Saturday, April 2, 2011

Mudah Memang Mudah...




Mudah Memang Mudah !
Telefon berdering tak henti-henti 
Tak sampai 5 jam iklan dikeluarkan
Sorang  datang test drive 
dan sorang dalam perjalanan dari Klang petang tu jugak
Kesian yang datang dari Klang tu; Lambat 5 minit aje. 
Abi belanja dia makan.
Tepuk dahi dua tiga kali sebab terlepas.
Buyer dari Terengganu yang tak tengok keta terus bayar deposit.
Alhamdulillah.
Dua hari lepas tu terima separuh bayaran lagi
Dan semalam 1hb April 2011 bayaran dilangsaikan
Serahkan keta dan geran pada staff buyer tu di R&R Sungai Buloh lebih kurang jam 6.30 petang



..Keta lama... 
orang-orang sekarang tak pandang keta lama-lama ni
Yelah bila orang tengok...rasa 'down' sikit..
tapi... ada aku kisah...



6 tahun usia dia
Sebulan ada jugak dua-tiga kali aku bawak
Kalau tak bawak, gerenti skill manual nyorok celah ceruk mana




Mula-mula memang tak nak jual tapi lepas citer di entri ni , dia buat pasal lagi. 
Tak sampai pun sebulan lepas fixkan yang rosak tu. 
Abi tawar hati gamaknya.. 




.. kenangan terakhir dengan dia ..




..iklan Isnin lepas..




saat-saat terakhir
..tengah explain pasal keta ni kat staff buyer tu..


macam senyum paksa tu bang !


..pandangan terakhir..






Note :  kebetulan.. sama tarikh bertunang dulu.


35 comments:

kak long said...

reen,
kenangan tu...huhuhu!!!
tapi kan reen,abg kaklong suka jenis kereta lama,tapi tengok jenis gak...

kalau dah sampai masanya jual aje la kan?
hehehehe!!!

kakngah said...

sob! sob! sob!
tingat kt pakwe lama kakngah yg telah dijual. wira rusty blue. 6 tahun kakngah guna ulang alik pegi keje.
dan
sampai sekarang masih tiada pengganti..
huwaaaaaa!!!!!

qucachahir said...

alaaa..comel nye kete tue..hehe..
even kete lame.. ;)
nampak cool kalau bawak.. =)

Ladysirna said...

salam reen..

kereta lama ni selalu ada sentimental value kan..huhu, sure sedih dan terkenang-kenang je, btw, life goes on...

Insan Marhaen said...

usah dikenang usah difikir. yang sepatutnya pergi, biarkan pergi..

sissyira said...

salam


lepaskanlah dia pergi dgn hati y tenang..

Yan said...

Azrina, hubby akak mmg peminat tegar AR. Cakap lah cam ne. dia tetap repai.. Now rasa2 nya kalau dikumpul duit repair tu mau boleh beli satu estima brand new lagi..

Mmmg pakai hebu - hebu punya.. Tak de chance nak mintak Bally handbag,,chittt...

=sz= said...

allala syedihhhnya kak reen...
klu keta yang dah lama berjasa kat kita ni, banyak kenangan manis pahit tu ...
kadang2 heran juga ada orang jap2 2-3 tahun dia tukar keta lain...

wahida said...

mmg sedih kan masa nak lepaskan barang yg dah lama bersama kita..

Cik Ezy said...

huuu..
kenangan tu kak..
sedih je,,

Cik Ina minat Do do Cheng said...

Reen tukar kereta ye. nak wat cam mana kalau dah kerap rosak, duit habis nak bela, baik beli baru reen. harap kereta yang baru beli sesuai ngan reen & hubby.

aled's said...

Keta lama tu kan laju...skrg pakai keta apa lak..

idasm said...

nampaknya iklan tu betul2 efektif ye. sekejap aje dah dapat buyer. tahniah. tp jgnlah sedih sgt sebab dah berpisah... hehe...

kasihredha said...

sedih nak lepaskan pada org lain...sebab dah lama guna>
Akak pun kalau nak jual siap bergambar unk kenangan kali terakhir

ibuintan said...

reen,

pic yg akhir tu, taching lak nengok abi dengan pancangan sayu terakhirnnya

memanglah sedih kan tapi kalau dah mula menyusahkan setiap bulan, buat apa disimpan lagi... lepaskan saja dan cari penggantinya

kakyon said...

reen..
brg lama jangan disayang..kalau meragam..fulus melayang..hehe

littlehumblelynn said...

kak reen;

kunjungan balas..wah jual keta..sayang tuh!!apapun smg ada rezeki beli keta lain lak..i/allah :)

zulkbo said...

SALAM..
ermmm..cantik
sport rim tu..?
size 17 ke..?

Adinda Amy Sensei said...

hai kak reen...apa khabar?

Kak Long Mawar Merah said...

Tempat jatuh lagi dikenang, ni kan pula tempat bersenang-senang.
Lepas ni, beli yang baru pulak.

secangkir madu merah said...

memang sayangkan walaupun dia tidak bernyawa.. macam akak dulu pun pernah jual kereta proton yg mmg lamalah tapi enjin dan body cantik lagi dan yg penting dah byk berjasa sbb akak guna dok hantar anak2 ke sekolah dari kecik sampai habis sekolah... tapi terpaksa terima kenyataan yg lama perlu diganti dgn yg baru kan..

eelobor said...

saya lak ada pengalaman gak masa menjual kereta tempohari. tak sampai beberapa jam iklan, dah ada buyer dari utara nak beli. esok terus dia datang dengan keretapi dan bayar cash RM20k. tapi bila bab jual-beli nie, kena hati2 agar tiada masalah kemudian hari

Yunus Badawi said...

dah nak beli yg baru ke Reen?

Yunus Badawi said...

Ada org kata bila kita yg jual kereta kita yg sedia ada, ia akan 'merajuk'. Mungkin sebab tu kereta Reen tu rosak lepas Reen buat n3 hari tu ngeeee

kayteeze said...

Nanti bila ternampak kereta tu dibawa oleh tuan baru, tentu rasa sentimental lagi....

kak Erna said...

reen..dah tak jodoh ngna kete tu kan..tapi dah ada yang baru kan..

azian said...

kak reen...
mesti kereta tu byk tinggalkan kenangan...ade sentimental value...harap yg jadi pengganti lebih baik...hehehehe...

suri solehah said...

salam reen..ada sentimental value mmg sayang nak jual..sy penah jual keta yg masa kawin dulu..sbb eksiden takut nak bawak..pastu rasa menyesal pulak huhu

ratusiput said...

tp syukur jugak sbb ade buyer kan...

aNiS tHe BumbleBee said...

sedih giler weh...aku punya kenari tu pun tah camne laa citanye...kdg2 tu teringat gile kt dia...sob...sob..!

gadisBunga said...

apa2 pun boleh jual ke kat mudah ni kak? ai tak penah terai lagi. igt nak terai jual baju. heheheh~

fa10 said...

tak apelah... mudah2an yg baru akan berkhidmat dgn lebih baik

DrSinga said...

selamat jalan Romeo !!!

- GC - said...

ohhh.. selamat tinggal kereta lama...

Rinna said...

Aduss sedey kan.. bila keta kita dah dijual..iye laa byk kenangan dan byk plak ragamnya..keta..tuh.. tak pe laa.. ada keta baru lain kan.. :)

Linky's Magical


ShoutMix chat widget