Wednesday, April 6, 2011

Hendak Seribu Daya Tak Hendak Seribu Dalih...

Hari-hari lalu
Tak pernah pun perasan



Minggu lepas
Keluar awal
Taklah tergocoh-gocoh macam selalu
Akhir-akhir ni aku selalu lambat

..Itupun lepas di tegur ..
Minta bangun seawal dia...
5 pagi tu !
kuang-kuang-kuang ...




Malu ?
Tak ar..
Hakikat
Janganlah nanti dalam blog asyik citer yang baik-baik aje 
Tapi sisi yang lain konon-konon tak ada..





Pengorbanannya :
takdelah bw tengah-tengah malam bawak ke pagi-pagi buta



Tapi memang betul
lireks tenang aje drive
Tak macam selalu
Kalau boleh terbang nak terbang aje..




Jadi, bila lalu kat satu kampung di Kuang ni
Aku ternampak  menda ni



Nampak tak  ?




Lokasi : Selepas Kg Sungai Serai, Rawang





..buat tumis air pun sodap ...





Cik Pah, aku tak lalu hiway sebab jem kat tol pergi dan balik. Tak kuasa aku harung semua tu. Ikut alternatif lain..Aku ikut Jalan ke Kundang Jaya terus ke Kg Sungai Serai pastu masuk ke Matang Pagar, Sungai Buloh.





Note:  Aku singgah sebab  free dan aku jenis tak tengok tajuk entri . Aku tak pilih-pilih. Kalau tak singgah  maknanya busy tapi aku cuba datang  ....atau susah nak singgah komen kalau  entri yang guna embedded comment box.  sori ah..

75 comments:

NM02 said...

cop cop cop...

buah tu mmg tumbuh hasil daunnya menjalar kat atas tu ker??

kak long said...

wah buah berjuntai!
bukan batang berjuntai yer!

kak long said...

sempat lagi behenti snap gambar tu...heheheh!!!

dangarumbia said...

Wah..... dasat buah tu!! Reen tak cuba jolok ke ? Geramlah tengok tergantung kat situ....

.
Kak tie sekarang tinggal di alamat baru.. http://dangarumbia.wordpress.com

Queen said...

fuiyooo......buah tu best woo..boleh die duk sensorang atas tu..hihihihi

::..daYa..:: said...

salam.
wah buah tu duk tgh jalan
cantik lak tgk dr jauh

gadisBunga said...

uish!!!

nasib baik pokok tu tak kene kejutan letrek!

Cik Pah said...

macmtuh skali menjalar..

ohh .yer ker? itulah..kalau ikut toll tu mmg lagi cepat kan..tapi hazab

al-lavendari said...

saya ingatkan buah plastik !

wahida said...

dpt lagi sorang blogger yg berjiran ngan aku rupanya...aku pun duk BTP...ko duk area mana?

relevan said...

Ada orang tanam sayur kat atas wayar ka?

Ms.Lilies said...

cer lastik kak tgk mau x dia gugur hihihi

kak Erna said...

reen..tak pe..reen..reen singgah la ikut kelapangan masa reen..

ainnoraini said...

seronokkan bawak kete aman damai mcm tu...
tak bersesak-sesak...dikelilingi pokok2...

Penjejak Mimpi said...

reen: nape tak amik terus? boleh masak tumis air.. kan sodap.. :)

- GC - said...

1) serius jalan tu lengang je

2) mula2 igtkan lampu yang melingkar2 kat wayar

zulkbo said...

salam..
benih dari hasil
buangan binatang agaknnya
tu yang tumbuh menjalar sampai
ke tiang lampu..
:)

kasihredha said...

heheheh
sampai boleh menjalar & bbuah...
hebat2

DrSinga said...

kihkihkihhhh baca komen si Long (yang pertama..)....


macam lampu liplap lak sekilas pandang..

sayangsayangibu said...

pasal bangun pagi
errpp...kito adalah samo

cemomoi said...

alohhh gambo tak kuo...

la ni kotak shoutbox pon ada yang kena masuk psswd aiseh..

YATZAKIE said...

kak,dasyat la buah tu..siap terjuntai2 lg..akak tak teringin ke g jolok buah tu kasik turun..leh msak lemak cili api..hehe

Kunang-Kunang said...

Wah,

Mula-mula akak ingat petola yang tipu2 punya, rupanya yang asli. Tumbuh liar agaknya yer. Cantik pulak tu.

suri solehah said...

salam reen..hehe..sapalah yg jatuhkan benih kat situ..lama tak nampak petola ni reen..kat kampung dulu2 org tua guna petola ni bila dah kering..sabut nya di buat gosok badan..

=sz= said...

heee...
siapalah yang bertuah dpt tumis air buah tu...hhehee


psst: betul kak, saya dok SU3 ... ramai gak kawan2 saya dok BTP tu...geng2 sekerja @ unisel :)

Adinda Amy Sensei said...

kak reen.....sihat?

Ati Masrif said...

eh..ori ke plastik tu

nampak aje rinn ni
camne lah drive tu yek

:)

zuwaidah said...

sempat lagi tuuuu dlm tenang drive leh nampak buah atas langit tuu heheheheh

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

salam
mata macam suoerman ... yang kat atas atas pun nampak... masak jangan lupa tayang gambonya

ibuintan said...

pandai je buah ni, betul2 kat tengah-tengah wayar tu, tak ke kiri sangat dan tak ke kanan sangat kan... adil

Yan said...

buah? buah apa ek? bukan petola??

afzan said...

peh boleh pulak dia menjalar tempat strategik macam tu

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

NM02 ;


yaa benarrrr !

