Monday, March 7, 2011

1.3.2011-10.3.2011

Sejak Selasa
Tiap-tiap malam harus tunggu
Kalau tak, mengongong tengah malam




Tak kira abi sibuk ke tak
Tetap nak
Kalaulah macam dedulu
Mau hangus poket bayar bil




Laptop abi versi lama
Built-in camera takdak.
Nasib baik jugak kat sana  semua menda murah-murah




Dia carik headphone
Bolehlah  bervoice mail di YM aje
Pasang speaker kuat-kuat
Berebut-rebut nak cakap






Ingatkan ok
Lepas dah puas berborak
mengongong jugak
Sedih-sedih...




Adiq termenung panjang pastu air mata mengalir
Amik baju abi untuk bawak tidur
Angah sedu-sedan bawah bantal
" Jom tido dengan ibu..." kasi pujuk sikit
Baru senyap..




Sat lagi plan nak bawak diorang jenjalan. Hala tuju tak tahu lagi. Ingatkan nak kasi diorang hepi-hepi, beli-beli dan makan-makan.




Malam. Sibuk lagi. Rutin wajib masa abi takde. Menggosok 5 pasang baju sekolah anak-anak untuk setiap hari ...huhuhu..








Note : nasib baik tak lama kali ni...

58 comments:

Mak Su said...

budak2 rindukan ayahnya, sian si emak :)

nasib baik mamanya strong :)

kayteeze said...

Oo... rapat dengan abinya, ya... Kesian. Tak pe, biar berjauhan sekali sekala, baru tahu menghargai kehadiran abi dalam hidum mereka. Alhamdulillah.. :)

Insan Marhaen said...

anak rindu bolehlah mengadu kat mak. mak rindu nak mengadu kat sapa..he..he..

tasekM said...

mak pun rindu tu.... kan reen kan...




.

zaradgreat said...

sedihnya adiq ngan angah... sabar ye.. nanti abi balik ye... mak nye pun rindu gak kan? hehe

ibuintan said...

hehehe Reen,... rindu maknya camna?

lelap tak tidurnya tu?

kakngah said...

sabaq naaaa..
separuh perjalanan masa tu dh berlalu.. tggl separuh jek lagi... :)

nonie said...

reen, saya memahami perasaan itu...huhu

kak Erna said...

Assalam reen..anak2 dah biasa..lagipun rapat dengan abinya kan..tu yang jadi macam tu..
harap2 mak pun tak ikut emosi sama..

Ati Masrif said...

rapat yek depa tu dgn papa depa
anak lelaki kan..

syahmi pun sama
papa balik lambat skit
dah pandai cakap rindu pa...

kasihredha said...

reen ada alasan suruh abi balik cepat....anak 2 rindu. mama pun rindu jugak kan reen ;)

suri solehah said...

salam reen..kena tinggal lagi..pg mana pulak kali ni...sy dulu sering berhadapan situasi tu..masa tinggal asing ngan hubby..sesekali bapa balik..anak sampai malam murung..sedih ingat kenangan tu

secangkir madu merah said...

mamanya nangis malam malam hik hik.. takde sapa yg tahu kan?

white rose said...

dak2 mmg sedey...
mak dak2 tu lagi sedey kan...

bawak la dorang jenjalan...

gadisBunga said...

gambo header cun giler!!!!

zulkbo said...

salam..
kenapa lelaki (hubby) selalu dapat lappy dan hanphone buruk dan lama?
sama la macam saya..nak tahu juga?he he..

Yong Kamariah said...

Reen, kau kena tinggal masih ok lah ada 3 org peneman, aku ni berdua beranak jek, dah le anak aku tu penakut yg amat...abi pi mana dis taim? aku weekend baru ni kena tinggal jugak, boring giler!

julietchun said...

untung budak2 kalo abi selalu takde buleh gi jenjalan :D

sueanne said...

mengongong tue apa krina? hahaha.. puas fikir2 apa kebenda la tue.. ngeeeeeee

jadi superwoman lagi kak.. alahai.. chaiyok2..cian kat budak2 tue + ibunya sekali.. hehehe.. lagi 3 hari je tinggal kak.. kejap je tue.. =))

p/s : kak.. nanti send no phone.. no phone krina ari tue dh terhilang cz tukar hpone.. ngeeeee im corry..

Daddy Ziyyad said...

Abi nya outstation ke mana?

kak long said...

bila sesekali tak der..terasa kehilangan kan?

azieazah said...

Nampak macam ayat cover line, jangan2 si emak yang menangis sampai bengkak mata.. hehehehe

Mana leh tak rindu, ye tak? Bantal peluk tuuuuu...! Ahaks!

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Mak Su ;


huhu...
terima kasih, mak su.

