Tuesday, April 26, 2011

Lain dari Lain

Budak mana yang tak suka tengok binatang. Kalau boleh nak tengok lama-lama.Yang si ibu pun seronok tengok sebab ada yang tak pernah tengok. Kat situ tak boleh amik gambar 'berflash'. Dengan skill yang memang takde; cincai snap aje.. entah bilalah nak belajar...


Kita layan ajelah gambar-gambar reptilia yang aku snap masa di I-City hari tu.Banyak jenis tapi aku snap yang mana aku jarang nampak aje.



..comel jer katak kuning ni..


..kura-kura tecit ni sebesar limaposen tau ..


..tarantula ..
saje tunjuk kat anak-anak.
kawasan sebelah rumah aku banyak semak-samun & kelapa sawit.
mana tau kalau ternampak diorang ingatkan spider biasa




kura-kura alligator 



...scorpion.. 
kat kampung abi warna hitam berkilat



iguana malas



..katak ensem..



..spesis cicak..



si tokek.. kalau terlepas mesti aku tangkap... 
jadi jutawan segera... hehehe.





Note : Nak buat entri pasal lain tapi  keluar pasal lain.. Korang pernah macam ni tak  ?

48 comments:

kak long said...

ooo..kat sana ada binatng pelik2 gak yer...?

dangarumbia said...

Reen, kak tie tak sempat nak ke sana.. rugi betul. Anak2 kak tie sukakan binatang begini. Kak tie geli...

- GC - said...

kalo sy pun, sy teruja kak. byk binatang yang sy tak penah tengok.

kak long said...

sebenarnya kaklong lom pernah pergi sana,org ckp,nak masuk sana jam giler!
tu yg malas tu...

Ms.Lilies said...

katak dia kiut jugakkan

Erna said...

reen..kat mana ye..dia orang tu dapat..memang berlainan betul dari yang kita biasa tengok..

Yan said...

eee... goli goman den tang cicak , iguana lah...eee..

tokek tu akak pernah tgk depan mata tu kat Bali.. duk dia terkebil2 perhati kan akak..hee

sayangsayangibu said...

agak agak si katak tu kalau cium..

jadi putera katak tak? ;p

sayangsayangibu said...

agak agak si katak tu kalau cium..

jadi putera katak tak? ;p

bujal X said...

gambar cantik2~~saya teringin nak bela katak yang kat atas sekali tu~~

oh hai~~saya datang dari bloglist daddy ziyyad~~

Cik SHiNJU said...

K.Reen...kalau dpt tokek tu bagi yun jek...Bior yun tlg bela..K.Reen kan keje..lalala... untung bahagi dua..

zulkbo said...

salam Reen..
ermm..dah jadi zoo sekejap
erkk..alahai spesis katak
dan cicak..saya tak minat nih
he he..

kakngah said...

eeeuuuwwww...
katakss..
geli mak!

nurkass said...

kak reen,
bila pulak ada binatang kat situ..hehe

dah lama tak gi..last masa free tu..masuk berapa kak reen..:)

Cik Pah said...

euuwwww..katak ensem tuh specis katak apakah ? domoksss betul

akuanakpahang said...

Pasti setiap satu binatang itu ada kelebihannya.

Yanti Othman said...

issykkk.. mmg tak pernah nampak species2 nih.. jgn kata budak2, mak budak pun musti teruja :)

Daddy Ziyyad said...

gambar reptilia ni, especially tarantula tu, kalau di ambil gambarnya dengan mode macro, mmg unik..boleh nampak 8 pasang mata nya...

Kakzakie said...

Reen... kalau tokek lepas betul ke berani tangkap? Kakak rasa reen yg lari lintang-pukang. Heee......

DrSinga said...

gud idea untuk next wiken ni!!
thanks Reen!

Queen said...

walaupun tgk gambar...semua gambar2 di atas ni berjaya buat nik rasa meremang bulu tengkuk..huhuu (tengkuk ada bulu ke?..ahhahahha)

Kunang-Kunang said...

Tak pernah tengok katak kuning.

cemomoi said...

tokek tu comel

ashra said...

uihh..lawanya gambo..
da macam dokumentari da ni.hehe

salam kenal =)

Zie said...

masa zie pegi i city (yg latest last 2 weeks) laki tu offer masuk bahagian ni..tp xnak masuk sbb geli dgr katak2...hehehe

kasihredha said...

gelinya reen...eeee

zaradgreat said...

wah. kt icity pun ada tengok binatang eh kak reen. igt tgk lampu je. mcm2 rupanya..

zaradgreat said...

wah. kt icity pun ada tengok binatang eh kak reen. igt tgk lampu je. mcm2 rupanya..

ratusiput said...

gambar si tokek tu kan yg katanya penawar penyakit aids...em budak2 ni mmg kena bgtau sme...kalau tak dorang jmpa n pegang haru..tp mmg lain dr yg lain sme binatang2 ni...

YATZAKIE said...

comelnye semua..tp belum tentu saya ni berani pegang betul2..eeei..geli-geleman di buatnya..

Miecyber said...

Menarik....

Robot ada perasaan

Otromen Taro said...

Menarikk bnagett

Robot ada perasaan

wahida said...

huwaaa!! geli tgk gambar cicak ngan katak tu...cepat2 aku scroll bawah...hehehe...

ibuintan said...

reen ... walaupun tak pro pic2 tu berjaya juga mengeli geleman bulu roma ku

zuwaidah said...

anak saya pun suka dgn binatang...kalau ular sawa yang boleh diambil gambar tu..hmmmmmm memang tak beranjak la kalau tak ambil gambar bersama. saya ni penakuttttt

anitaare said...

mmg lain macamlah..1st time nengok katak camtu..hehe

So Shy Lady said...

feveret anak truna saya gak smua nihh ;). ni ada sbelah duk tngok sama

eelobor said...

cutenya gambar yg 1st tuh.... debook gituh

Zaitun said...

Kak Zai geli dan takut pada reptilia.

aNiS tHe BumbleBee said...

wuhhh!! aku paling geli dgn katak,cicak dan yg sebangsa dgnnya...meremang segala bulu aku tgk gambo2 ni weh...kakakakaka!

Cik Ina minat Do do Cheng said...

reen ko nak wat entry apa sebenarnya? akak pun selalu kena cam tu masa otak serabut.

meremang bulu roma, akak geli sikit nengok binatang yang kulit dia cam tu.

=sz= said...

ihiksss...
katak tu besar la ye kak?
mmg ngeri la..

iguana tu plak kecik ek?
aisyyy dah konpius mata empatku ini :p

Ati Masrif said...

tarantula tu ...

paling kita takut...eeeee

Ku Tak Sempurna said...

comewwwlllll nya binatang2 tu. rasa macam nak picit2 jer

hahaha. jgn percaya sgt. nmpk dorang tu, kompem cha alip but. tak cukup tanah

:D

suri solehah said...

salam reen..tang katak tu yg tak tahan tengok tu hehe

afzan said...

ramai yang dk tenang kat tokek tu

azian said...

kak reen...
ade gak ek...bende2 ni kat i city tu???tak tau plak sy...

Kak Long Mawar Merah said...

Kak Long suka tengok gambar-gambar ni. Cantik...

Linky's Magical


ShoutMix chat widget