia dan mertua di Pagoh kena banjir
Kak Lang lari ke rumah emak.




Perut yang kenyang bertambah kenyang dan boolat. Makan lagi !



3 keluarga aje kali ni yang berkumpul
Kak Lang, Aku dan Azura (adik)
mengadap tv ajelah kami


nak bawak budak-budak  ke swimming pool berdekatan..
di tutup 4 hari sempena cuti CNY
kesian anak-anak
dok jeling aje baju mandi dorang 

macam nilah bila berkampung di kawasan perumahan
- berlonggok mengadap tv dan kalau dah boring ke Tesco dan Giant berdekatan


layan dvd citer hindustan -3 Idiots
gelak besar dibuatnya


mak peminat tegar hindi ngan tamil
jangan harap dapat layan citer lain kalau dia tengah mengadap
hehehe..
kalau nak layan citer lain, kena pergi ke rumah Kak Long selang sepuluh buah rumah emak

main dalam kawasan rumah aje.
petang baru ke taman permainan



Adiq menolong Kak Lang buat popiah untuk makan petang





Note : Bila dapat makan  Asam Pedas masakan emak..tak hingat apa dah....




Multi-styled Text Generator at TextSpace.net

46 comments:

sayangsayangibu said...

cop... ;p

hehehehe 1st ;p

sayangsayangibu said...

macam tu lah bila berkumpul sesama adikberadik kan?
seronok memacam aktiviti, memacam makanan... ;p

meriah suasana

tp kalau balik taman memang terhadlah pergerakan

gadisBunga said...

meriah bila berkumpul ramai2 cenggitu. mesti mak kReen seronok tgk anak2 berkumpul kat umah dia. :)

psstt..3 idiots tu citer hindi faveret saya. mmg terbaik kan?

kakcik said...

Hari ini kakcik ambil EL - tengah fikir nak masak apa untuk tengahari ni....

kak Erna said...

reen..sebenarnya kalau dapat makan air tangan emak tu yang sedap kan..bukan setakat asam pedas je.

Mila@Rimbun said...

bestnyer dapat kumpul dengan famili ramai2 kan...

kak long said...

bila dah ramai-ramai ni...makan apa pun sedap....!

tasekM said...

sama la dgn aku reen. bila balik kampung tak ingat diet dah...




.

Yan said...

seronok kumpul reramai. makan pun banyak.

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

K'eja @ sayangsayangibu;



tahniah kak !



heeeee..

Kunang-Kunang said...

Salam Reen,

Jem di mana-mana nampaknya yer.

Baguslah bila dapat jumpa mak dan adik beradik kan.

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

k'eja @sayangsayangibu lagi;



betul tu kak..
borak tanpa henti..


konon nak berblogging..
terus lupa langsung ! hehe..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

gadisBunga ;

Betul tu.
Bila nak balik jer, muram aje mak kReen.

memang terbaek citer tu ! Dapat award jugak tu.. *info dari emak kReen tau.. Dia pun rajin tengok Zee bila ada award-meward nih..

err... lagu2 pun best !

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

kakcik ;


jauh tu kak..
kalau dekat, saya terjah masa lunch..



hehehe..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

kak Erna ;

betul tu kak..

Sebenarnya mak nak kitorang masak.. kita pulak suruh dia masak..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Mila@Rimbun ;


memang best tapi kalau sembilan adik beradik berkumpul lagi meriah.

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

kak long ;


betul tu.
gerenti licin !

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

tasekM ;



diet lari ntah kemana .
malas nak carik.



;0)

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Kak Yan ;


betul tu kak.
makan pun kena ikut turn..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Kak Ani @ Kunang-Kunang ;

Wassalam kak.


lega sebab tak jem hala ke rumah emak.


semasa emak ada ni lah kena jengok selalu. kan kak ?

NM02 said...

syok kan bila santai bersama family...

zulkbo said...

salam..

happy hours..
family gather..
memang seronok..

Queen said...

balik umah cik ke..umah MIL ke...memang keje tergolek je depan TV..muehehehe

- GC - said...

masa balik kampung, makan memang tak hengat doniaaaaa... haha..

kasihredha said...

tengok cite hindustan sambil makan popia sure best...
pas tu makan masak asam pedas pula...sure diet hanggus punya kan reen...hihi

Cik Pah said...

asam pedas + telur mata letak kicap masin cap udang.. sedap kak .. mmg tak hengat dunia

Cik SHiNJU said...

Salam Kak Reen...

Tgk citer Hindi pun xpe..janji
dpt berkumpul adik badik..Masakan
ibu mmg tiada tandingan..

Rajin yer Adiq tlg kat dapo..

Ms.Lilies said...

kak...nak berenang meh dtg umah saya hehehe

Daddy Ziyyad said...

Lepas makan besar,lepak ramai2 tengok tv..memang bagus utk besarkan perut...hahaha...

Itulah kekurangannya kalau kampung di bandar...:)

apa apa pun, bila berkumpul sedara mara, memang best kan....

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

NM02 ;


kalau boleh nak hari2 camtu kan ?

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Wassalam Bro Zul;

a'ah kan..
budak2 paling hepi bila dapat jumpa dan main dengan sepupu..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Queen ;

sambil layan tv mulut pun sentiasa mengunyah..


best !

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

- GC - ;

nasib baik donia ingat kita kan ?

(^_*)

somuffins said...

Azrina
You suami isteri orang Johor eh?

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Kak kasihredha ;



tetiba rasa nak makan masak asam pedas ikan tenggiri akak pulak ni...


heeee... boleh ?

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Cik Pah ;


kita geng !

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Wassalam Cik SHiNJU;

Sementara Ibu masih ada ni kena makan sepuas-puasnya..


Adiq dah boring, sebab sepupu pomfuan dah balik. Tu yang rajin nak nolong tu..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Ms.Lilies ;



waaaaaaa....
kena ajak kengkawan yang lain ni Mi..

the more the merrier..hehehe..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Daddy Ziyyad ;


hahaha...

rasany memang amat sesuai bagi yang sudah berperut besar.. tambahkan lagi kebesarannya..
kikiki..


yalah kan.. tapi tetap seronok walaupun tak semua adik-beradik ada.

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

kak somuffins;


Tak kak.
Emak & Arwah Ayah asal Melaka.
Merantau di KL sejak 1971.
Suami kakak saya orang Pagoh, Muar. Kakak Posting mengajar di sana.

Suami saya orang Kuala Lipis, Pahang.

ibuintan said...

salam reen,

sesekali bila berkumpul macam tulah, xtvt masak dan makan.. wajib ada.. menambah kemesraan gitu

Zaitun said...

Seronok kalau dapat berkumpul dengan adik beradik.

Keluarga kak Zai pun kalau berkumpul selalunya cuti sekolah lah memang macam2 aktiviti.Makan2 wajib ada,lepas tu ada yang belanja karoke,bowling dan kak Zai and the gang (adik n adik ipar) tak lepaskan peluang window shopping.

kayteeze said...

Jelesnya. Kak tie dah lama tak berkumpul adik beradik dan makan-makan...

white rose said...

perrghhh...
main perang2 ye...

best kan dapat berkumpul ramai2...

secangkir madu merah said...

memang meriah bila dah berkumpul...seronok borak2 dan makan2 hehehehhe

cikceriacorner said...

bestnye akak..

masakn mak memang paling best..ehehhe

Linky's Magical


ShoutMix chat widget