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

kak long ;


kahkahkah...
batang berjuntai lepas simpang rumah saya kak!

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

kak long ;


blogger tegar !!
haha...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Kak Tie @ dangarumbia ;


Tinggi sangat tu kak.. Lagipun sebelah kiri tu rumah orang..
Ada yang kena hambat nanti.. hehehe..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Queen ;


kalau ada geng mesti dia suka...

heeeee...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Wa'alaikumussalam ::..daYa..:: ;

macam lampu...
kan ?

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

gadisBunga ;


keras jegang dia nanti !


haha..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Cik Pah ;


memang hazab dan sengsara dibuatnya...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Tuan HJ @al-lavendari ;


susah nau nak pasang tu..
tinggi !

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

wahida ;

suka lak aku.
dulu ada sorang gak tapi dah pindah.

aku duk BTP 16. rumah lama.
duk situ dekat 10 tahun dah.


ko ?

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Abg Syed @ relevan ;


jimat tempat !

haha..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Mimi @ Ms.Lilies ;


Ada lak yang kena hambat nanti..
ada rumah orang sebelah kiri tu...

(^_^)

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

kak Erna ;

timaseh kak.
akak antara orang terawal dan tak pernah 'miss' singgah sini..



entah bila kita dapat jumpa...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

ainnoraini ;

ye lah...
dulu kat laluan kawasan rumah awak pun cenggitu masa kita ke ofis lama di USJ tahun 2004.

Kita ikut laluan Puncak Alam ke USJ dlm 5 bulan gitu sebab Batu Besar jatuh di Bukit Lanjan masa tu.

Hijau aje..

Sekarang dah tak kan ?

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Penjejak Mimpi ;


tak shammpaiii laaaa....

huhu...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

- GC -

1) seghonok kan ? lumut tak camtu ke?

2) kalau banyak dah rasa macam nak raya lah pulak...


hehe...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Wa'alaikumumssalam Bro Zul;


agaknya lah tu..
sebelum tu memang ada kebun kecik. Orang kampung tu usahakan..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

kak Kasih;


tu lah tu..
laa ni baru saya perasan..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

DrSinga l


haha..
kita pakat gelak..


nasib baik tak banyak...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

K'eja @ sayangsayangibu ;


kita geng !

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

cemomoi ;


bio betul...


takde set password pun ..
fenin-fenin...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

YATZAKIE ;

Tak berani lah.
Ada rumah orang kat situ. kena kejar pulak nanti...


hehehe...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Kak Ani @ Kunang-Kunang


sampai hari ni pun bila lalu mesti saya tengok...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Wa'alaikumussalam Aida @ suri solehah ;


festaim dengar tu. Gosok badan untuk apa ek ?

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

=sz= ;


entah2 takde sapa yang dapat sebab tinggi sangat.


Iya? Sepupu ngan kawan kReen ada gak duk di SUCR. dah lama tak ke sana.

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Adinda Amy Sensei ;


Alhamdulillah .
sihat.

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Adinda Amy Sensei ;


Alhamdulillah .
sihat.

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Ati Masrif;


mata ni memang melilau aje.
topik tu...

kekeke...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

zuwaidah;

tenang melihat keindahan alam konon ..


heeeeee....

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Wa'alaikumussalam b.r.u.t.a.l.s.o.l.o ;


nasib baik takleh kuarkan pancaran laser; kalau tak dah gerenti aku dah dapat petola tu..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

ibuintan ;


betul tu kak..
tu yang bila lalu aje mesti saya perhati.

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Kak Yan ;


betul lah tu kak.
petola..

ataupun kata Arwah Tan Sri P.Ramlee... felato..
hehehe..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

afzan ;


kelasssss kan ??

wahida said...

ko duk situ dah 10 tahun? giler lama...aku baru duk 3 tahun...aku duk Desa Puteri...singgah la kalau senang...

sissyira said...

salam

kalau jalan jem nak bawak keta pun tak aman..huhu

LIPISLADY said...

Sallam Azrina,
lama tak singgah sini,
buah apa tu labu air ke..
hehehe,,cam mana nak ambil tu tinggi.
Gulai masam tempoyak sedap tu..

Cik SHiNJU said...

Hehehe...kat situ menjalarnya dia yer...Kalau kat kg yun,x sempat besar camtu..abes direbut kera...bukan dia makan pun..saje busuk ati..

✿....rossa alina....✿ said...

hahahaha nape xamek je buat tumis.. ;p

ratusiput said...

wah kalau mmg buah tu tumbuh camtu mmg unik.leh masuk paper tu.

Ati Masrif said...

salam reen,

ingatkan kita terlepas
n3 baru reen...

hari ni kita mood marahlah reen

marah pada diri sendiri..

ni yg susah jd mak pada usia muda
anak dah besar...

sama2 panas hati kot

Kak Long Mawar Merah said...

Reen,
Setuju dengan DrSinga, sekali pandang macam lampu kelap-kelip.
Bila Kak Long pandang sekali lagi, macam lantai leher pun ada.
Hmmm, Kak Long pun tak kisah kalau orang kata duduk kat ceruk pun asalkan tak payah nak menempuh jem tiap-tiap pagi nak pergi kerja.

eelobor said...

kundang jaya, matang pagar & sungai serai tuh semua laluan saya. kerap berlabuh di depan tasik biru,

zaradgreat said...

wah. unik tuh kak reen. sangat rare nak jumpa gitu. petik2!!! =p

Linky's Magical


ShoutMix chat widget