Monday, April 25, 2011

Sebelum.. Dalam.. Dan Selepas Waktu


 Sabtu permulaan cuti sekolah hari tu.
Sampai sebelum maghrib












Sesudah tu

 Terus ke tempat tujuan
Untuk tengok 'pokok berlampu'


Nasib baik ada pertunjukan binatang reptilia
Jadilah....






Note :  Ke sini sehari selepas Abi balik dari China hari tu.  Along bodek Abinya sampai berjaya.

72 comments:

kak long said...

reen,nape tak masuk rumah salji?

gadisBunga said...

kalau takde show reptilia tu mesti rasa grrr kan kan? :D

kak long said...

wah pandai along bodek abi ea?

kakcik said...

Best tak pergi sana? Bagi kakcik - tak best! :)

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

kak long;


lima horang dah RM125 kak long ooi..elok bawak gi makan..

hari tu dah bawak dorang ke Bukit Cherakah..jadiklah..


Budak2 siap pesan kat abahnya suh kumpul duit bawak gi korea main salji.. Dorang ingatkan sikit duit nak ke sana agaknya...huhuhu..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

gadisBunga ;


betul !!!!
ggrrrr dan grrrr aje. Tu yg sebab abahnya tak nak pergi tu...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

kak long;


bodek menjadik sebab lama tak jumpa kottt...

sekarang tengah bodek ke Pusat Sains pulak... Abahnya sibuk memanjang..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

kakcik ;


memang tak best kak!
tu jer sekali pergi agaknya..

kakngah said...

pusat sains ada pameran dinasour.. eh! ada lg ke??

Ms.Lilies said...

mama x bodek kah?
hihihi

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

kakngah ;

sampai bulan Mei rasanya..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Mimi;


bodek lain !!

hahaha..

ainnoraini said...

saye pun belum sampai lagi kat sane tu..."pokok berlampu"

entah bile la nak pegi pun tak tau ler...

zulkbo said...

salam..
ermmm..tercapai juga hajat
di hati ye..alhamdulillah..
saya tak sampai lagi sana nih..
:)

kasihredha said...

budak2 seronok le kan reen :)
masuk rumah salji tak?

wahida said...

aku jugak la tak sampai sana lagi...tapi aku baca review ramai kata yg tak best...ye ke?

Miecyber said...

Cantiqnyer gambor....

2 kembar beradik kongsi tarikh lahir

secangkir madu merah said...

seronok ya dpt pergi ke ict tuh...terutamanya budak2 tu..tak masuk dlm sajli ke?

Yunus Badawi said...

Sampai jugak akhirnya ke I city tu. Mesti best dapat main salji. Eh main ke tidak sebab tak nampak gambar tu?

Yunus Badawi said...

Ada bakat along mengayat. Kalau tak, terpaksalah emaknya yg mengayat. Sure cair abi hehehe

Yunus Badawi said...

Masjid Shah Alam ni mmg cantik bila di waktu malam.

Adinda Amy Sensei said...

kak reen..apa khabar?

Kunang-Kunang said...

Salam Reen,

Tempat dalam gambar Reen yang di atas tu, akak akan ada di sana malam isnin, selasa dan Jumaat.

Cantik gambar lampu2 tu. Akak belum sampai di sana walaupun tak jauh.

Seronok dapat bawak anak-anak berjalan.

Daddy Ziyyad said...

walaupun saya kat Shah Alam, tapi tak pernah pun sekali masuk I-City tu..

katanya sekarang nak masuk dah kena bayar? ye ker?

azian said...

kak reen...
sy lalu je kat tempat ni, lom sempat singgah lg...nampak cantik je tempat ni kan...byk lampu2 mesti muiz suka nih...

Zaitun said...

Budak2 aje yang suka pergi,cuma tengok lampu yang berwara warni.

Mak Su said...

pictures semua cantik-cantik :)

Cik SHiNJU said...

Yun x pernah sampai sini pun K.Reen..
asik tergendala jek plan nak pi..
nt la..nak men salji terus..tp katanya sewa kasut n jaketnye mahal yg amat..ades...

julietchun said...

saya masih belum berjaya pujuk org ke sini :P

=sz= said...

heee...

saya penah 2 kali masuk ..
tapi kan kak reennnn...

puisng2 je tengok lampu dari dalam kereta...
sadisss kan...ehehee...
tapi tu masa sebelum berbayar la nak masuk situ...

