Tuesday, April 5, 2011

TAK BAHAGIA KE KALAU HARI-HARI MACAM NI ?

alif kaf wau   sin ya ba wau kaf.
 
 
 
bagi kengkawan tengok
 laluan ke tempat keja
untuk entri kali ni.
 
 
 
masyuklah tuan punya ladang getah ni..
luas & besar  kawasan ni!



Siapa yang lalu hiway ke utara  gerenti perasan sebelah kiri sebelum Tol Rawang






lalu sini juga
kalau berhenti mesti 'dia' dan famili nak datang






lokasi : dekat dengan kawasan rumah

burung-burung bertenggek kat sini bila musim sejuk di tempat asal
masa khirtoyo jd MB dengar kata tempat ni nak dicantikkan tapi..... 

aku tinggal sini dekat 10 tahun.... ! hampa+gas ajelah..







Note : Bahagia bila dah 4 tahun tak  tempoh jem pergi balik kerja WALAUPUN ada kawan yang kata tinggal di tempat ceruk ...

53 comments:

kasihredha said...

banyak juga 'dia' dan familynya kat situ ye...;)

Kak Tie said...

Kita kalau balik kota mesti jumpa satu family dekat jalan mersing.... anak beranak main tepi jalan. Takut jugak.

gadisBunga said...

moyet moyet tu mmg selalu kat rupanya ye kak? hu~

kakcik said...

Petang semalam, waktu balik kerja - terserempak dengan anak-beranak spesis itu (dalam 4 @ 5 ekor) berlarian2 di kawasan rumah kami. Kasihan mereka, mungkin tempat tinggal mereka telah ternoda!

kakngah said...

ala.. kat depan rmh kite ni pun ramai family depa kak...

sama la.. duk lembah ni dah masuk 12 thn.. cenggitu jek. cuma dah ada sekolah la.. dulu takde.

julietchun said...

masa mula2 gi tasek puteri jakun gak tgk, lama2 dah biasa :D

sayangsayangibu said...

cute..
tp kalau dia mengganas

huhuhuh..takutt

Tihara said...

owhh tempat2 camni la byk oksigen..

wahida said...

ko ni sebenarnya duk mana? ke ko ni jiran aku...tapi aku yg tak tau...huhu...

cer citer...

ibuintan said...

reen duduk ceruk ke?

akak pulak duduk kat hulu, bahagia je.. kan

monyet2 tu pun cari rezeki Reen, hutan dah habis kena tarah

Cik Ezy said...

kecomelan nye terserlah..
haha

cikceriacorner said...

hehheh..kalo tanah tu xmo baik jual kan kak..bleh buat mcm2..

Cik Pah said...

eh..kak ..tak masuk toll rawang ker? kat situ pun slalu jem pagi n petang kan ?

eelobor said...

hehehe, pengajaran berguna iaitu jangan dengar sangat cakap orang politik nih. huhuhuhu

kak long said...

family tu mintak makanan ke reen?

kak Erna said...

reen..tak penting ceruk..yang penting walau dimana saja..reen dan famili bahagia..

Cik SHiNJU said...

Bestnya hari2 tgk kehijauan hutan..
Xleh bercucuk tanam kat situ..
Kang 'dia' dan family dtg wat mcm kebun sdiri laks..

suri solehah said...

salam reen..pemandangan hijau mencerahkan mata ... :-)

=sz= said...

kak reen duk BTP ke?
saya kat dlm estettt...heee...

azieazah said...

Bila dah sibuk dan tension, tengok padang hijau sejuk mata....

Lain kali bawa kacang dan roti, main chak chak dgn geng tu dulu. hehehehe

Yunus Badawi said...

Untung siapa ada ladang getah skrg ni.