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Kak Tie @ kayteeze ;

Setuju tu kak..
Selain tu macam-macam di paunya abah dorang tu... hehehe..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Insan Marhaen ;


huhuhu....
dalam hati jer lah IM..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

tasekM ;


rindu ke ?

ai malu tau.....




ngehngehngeh..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

zaradgreat ;


hari-hari asyik mengira aje..

errr... anaknya tau ,bukan ibunya..
haha..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

ibuintan ;

tidur lelap kak .....
tapi lepas berborak lah..



hehehe..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

kakngah ;


yahuuuuu !
kata anak2...


;o)

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

nonie ;

timaseh.

saya kagum dgn awak tau... lagi kerap kena tinggal.

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Waalaikumussalam kak Erna;

Betul tu kak. InsyaAllah.
tak lama pun lagi.

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Ati Masrif ;

bila kecik memang cakap macam tu kan... angah & adiq pun cakap benda yang sama tau...


si along...cool aje.. Tak sabar2 tunggu souvenir dr sana.. Kejap2 tanya..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Kak kasihredha ;

tak boleh kak. Dah schedulenya macam tu. Kalau kerja sendiri ok kot; ni tak kak...



takpe tak lama tu... rindu ke ? hehehe hari2 cakap..ok dah tu..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Wa'alaikumussalam Aida @ suri solehah ;


Tak jauh mana pun..
Awak tabah sungguh masa tu kan ?



Rasa tak sabar nak jumpa lah !

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Kak Yati @ secangkir madu merah ;



nangis dalam hati je kak..
hihihi...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Dyla @ white rose;

Jalan tak jauh pun semalam. Petang dah sampai rumah. Pergi dekat tempak Kakak Dyla tu aje..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

gadisBunga ;


ngeh-ngeh-ngeh..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Waalaikumussalam Bro Zul


hehehe...
masih boleh digunakan..
tak perlu kata dia.. selagi boleh guna ...guna. setuju tak ?


hphone dulu dekat 4 tahun pakai baru abg tukar dan itu pun sebab bateri dah kong habis .Sebelum tu sanggup beli bateri dulu.. Ada geng lah bro..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Yong Kamariah ;

tak pe Yong..lepas ni bertiga pulak.. bestnya !

kali ni dia ke tempat sebelum ni jugak tapi area lain.


ko lagi terer.Kerja MPI cenggitu mesti selalu kena tinggal.. kan ?

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

julietchun ;


betul !
kalau tak bertakung kat rumah aje lah....


lg pun kita pon boring jugak sebenarnya.. Tengok kain baju..huhuhu...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

sueanne ;
huhuhu..sedihnya..
akhirnya datang jugak sini komen... kekekeke

menangis lah yang... bunyinya..wuwuwuwuuwu....


hantar ke no latest kan Sue ?

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Daddy Ziyyad ;


ke chayanunalif je doc..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

kak long ;


tu lah kan...
kalau selalu2 dah biasa..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Kak Azieazah ;

kehkehkeh..
pandai aje Kak Azie ni tau..



Yelah kak...memang rindu sebab bantal peluk yg ada sekarang takleh layan cakap... hehehehe...

Ms.Lilies said...

huhuhu phm sgt tu kak...camtula saya...dgn soklan sama tetiap hr..

bila papa balik bila papa balik

sueanne said...

owhh wuwuwu ke.. hahaha ingat mengong tadi tapi cam tak sesuai lak ngn ayat krina.. ngeee

aah kak.. no latest.. yang 016 tue.. ada kan kak?

kak.. nk tnye satu lagi SM tue apa? ngeeeeeeee.. tetiba blur banyak lak.. hahaha..

krina kena migrain lagi ke? kalau betul2 tak larat, buka pose je la kak..

=sz= said...

klu abinya ada..abinya ke yang gosok baju kak?
ihiksss...

sabarla ye kak reen..pikirkan yang indah2 je buah tangan dari china tu...heheheee

Cik Pah said...

rindu rinduan.. maknye tak rindu ker?

Yunus Badawi said...

Dah biasa kena tinggalpun meraung jugak ke?

Rasanya emak budak2 tu yg lebih terasa rindu hehehe

Yunus Badawi said...
This comment has been removed by the author.
Yunus Badawi said...

Masa time makan tengahari tadi sibuk membalas komen nampak. hehehe

maiyah said...

assalam..
sian adiq huhuu.. nsib ibu pujuk yek ;)

Dearie Pearls said...

jengok krina lagi.. sakit kepala lagi ke kak?

eelobor said...

hehehe, rasanya maknya yang terlebey sudah cuma di manipulasikan kepada anak2 pula. hihihi....gurau jer sis

- GC - said...

alololo.. kesiannya.. akak lg lama kena tinggal, sy skejap je.. hihi..

DrSinga said...

maknya ngongongongong jugak takkkkk????
:)

Ati Masrif said...

hai reen...

bz ke..

awat senyap sunyi je :)

Ati Masrif said...

eh ..lupa nak habaq

kita sebut-sebut namamu...

hihi...^_____^

Linky's Magical


ShoutMix chat widget