Cik Ina minat Do do Cheng said...

best ke pegi sana?akak belum pegi lagi.mungkin akak tak pegi kot.budak-budak sukalah tu dapat jalan -jalan.

- GC - said...

beratnya nk dukung adik. haha

Ku Tak Sempurna said...

kalau pokok berlampu tu ada buah lagi best kan.

buah rambutan ke. buah donat ke. :D

dangarumbia said...

Kak tie tak sempat nak jenjalan ke sana. Tak larat, kaki dah sakit. Lagipun dah janji ke tempat lain.

relevan said...

Uiks Reen,,pokok mana yang ada lampu lip lap tu..

Ati Masrif said...

alamak....

bila kita nak ke sana tu...

ketinggalan zaman betui..huhu

eelobor said...

along pandai membodek di susuli dengan jelingan si ibunya. terus si abi bersetuju. huhuhuhu

afzan said...

bergambor sakan kak ren kat i-city. mana lagi ni?

Penjejak Mimpi said...

sy pon tak penah sampai sane lagi.. ntah bile baru dapat ke sane...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

ainnoraini ;

aik...
dekat dah tu Ain..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Waalaikumussalam bro zul ;


Bila anak-anak dah ajak . Tak bawak kesian pulak..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

kasihredha;


tak masuk kak..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

wahida ;


memang tak best !
budak2 suka lah ..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Miecyber;

biasa aje..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Kak Yati @secangkir madu merah ;

budak2 memang seronok kak..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Yunus Badawi ;

Tak main pun YB.

Budak-budak pun tak tanya; kita diam ajelah... hehehe..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Yunus Badawi lagi ;


Ibunya pandai mengayat lain YB.

hahaha..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Yunus Badawi lagi dan lagi;

Setuju sangat..
Sejuk mata memandang, sayu ..semua pun ada.

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Adinda Amy Sensei ;

baik Amy sayang..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Wa'alaikumussalam Kak Ani @ Kunang-Kunang;


Akak duk Shah Alam kan ? Mesti ada ceramah/tazkirah pada malam-malam yang akak sebut tu .


Biarlah anak-anak seronok.kan kak ? sementara boleh berjalan ni kita bawaklah mana diorang nak pergi..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Daddy Ziyyad ;


Dengar citer takyah bayar tapi masa pergi hari tu kena bayar. Untuk parking.


Tunggu Ziyyad dan Ziyyan dah besar. Mesti diorang ajak.. ;0)

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

azian ;

gerenti Muiz suka..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Kak Zaitun ;


setuju tu kak..

emak & ayah melayan ajelah..

hehe..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Mak Su ;


main tembak aje tu Mak Su..

Erna said...

reen masa akak pegi aritu tak de pun pertunjukan reptilia tu..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Cik SHiNJU ;


betul tu..
25 hengget Yun.. Rasanya gi makan pun sodap.. hehehe..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

julietchun;


kekeke...

orang yang nak dipujuk tu dah ada kat sini ke ?

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Suzi;



hehehe...

bertuah betul !

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Cik Ina minat Do do Cheng ;


takyah pergi pun tak pe kak. Tak ada apa yang menarik pun..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

- GC - ;


haha...

dia nak sangat pegang buah lampu tu !

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Ku Tak Sempurna ;


eeee...adalah..
buah limau tau !

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Kak Tie @ dangarumbia ;


Tak pergi pun tak pe kak..
Sakit kaki jugak jalan kat dalam tu..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Abg Syed @ relevan;


Turun Shah Alam boleh tengok pokok pelik ni...


hehehe...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Ati Masrif ;


hehehe..

kita pun nasib baik anak ajak; kalau tak ..... tak sampai jugak.

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

eelobor ;


hahaha..

jelingan manja gituu..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

afzan;


aok dah pergi belum ? Dengan skill yang ada tu, gerenti gambar lagi cantik..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Penjejak Mimpi ;


kalau tak perlu tak payah pergi pun takpe...


nanti boring.. ;0)

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Kak Erna ;


Kebetulan diorang buat masa cuti sekolah, dapatlah kami tengok....

Cik Pah said...

senyum besar adik.. sampai nampak anak tekak,.

DrSinga said...

Reen..
ada try meng-HDR tak guna Canon tu?
sonang je!!

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Cik Pah ;


hahaha...

belum tengok dia gelak;kita pun ikut gelak..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

DrSinga ;

apa benda tu doc ?
tak pandai arrr...
cer ajar sikit.boleh ?

hehehe...

Linky's Magical


ShoutMix chat widget