Ati Masrif said...

bestlah reen
duduk dekat kawasan hijau
mesti malam dan pagi sejuk

kita ni dlm kelapa sawit ....

haruuu....

afzan said...

ni dah boleh buat pengambaran zombie kampung pisang II dah ni

So Shy Lady said...

salam reen

folo awak juga ;)
nxt year akak pon pindah duk kwsn ceruk gak

best apa heheh

azian said...

kak...syg kl tanah tak di usahakan...

Rinna said...

kalau tak tempoh jem.. mesti laa bahagia.. tak yah nyumpah2 dlm keta.. hehehe.. pas tuh pemandangan plak menghijau jer.. tenang..fikiran.. :)

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Kak Kasih,

banyak sampai takut jugak kengkadang..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Kak Tie ;


betul tu kak..
kalau ada yang ganas tu...seram aje

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

gadisBunga ;


mana-mana hutan pun 'dia' ada...
tempat 'dia' kannn..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

kakcik ;

tulah kan kak..
kesian pun ada.

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

kakngah ;


Lamanya kak ngah duk situ ?


Ingatkan Sabtu ni nak ke TMalim untuk cabut gigi Angah. Pastu nak singgah LB tapi tak jadilah jawabnya sebab semalam Angah dapat surat untuk kem solat di sekolah.

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

K'eja @ sayangsayangibu ;


betul tu kak
cute tapi menakutkan kengkadang tu...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

julietchun ;


lama-lama tu hari-hari ke ?


(^_^)

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Tihara ;

Terima kasih singgah.


setuju !

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

wahida ;


aku dah bgtau kat blog ko..
BTP ler..

ko?

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

ibuintan ;

Hujung jugaklah kak..
Tempat yang baru 10 tahun nak membangun.


Sebelum menghala ke Btg Berjuntai, Selangor.


Sejuk je kan kak ? Saya memang teringin nak duduk kawasan kampung tapi ongkos tak mencukupi..hehe..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Cik Ezy ;

berani dekat ?


haha..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

cikceriacorner ;


betul-betul..

makcik kayo kalau bagi free..kReen nak tanam pokok getah..


haha.. berangan !

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Cik Pah ;

huh !
lalu situ ?


berhangen-hangen nanti...
kematu pungkuk ni ha Cik Pah..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

eelobor ;

setuju..


komen anda amat dihargai encik e ..
hehe..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

kak long ;

ramai yang benti bagi makanan. memang 'dia' menanti aje lah..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

kak Erna ;

sayang kak Erna..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Cik SHiNJU ;


betul !

kang tetiba rasa nak bako aje kebun tu bila dah rosak nanti...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Aida @ suri solehah ;

harapnya kuranglah rabun mata ni nanti. heeeeeee...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

=sz= ;

eee betul lah...
=sz= duk Saujana SBuloh ke ?
dah dekat tu....

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

azieazah ;


lain kali kak !
kalau teringat bawak roti2 yg nak expire tu ke situ... ngeh-ngeh-ngeh..


Tapi mesti kena pergi dengan anak-anak baru best...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Yunus Badawi ;


nak buat baik-baik-baik dengan mak mertua sekarang ni...


hehehe...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Ati Masrif ;


kat tepi kawasan rumah ni pun kelapa sawit gak Ati ... Kita serupa... (nyanyi sikit)

Gambar2 tu sebelum sampai rumah..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

afzan ;



hahaha...
kita bako !

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Wa'alaikumussalam So Shy Lady,


join the club lah yea...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

azian ;

ntah tanah siapa ntah tu...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Rinna ;


setuju sangat tu kak.
tenang aje.. Berbeza betul sebelum ni.

kakngah said...

jauhnya nak g cabut gg.. sampai tg. malim... kakngah selalu pergi dentist kt bkt sentosa..

hah! kalau nk mai lembah.. tak aci main sergah2 eh.. kang terkejut lak k.reen tgk adief berseliper biru sajok kehkehkeh!!

sila maklom lebih awal.

Linky's Magical


ShoutMix chat widget