Tuesday, March 8, 2011

Canon Tapi Macam Kaenen aje..

Sekali..
Your CAMERA, ref B####### ; repaired & ready for collection; no charge; Pls refer voucher for working hr; Do not reply this msg. TQ.


Tak lama tu....

Dua Kali...
Your CAMERA, ref B####### ; repaired & ready for collection; no charge; Pls refer voucher for working hr; Do not reply this msg. TQ.


Lagi...
Tiga Kali
Your CAMERA, ref B####### ; repaired & ready for collection; no charge; Pls refer voucher for working hr; Do not reply this msg. TQ.

Lagi dan Lagi...


Empat Kali
Your CAMERA, ref B####### ; repaired & ready for collection; no charge; Pls refer voucher for working hr; Do not reply this msg. TQ.



Lagi dan Lagi dan Lagi..
Lima Kali
Your CAMERA, ref B####### ; repaired & ready for collection; no charge; Pls refer voucher for working hr; Do not reply this msg. TQ




1) Voucher tu tak tulis apa pun jadi menggugel lah . tak susah pun..
2) Lega sebab lagi 3 hari nak  setahun baru problem kamera tu jadi free of chargelah servisnya.
3) Geram sebab belum pun setahunwalaupun lagi tiga hari jer masa tu dah ka-put.
4) Bila aku nak gi amik ni ? Tak sempat-sempat...

49 comments:

kayteeze said...

Dslr ke ? Cam na boleh rosak?

Cik Ina minat Do do Cheng said...

Reen , dia nak suruh ko tukar baru kot. Kenapa tukar template?hari tu kan dah cantik.

sueanne said...

alamak tak sampai setahun?.. adeehhh.. nak tanya gak soalan yg sama ngan pengomen p1.. ngeeeeeee

wahida said...

kamera saya pun ada minor prob gak tu...huwaaa!! tapi dah 4 tahun dah kamera tu.....

Daddy Ziyyad said...

apa problemnya?
dslr canon ker?

hantar di service center mana?

kak long said...

klu dah bz teramat,benda2 cam ni memang selau pospon kan?

somuffins said...

Azrina
Baguslah tempat you hantar servis tu. Gigih betul dia wpun FOC.

Camera kena wap lauk, tu sebab dia rosak ke? Almaklum blogger tegar pasti shoot makanan waktu lauk masih berasap.. (kata diri sendiri sebenarnya nih)

kak Erna said...

reen..frust kan kalau kita baru beli dah rosak..
ambik cepat reen..

secangkir madu merah said...

dia mintak beli barulah tuh...hehehe

Ms.Lilies said...

kemain byk msg dia htr hihihi

kasihredha said...

ambik cepat reen..nanti susah nak ambik pic...baru beli dah rosak?

cemomoi said...

dia kenen kat gaji baru kluo le tu...

Queen said...

dah macam reminder dah..hehehhhee

azieazah said...

Agaknya pakai lasak sangat kot. Tapi still under warranty dan free ok ler tu.

Sekali Lagi, Para Doktor: Tolongggg....

ibuintan said...

nasib baik masih dalam warranty..

kalau tak main duit jugak tu

Cik SHiNJU said...

Cer try nikon plak Kak Reen..hee :P
Nape tuko template?

ana said...

nasib baik FOC repair tu...

DrSinga said...

yeay!!!
geng Canon kita dah ok!!!
dah boleh senyumm??!! :)

Cik Pah said...

itu mmg kene minta tukar baru tu kak.. beli lagi canggih punyer

ainnoraini said...

saye gune canon gak...masih ok lagi..

under warranty ok la tu...kalau tak mau hangin satu badan.. .

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

kak Tie @ kayteeze ;

a'ah kak.
AF tak function...
dah lah tak gheti...

white rose said...

org yg menjual ni mmg pandai target...
dia letaknye ngam2 brapa tahun sbb dia nak suh kita beli lagi...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Cik Ina minat Do do Cheng ;

tukar baru kak?...alahai.
Tu dah kira baru haaaa... Sebelum ni jenis yg lain pakai sampai 5 tahun. Elok jer..


tulah tu kak..ingatkan nak tukar balik...macam semput tengok kaler hitam ni pulak... hehehehe.. padahal dulu mmg pakai pun kaler ni.

- GC - said...

beli mahal2, pakai sekejap je trus rosak. mmg sakit hati.

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

sueanne ;

tu lah tu kann... dah nasib kott..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

wahida ;

copek gi repair...


Kamera dulu pun tahan sampai lima tahun.

Tetiba kuar yg jenis baru..gatallah pulak.. padahal boleh jer repair..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Daddy Ziyyad ;

Auto focus tak boleh ... skrettt-skrettt..
dah lah tak pandai main Manual.


Canon DSLR tapi 1st version tu doc. Dah murah dah sekarang ni..
Berkenan mcm dr Singa punya tp kena jeling kat abang pulak nanti...hehehe..


Hantar di service center di Saujana Subang.

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

kak long ;


setuju tu kak long !

esok jugak saya nak gi amik..

tasekM said...

barang ni jam dia mmg bajet2 setahun je esp bateri kereta.



.

zaradgreat said...

kak reen. beli baru? hehehe

zaradgreat said...

fuh. nasib baik tak setaun lebih. kalo tak.. melayang lagi...

suri solehah said...

salam reen..mesti bengangkan kalau nama branded,,tapi pakai..saya penah kena tp digital je lah,,canon gak lepas setahun amik gambo jd blur..video je elok..tak nak marah ke tu..

eelobor said...

main dslr nie, beriban2 jugak duit abis. tp sebab minat punya pasal, redha jer lah kan. nasib baik under warranty lagi tuh

afzan said...

patutla sekarang kurang gambar
kamera kena service rupanya

gadisBunga said...

saya ada printer canon nak dihantar ke servis. igt nak beli baru je.

eh, kelaut eh? mueheheheh~

Ku Tak Sempurna said...

byk sgt berposing.


semput la kamera tu

hihihi

Kak Long Mawar Merah said...

Canon oo canon,
Musim canon meragam kot? Printer canon Kak Long pun tengah buat hal lum sampai setahun.
Nasib baik camera Nikon, kalau tak debar-debar juga.

zulkbo said...

salam..
setakat ni masih layan
camera HP je..kalau ada majlis
besar ada cameraman di sediakan..
nak juga beli satu DSLR cuma takut tak pakai(minat) jadi membazir pulak

kakngah said...

kite xder kamera. harap n70 ni jek la..

Yan said...

beli benda mahal2 ni kalau rosak awal2 sure terbakaq kan..

Ati Masrif said...

hai reen,

kita pun pakai camera canon

bye ..bz hari..hari...huhu

tiefazatie said...

aiyak...nasib2..blh foc lg nie..hihi

Adinda Amy Sensei said...

as salam sis reen...

waa..nape ngn kamera tu erk..
kita bab2 kamera ni tak tauuu sangat..hehe..

salam kenal ehh

en_me said...

tular, great camera comes with great responsibilities.. ihiks

nora said...

sib baik free
klau tak grrrrr


ENTRY HOT : dia tinggalkan aku...

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

tred ambik yg baru

Insan Marhaen said...

kekadang tu nasib tidak menyebelahi...

Anna Farhana.. said...

dslr ker?
biasa jarang rosak unless kita yg merosakkannya.hehehe

Dearie Pearls said...

wah..
meh, saya tolong amik terus hak milikkan.. hehehe..

tQ datang berkunjung ke blog saya..
so sweet..

Linky's Magical


ShoutMix chat widget