Thursday, March 3, 2011

Main Wayang Di Rumah... OK Apa ..

Orang dah berkurun tengok, baru nak tengok. Tak kisah lah . Kalau yang belum tengok tu, tekan butang aje. Tak lama pun tunggu. Jimat petrol, tol ngan parking. Paling penting jimat ongkos. Kalau keluar, takkan balik dengan tangan kosong kan ? kekekeke..... tu semua alasan untuk menyedapkan hati sebab tak tengok awal-awal...



Aku ni jenis  tak bagi anak-anak tengok citer seram ke hantu bagai. Aku ada baca jugak kat sana-sini yang citer-citer macam tu buatkan budak-budak tu rasa takut pada hantu-setanlah pulak. Lagipun, aku sendiri pun tak minat.  Hari Khamis memang tak pernah layan citer macam tu...  (peluang keemasan bila dapat layan axn, diva & afc)



Nak jadikan citer, adalah satu hari minggu lepas.  Tiga-tiga tu kat dapur. Tengah makan petang. Along jadi tukang karut ..cakap-cakap...gelak-gelak. Cakap lagi pastu adik-adik dia gelak terkekeh-kekeh.


Aku tanya citer apa yang buat dorang suka sangat  tu ?
Along jawab . Citer HKLBR...



Aik...bila pulak dia tengok ?rupanya.. kawan-kawan kat  taska bercerita. 

Adeh...kesian betul  . Orang cerita pun dia boleh jadikan cerita . Belum tengok lagi .





Sebelum ni aku tak amik pot pasal citer tu. Orang heboh sekampung tapi aku wat dono jer.
Bila ofismet bagitau bukan citer hantu-betul; tu yang Sabtu lepas layan 1st class di Astro First. Dorang siap tarik langsir, tutup pintu.  .."baru macam dalam wayang" kata Angah.  Terpaksa aku korbankan citer hindustan kat tv3.. hehe... 



Dah serupa gaya Stephen Chow lah pulak gaya citer si Mamat Khalid ni. Dua hari tu dorang bantai tengok citer tu aje. Channel lain harrem  tak pandang.  Siap panggil kawan-kawan datang.  Abi yang tak suka tengok movie pun layan sama. Memang pecah rekod !  Dia gelak-beso !...




Bila dah tengok, ada-ada aje.  Along tak habis-habis ikut gaya si Usop yang lemah gemalai masa dia bercakap. Angah pulak ikut si bomoh...tetiba terpacul aje kat mulut dia.. kehhh-kehhh-kehhh...   


Apa-apa pun citer ni memang lawak.  spontaneous !




Note : kalau tau  citer lawak, dah lama aku tengok ! 






27 comments:

Cik Ina minat Do do Cheng said...

first akak memang suka gila ngan stephen chow. Hantu kak limah, akak dah tengok.memang best.

white rose said...

kahkahkah...
mmg lawak...
sy donlod kak...

wah, umah dah cat baru ye

ibuintan said...

hahaha... kite bako je!

memang lawak cete ni, bolehlah lepas tensen jap

azieazah said...

Memang kelakar siot citer tu, kan? Ramai orang bercerita sana sini..

Harus tengok gak ler, sebab Kak Azie pun belum tengok lagi. ahahahaha


Tak Baekkk Tau, Gelakkan Orang...!

Mak Su said...

mggu ni, crita hantu sokmo.......

eelobor said...

bagi pendapat saya memang tak rugi ambik citer HKLBR sebab kelakar wwalau tgk berapa kali pun. itu ari pn sya langgan jugak astro first dan kini siap burn cd lak ngn teman sepejabat.

berbanding cerita seram Khurafat rasanya agak membosankan dan filem cuma pendek sekitar 75 minit. tak lebih sekadar macam drama atau cerekarama

kak long said...

ada gak bdk2 ni suh beli kat astro..malas nak layan...
tahun ni hari raya mesti keluar...tak pae la tengok walaupun dah basi..:((

Ms.Lilies said...

kak....saya pun blm tgk lagik kak hahahaha

ainnoraini said...

injit2 semut sape sakit naik atas...

hehehe....hanim suke nyanyi lagu tu...

mmg lawak giler....

kasihredha said...

akak ketinggalan ni reen...tak tgok lagi padahal semua org kata best.

kayteeze said...

Haha, kak tie baru je tengok tadi. Kelakor betul!

kakngah said...

hari2 bebudak rmh ni bukk CD.. kot2 masih bertahan lagi.. blh la bg klong tgk lak.. xyh tggu raya thn dpn kehkehkeh!!!

suri solehah said...

salam reen..napelah budak2 suka sgt ngan HKLBR tu..anak saya siap panjat kt tempat tinggi then nyanyi enjit2 semut tu..geram tengok

kakcik said...

Kakcik anak beranak kat rumah pun tak habis gelak tengok HKLBR tu... bila tengok berkali2, mulalah ada ulasan selari.. :)

Cik SHiNJU said...

Tingin nak tgk citer nih :'(

Rinna said...

Hmm..tak sempat lagik nak layan Astro 1st tuh..kat internet pun tak sempat nak tgk gak..lagi citer nie.. aduhai.. bila nak tgk nie.. bila rina citer..cam tertarik plak nak nengoknya.. :)

My Life My World said...

Reen, betulkan best giler cerita nih. Akak rasa movie melayu paling best untuk tahun lepas. Sesapa tak tengok tu rasa "Eh! kenapa tak tengok lagi", sebab semua orang tahu pasal cerita ni.

makdara TERdiva said...

dear, ini linknya :D

http://www.makdaraterdiva.com/2011/02/segmen-tanya-mdt-anak2-mdt.html

Cik Ezy said...

kite bako.. kite bako..
keh3..
kalo cite antu yg klaka best tgok..

julietchun said...

tgk kat rumah buleh guling :D

Cik Pah said...

astro 1st mmg tak rugi beli.. ari tuh saya amik khurafat..pun not bad gak cite dia

Kak Long Mawar Merah said...

Kak Long belum tengok lagi walaupun ada juga dengar orang cerita dan promo dia kat TV.

zaradgreat said...

hehhehe. sama lah kak reen.kte pun skang nih hari2 tgk HKLBR tuh. best gila!!!lawak

Insan Marhaen said...

sorila.. IM tak tengok pun cerita tu.

tengah pening...

Ati Masrif said...

kan kita dah kata...
cite hantu kelakor saje...

haa..kan dah tgk ulang2

^_____^

kak Erna said...

assallam reen..akak pun tak tengok lagi reen..mau tengok jugak nanti ni..

Sue said...

hehehe..actually sue and mr hubby mmg tak bagi kiddos tgk spesis cerita seram ni..takut nanti diorang jadi penakut yg tak bertempat macam sue ni..hehehehehe..tapi hari tu bila tgk gazet HKLBR kat astro, terus je Abbas dan Azziz duk main hantu-hantu..siap suruh papa diorang bukak channel HKLBR tu. Nak sebut tak tahu and last-last sebut "hantu with long hair" -hantu kak limah la tu.. :)

Linky's Magical


ShoutMix chat widget